Прокуратурата поиска от Украйна екстрадиране на Брендо

Евелин Банев бе арестуван в района на Киев
Обновена: 10 сеп 2021 20:29 | 10 сеп 2021 19:39, Красимир Ангелов
31
Прокуратурата поиска от Украйна екстрадиране на Брендо
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура (СГП) изпрати предложение до Върховна касационна прокуратура (ВКП) за изготвяне на молба за екстрадиция до Министерството на правосъдието на Украйна относно българския гражданин Евелин Банев, по-известен като Брендо, с цел екстрадиция в България, съобщиха от прокуратурата.

Иницииране на екстрадиционното производство за осъденото лице с влязла в сила присъда е вследствие на постъпила на 7 септември нова актуална информация, отчитат от държавното обвинение.

Още по темата
Както е известно, Евелин Банев е бил арестуван в района на украинската столица Киев.

56-годишният българин, известен в подземните среди у нас, е осъден с влязла в сила присъда на 26 април 2018 г. за извършени от него престъпления. Той е признат за виновен за това, че за времето от 17.10.2002 г. до 30.05.2005 г. участвал в организирана престъпна група, създадена с престъпна цел – извършване финансови операции с парични средства, за които участниците знаели, че са придобити от незаконен трафик на наркотични вещества.

Групата от трима души е действала на територията на Република България, Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия, Британски Вирджински острови, Съединени американски щати, Швейцария и Австрия.

С окончателната присъда на Върховния касационен съд на осъдения Евелин Банев е било наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от шест години при първоначален "строг" режим. То не е било приведено в изпълнение, поради неустановяване на осъдения, след което той е бил обявен за издирване от органите на МВР.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
ГочиГЕРБав и ДеБилян преди 2 години
Брендо е инвеститор и кредитор на Гочито ГЕРБавия дето искаше да командори НИНОВА , но тя го изрита от БСП и го прати при оргаците му Тиквата & ДебИлян .Между другото 43 мил. от дупката във Варна отидоха у Пеефски , а гочито ГЕРБавия мълчеше и прикриваше като смокинов лист.Само че Боко и ДеБилян са браточки -близнаци Делчеви/в смисъл , че делят/.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо у нас? В Италия има 20г присъда, у нас 6г и знаем че след 2 ще го пуснат. Да ходи в Италия да търка наровете до пенсия.
20
2
 
9
 
! Отговори
Сахар преди 2 години
В украйнския кауш няма да е леко на Брендо, който доста добре "работеше" в България с Бойко и МВР.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуроршата Гешева ще го спасява от румънците и италианците, които са му дали 20 години затвор. Брендо ще се радва да дойде у БГ да лежи навън на свобода за добро поведение.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да го оставят да избяга пак ли?
17
1
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
В Бг като го арестуваха, лекичко тъй умната.В Украйна по очи
16
2
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Нека полежи в Украйна.Тук ще го пуснат за добро поведение,както убиеца на Милен Цветков.
15
3
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Искат екстрадация, за да го пуснат да избяга отново! Първо с години не го търсиха, а като го осъдиха в Румъния и Италия, оттук властимащите се погрижиха да офейка! А Боко и Цаци?
14
6
 
5
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ЗАЩИТНИЦИТЕ НА БРЕНДО ВИКАТ НА ТРИ ГЛАСА, ЧЕ ГЕШЕВ БИЛ ЗАЩИТА НА БРЕНДО! ТОВА Е СТАРА МЕТОДИКА, ПОЗНАТА ОТДАВНА НА ЧЕРВЕНИТЕ ДРУГАРИ. САМО ПАРИ ИМ СА В ГЛАВАТА!
13
0
 
15
 
! Отговори
МагистраМафиоти преди 2 години
Прикриватурвата припка първа да отърве Брендо от панделката и да изкара някоя пара.Ей *** , оставете го на Италия , там поне ще си получи заслуженото за тоновете кокаин ,с които трови цяла Европа,за убийствата и И Т. Н.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако найстина е гледал малко трева, значи вече е господин никой...
11
6
 
12
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Бредндо и Братя Галеви са в Украйна отдавна - САЩ ги евакуираха от България .Но днес САЩ избягаха от там и оставиха *** си там . Мое мнение е да ги оставят в Украйна - местните ще ги убият , ако се върнат при нас ще станат Шефове на АПИ или на НСО .
10
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брендо е касичката на другарите.Той е един от комсомците на подмяната от БКП на БСП!
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия от прокуратурата от новините ли са чули че Брендо е арестуван в Украйна?
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
филма БРАТЯ наживо само, че.......Този отвратителен кокаинов"крал" само да не го дадат на нашите, че скоро пак ще "изчезне" за дълги години. Дайте го на ИТАЛИЯ там има 20годишна присъда, после на Румъния да си доизлежи-там има 10год.присъда и накрая, ако е жив и здрав - у нас - за 6годишната присъда...
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да го екстрадират, ние ще го пуснем под домашна арест. Добро момче, стипендиант. След тези 20 в ареста в Украйна ще си е взел поука, няма повече да продава наркотици.
6
4
 
17
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Ако Украйна го пусне, тук ще го освободят то е ясно,но няма да го освободят.Сега Украйна ще набави точки пред ЕС с чужд престъпник. 1. Глава на международен трафик2. Хванат с количества3. Оръжие4. Ще му препишат рекет5. Отвличания Ще измислят доста на непотърсени престъпления, ще препишат и убийства и няма да го пуснат 20 г. Вътре ще го кръстят и ще стане вор законе. Ще контролира отвътре ))))
5
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Путин да дойде да ни управлява - с тези корумпирани съдии и прокурори никога няма да се оправи държавата.
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бърже да не го ппоиска Румъния и да лежи ефктивно.
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съдията, който му е постановил по-лека мярка преди окончателното решение и така му е дал възможност да избяга - с него в панделата.Къртицата от МВР, която му е издала, че трябва да бяга - също.