Столтенберг: НАТО не знае за намеренията на Русия

Алиансът не планира да изпраща войски в Украйна, каза той
30 яну 2022 15:08, Ния Христова
95
Столтенберг: НАТО не знае за намеренията на Русия
Снимка: БГНЕС
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг коментира в неделя, че организацията не знае какви са истинските намерения на Русия към Украйна, съобщи БГНЕС.
 
"Имаме несигурност относно намеренията на Русия в Украйна", каза той в интервю за британската радио и телевизионна корпорация BBC, отговаряйки на въпрос дали "заплахата от руска инвазия" е неизбежна.
 
Столтенберг подчерта, че алиансът не планира да изпраща войски в Украйна в случай, че се стигне до военен конфликт между Киев и Москва. 
 
"Вместо това НАТО ще се съсредоточи върху доставката на оръжия за Украйна и разработването на санкционни мерки срещу Русия", добави генералният секретар.
Още по темата
 
Столтенберг също така изрази мнението, че "съществува риск" от провокация от страна на Русия в Украйна, което може да се използва като "оправдание за действия" на Москва срещу властите в Киев. 
 
Според него Русия и Западът трябва да използват "дипломатически начини" за намаляване на степента на напрежение в региона. 
 
Генералният секретар на НАТО оцени положително изявлението на британския премиер Борис Джонсън за желанието му да проведе телефонни разговори с руския президент Владимир Путин следващата седмица. 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
Rrr преди 2 години
Этот мудак ни разу не сказал что-то умное, молотит всякую херню с повторами
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нато като лична гвардия на сащ -- като не им вървят заплахите опитват се да впрягат нато за мръсната работа.
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е съвсем неадекватен и му личи -- откъде накъде нато ще изпраща войски в украйна, тя не е член, забъркала се е в някаква каша със сащ, те да се оправят.
75
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
На този му е време да шмръкне една линия.
74
1
 
10
 
! Отговори
РЕФЕРНДУМ ЗА НАТО преди 2 години
НАТО по принцип нищо никога не знае! На него му казват от Америка! НИЕ какво правим в него обаче?
73
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До НАТО НЕ ЗНАЕ...Столтенберг подчерта, че алиансът не планира да изпраща войски в Украйна в случай, че се стигне до военен конфликт между Киев и Москва.Явно и тоя път изчезването се отлага
72
1
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
"Столтенберг подчерта, че алиансът не планира да изпраща войски в Украйна в случай, че се стигне до военен конфликт между Киев и Москва."Украинците много внимателно да прочетат това
71
3
 
14
 
! Отговори
Само да вметна преди 2 години
Това говорителче на Американският военен блок НАТО,се прави на луд! Време ви е да се приберете в Северна и Южна Америка господинчо! На път сте да запалите чергата на Европа с вашият шовинизъм и империализъм! Русия не е хапка за Америка! -:) 80 г се занимавате с Русия! И този път няма да ви се получи! Русия си е Русия!
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Преди Джо Байдън да изпраща каквито и да са войски в защита на границите на Източна Европа, трябва да изпрати военните да защитават нашата граница тук, в Тексас."Доналд Тръмп
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как не знаете бе???!!! Нали от два месеца лaeте как щяли да нападат Украйна?? Първо щеше да е през януари със сигорност, после февруари, сега не знаете...Ами хайде млъкнете малко по темата, че да се успокоят нещата. Ама нямате интерес да се успокоят, нали - за вас е празник едни славяни да се хванат за гушата с други славяни, та насъсквате украинци, поляци и руснаци едни срещу друго, сърби и хървати, македонци и българи...
68
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как та ка те знаете какви са намеренията на Русия? Досега твърдяхте, че знаете всичко до последната подробност.
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хамериканци и ОТАН-ци само всеват паника
66
1
 
12
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Йенс приятелю, ти ще застанеш ли на колене пред американската *** и ще захапеш ли черната му палка, когато Байдън деменцията ти ги прати в Норвегия да те пазят от руснаците?
65
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНе съм 73, ама си мисля, че трябва да има нещо общо с думата COWBOY (момче, което гледа кравите) и цялата каубойска култура, или по-скоро безкултурие, което идва с нея. Каубойските филми например, където се пукат с пищови за щяло и нещяло, арогантността и просто.тията, като и меракът все така въоръжени като каубои да окупират и завладяват света
64
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 73Обясни ми, моля, какво имаш предвид като казваш " кравари"?Защото търся някаква логика в рефлекторното ти мислене и стигнах до извода, че си отгледан от кравари. Т.е. го ве до.
63
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е лу.д за връзване. Съвсем сериозно. Той е като Хитлер
62
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До противниците на Русия. ако Русия беше такава каквато искате да я представите, краварника и подлогата им нато нямаше да *** като бити гейзерюги.
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На борсата това се нарича спекулация! Някой знае ли как е в политиката - дебилничество?
60
3
 
11
 
! Отговори
натовски наивник преди 2 години
че пък кои сте да знаете кво мисли -ще разберете кат му дойде времето
59
24
 
3
 
! Отговори
НАТО НЕ ЗНАЕ... преди 2 години
НАТО не знае за намеренията на диктаторите, но всички знаем какво ще стане с примитивна Русия, ако нападне Украйна- ще изчезне от картата на света и не заради НАТО, а заради Пентагона.