Великобритания на стъпка от пълна обща карантина

Все повече учени „за“ прилагането на крайната мярка
30 окт 2020 20:30, Елка Василева
11
Великобритания на стъпка от пълна обща карантина
Снимка: архив, БГНЕС

Английското графство Нотингамшър стана поредният район с наложена карантина от най-високата трета степен на Острова. Засилват се очакванията, че скоро във Великобритания ще бъде въведена пълна общонационална карантина, предаде БНР.

Графство Нотингамшър осъмна с карантина от трета степен. Това означава прекратяване на социалните контакти извън семейния кръг у дома и навън, събиране на не повече от 6 души на открито, затваряне на заведенията, които не сервират храна и препоръка да не се пътува към и извън района.

Още по темата

За разлика от други райони в карантина от трета степен в Нотингамшър ще бъдат затворени също хазартните заведения, сауните, салоните за татуировки и за маникюри. Скоро подобна карантина ще бъде наложена и в Западен Йоркшър, с което от понеделник повече от 11 милиона англичани (или 20 процента от населението на Англия) ще бъдат под най-строги ограничения.

Министърът на вътрешните работи Прити Пател стана поредният министър, който не изключи възможността от налагане на общонационална карантина.

Все повече учени застават зад прилагането на крайната мярка. Екип от университета в Уорик  пък съобщи, че правителствената схема „Да се храним навън, за да помогнем на заведенията“ е довела до увеличаване на случаите на заразявания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се карантинирате още 3 (три) дни. След това идва Тръмп и ще имате възможност да се борите и да побеждавате измислени вируси в затворническите килии поне 10-на години. Така е то - в пааанделата се сприятеляваш с паяци, може и някой вирус да си опитомите и да го разхождате на каишка в помещението. Изобщо занимателни дейности ще имате в изобилие и за дълго.
7
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЕЛИКОБРИТОАНИЯ ПОСЛЕДНИ ГИ УДАРИ КОРОНАТА-НЕКАДЕ ОКОЛО АПРИЛ ИМАШЕ МНОГО МАЛКО ЗАРАЗЕНИ-А СЕГА ЗА ТЕХ ТОВА Е ПЪРВАТА ВЪЛНА.
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиранобритания удари ново дъно, международната общност да ги санкционира.
5
2
 
5
 
! Отговори
анонимник преди 3 години
До -4Бартер приемам евентуално за 5-6 юници или мотофреза и ярмомелка. Маски на къра не ми трябват.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До - 2Бартер може ли,пет хиляди маски за тракторчето?
3
2
 
13
 
! Отговори
До1 преди 3 години
Културата не върви пред тая Гад,истината е че тоталитарните държави се справят доста по добре от останалият либерално - демократичен свят!
2
8
 
6
 
! Отговори
анонимник преди 3 години
Продавам трактор ТЕ. Нови предни гуми, обслужен.Няма хлоп, няма троп. Качваш се и ореш. 12 000лв. Приемам и плащане в биткойни!
1
11
 
8
 
! Отговори
Културна работа преди 3 години
Имат си точно дефинирани степени на карантина. Срам ме е дори да помисля за сравнение.