Позлатен телефон с лика на Путин е открит в арестувания Евелин Банев-Брендо

Снимка на бутиковото бижу беше разпространена от украинските медии
Обновена: 11 сеп 2021 22:18 | 11 сеп 2021 21:45, Анисия Иванова
96
Позлатен телефон с лика на Путин е открит в арестувания Евелин Банев-Брендо
Снимка: БНТ

Открит е телефон с лика на Путин в арестувания в Украйна Евелин Банев-Брендо.

Арестуваният български наркотрафикант има присъди в Италия, България и Румъния  и трябва да бъде  екстрадиран, но засега не е ясно къде. Вчера от прокуратурата заявиха, че са започнали действия по процедурата по екстрадиция. На този фон украински медии публикуваха нови разкрития около ареста на кокаиновия крал в Киев.

Снимка на бутиковото бижу, открито при ареста на Брендо в Киев, беше разпространена от украинските медии.

Позлатеният телефон е с гравиран лик на руския президент Владимир Путин и герба на Русия. Телефонът е пуснат в продажба преди 4 години на цена от над 3000 долара. Не е ясно обаче дали телефонът е ползван от Брендо, тъй като той е познат в криминалния свят със своята предпазливост. Сред арестуваните в Киев има и още двама души - молдовец и украинец.

Според експерти арестът в Киев може да е бил свързан със създаването на нов пазар и нова ниша, различна от трафика на кокаин.

Още по темата
"Украйна дава големи възможности в това отношение. Може би е имало някакво преструктуриране, помощ към тях, ако това е била една допълнителна стъпка", коментира Тихомир Безлов.

Следите на Евелин Банев се губят още през 2018 г., когато изчезва от България, въпреки наложената му забрана по дело, продължило 12 години.

Последната публична поява на Брендо е от март 2017 г. в сградата на Съдебната палата в София. Тогава соченият за кокаинов крал беше уловен от обективите на камерите, след като Апелативният съд му постанови присъди от шест години затвор за пране на пари от наркотрафик.

"Това е може би най-големият криминален български авторитет. Италианците говориха за около 40 тона, че са минали през неговата организация", допълни Тихомир Безлов.

На ход е съдът в Украйна, който трябва да разгледа искането за екстрадиция на Брендо. Освен в България обаче Брендо има присъди още в Румъния и Италия.

"При един такъв казус, ако нашето искане е първо, Брендо би трябвало да бъде предаден на България. Ако не сме първи, трябва да се види как точно е уреден въпросът в украинския закон. В българския закон нещата не са много ясно посочени за подобни ситуации", каза адвокат Емануил Йорданов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То това на кутията на телефона му не е нищо.То да видите пък кави записи има на плеяра.Песни за революцията а в снимките записани има даже и портрет на Ленин че и на мавзолея му.Бре тоя Брендо бе,той бил истински комсомолец,бре.Я го пратете тука,че да му връчим и една награда.Лично американската Посланичка ще му я връчи,тържествено в присъствието на бивши величия Държавни мъже и на останките от ъндърграунда и нас.За жалост на най важния ъндъргаундер вече му носят цветя на паметника,лека му пръс
38
3
 
7
 
! Отговори
До43 преди 2 години
Хан Кубрат е погребан точно в земите на сегашна Украйна , до ден днешен Историци не могат да кажат защо , щото не съществува никаква Информация
37
15
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Аз бих купил (без значение от цената - не съм от безпаричните мизерници) единствено платинен телефон с лика на г-н Борисов - Спасителят на България!
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще го изкарат, че е от съпротивата и е роден в Донбас сигурно, но е факт че е има едни и същи шефове с Навални. Този телефон го потвърждава.
35
4
 
12
 
! Отговори
Пункта Мара преди 2 години
Този телефон е част от сделката да го пуснат скоро. За 3 години не разбраха, че имат гост, търсен от Интерпол. Смешна "държава" е Украйна.
34
1
 
3
 
! Отговори
Брендо треа цела УКР преди 2 години
Къде кюлжета, къде талифончета. тва само дава релацията за съпоставяне кой е по койтоиден когато на покереа единият пляска на масата телефонче с позлатени релефи а другия некакъв роб стоварва една торба тухлета златюшки. от тук следва че ако Борето, нашето, иде в украина да сади нивата не само ще го арестуват а може и президент да го направят
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хохлите са много по зле от англичаните с новичока.Ония поне не обвиняваха директно Президента на Русия.Пък хохлите направо избиха рибата с тоя телефон.Толкова голяма тъпня не е било до сега.Това явно е отговор на привикания американски Посланик на килимчето в Кремъл.На ЦРУ му укасяха ръчичките и не могат да стигнат до Президента.И сега вместо Президента цапардосаха си агента.Жалка история,стъкмена набързо и изпълнена от пудела им.А хохлите толкова си могат.Нали в една люпилня са люпени с нашите
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОхуВ Русия го изпратете да си плати лиценза за носенето на лика на Путин
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се защо е в Украйна, а не в Русия тогава!? А, сетих се... Защото само Украйна приема на своя територия всякакви такива, като Брендо и Сакашвили. Дали е негов телефона ми е все тая. Цяла Европа го търси, а нашия в Демократична Украйна с позлатен телефон! Тия изобщо контролират ли си границите?
30
12
 
9
 
! Отговори
Оху преди 2 години
В Америка го екстрадирайте - там ще си получи заслуженото путинопитека!
29
12
 
10
 
! Отговори
Канадец преди 2 години
Неслучайно всички васточни престъпници обичат Путин. За тях ботоксното джудже е бог с главни букви.
28
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко праим сега другари.Брендо,нашият другар е заловен.Ако се разприказва,партията ни е обречена!
27
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия прави най-добрите телефони в света. На САЩ телефоните ги правят в Китай, струват 5 долара ама на пазара са по 800-1000 долара.
26
3
 
10
 
! Отговори
Дедо Ташунко преди 2 години
Скоро ще пусна телефон с ликът на Мая.Цена 5000$ първоначална.Наддаването да започне сега.Банката затваря утре по това време.От сега,честито на победителя,който ще получи и допълнителна екстра ....с Мая!
25
2
 
14
 
! Отговори
наш човек преди 2 години
Гешефта вече му е уредил самолет за Карибите, само да се прибере
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоди е от евтините. Ива и за 30 хиляди с диаманти. Но те са само 7.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е точно в Украйна да имаш такъв телефон си е равно на самоубийство, сигурно службите са проследили пратка с телефона и са почнали да наблюдават лицето, така са го хванали
22
3
 
7
 
! Отговори
Да бе да преди 2 години
Това укро хохлите са най корумпираната напаст във светът незнам за се пише за екстрадация???? Гледайте филма докрай и тогава да правим обзор!!!Евелинчо е много високо във йерархията надали го лови закон на тази планета!!!
21
5
 
20
 
! Отговори
:) преди 2 години
Представям си го как всяка вечер пали свещ пред лика на великия червен вожд.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха, това звучи като жесток майтап!