Националисти се опитаха да нахлуят в президентството на Украйна

Ранени са 7 полицаи
14 авг 2021 23:00, Нели Христова
61
Националисти се опитаха да нахлуят в президентството на Украйна
Снимка: БГНЕС

Сблъсъци между националисти и полиция избухнаха пред президентството в украинската столица Киев. Ранени са 7 полицейски служители и още няколко души от националната гвардия.

Пред президентството в Киев се събраха демонстранти, мнозинството от тях привърженици на партията "Национален корпус", създадена на базата на батальона "Азов", чиито членове се разследват по углавно дело в Русия. Те скандираха националистически лозунги и се обявиха против така наречената капитулация на Украйна пред Кремъл и преговори с терористите от Донбас.

Националистите се опитаха да нахлуят в президентството, което е под засилена охрана. Замеряха служителите на реда с бомбички павета, запалиха и гуми.

Във Фейсбук от Министерството на вътрешните работи написаха, че протестиращите сами са провокирали сблъсъците, след като са отказали да преминат проверка за забранени предмети - задължителна при доближаване до сградата на президентството.

След акцията пред президентството крайно десните се отправиха към жилищна сградата, където според тях има квартира на украинския президент Володимир Зеленски. Там до сблъсъци и инциденти не се стигна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
43
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Откакто Украйна се отдели от Русия и се предаде на САЩ и НАТО, нищо хубаво не се е случило в тази държава, само гражданска война, безредици, неработеща икономика и нещастия за цялото население.
12
3
 
10
 
! Отговори
Гого преди 2 години
И у нас ли има фашаги?
11
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опасявам се - скоро и пред нашето президентство
10
4
 
34
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Другари джурналисти,много се прехласвате по фашизоидния режим в Украйна.За нормалните хора това не е бъдещето,осъзнайте се.
9
12
 
8
 
! Отговори
Румен Петкоффф преди 2 години
Жалко, същата разруха я мака и Чалгария
8
5
 
5
 
! Отговори
От 8 до 10 преди 2 години
Дружно Ше *** такива като 10
7
10
 
26
 
! Отговори
Ей, 8 преди 2 години
Линч ще има за мутрата от Банкя. И такива мутрички като теб.
6
5
 
29
 
! Отговори
Dj преди 2 години
От номер 1: защо не ходят като истински патриоти да се бият в Донбас? Ходят, но там момчетата от Донбас им разкатават фамилията от бой. Ако някой им плаща, то е да атакуват Президента си. 2ри Майдан
5
44
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро и тук така ще се нахлуе в президентсвото и ще има линч за фигуранта!
4
39
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на тези момчета, така трябва. А болните като номер 1 дето си мислят че някой им плаща, да си мислят. То е от болестта.
3
12
 
26
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Само да направим паралел с българската действителност.Президентът на Украйна Зеленски е също шоумен,въпреки че е мнооого по-добър от Славунеца.Партията му спечели абсолютно мнозинство в парламента(75%) и ето сега,и не само сега,се опитват да го изгонят с камъни.Поуката:да помислим дали ни трябва неуспял шоумен с мизерна подкрепа и откровено слаб екип да прави експерименти дали му се получи да управлява или не.
2
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краварска територия, изненада?
1
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези изтрещяха от мизерия!