Канада е предислоцирала военните си от Украйна

Премести и персонала от посолството си в Киев в град Лвов
51
Канада е предислоцирала военните си от Украйна
Снимка: БГНЕС

Канада е предислоцирала временно част от военните на страната, базирани в Украйна, на неназовано място в Европа, съобщи министерството на отбраната, цитирано от  световните агенции. Според изявлението на ведомството причината е "комплексната оперативна среда", свързана с възможна руска агресия, предаде БНР.

Не ясно колко точно са преместените войници, но Отава поддържа тренировъчна мисия от 200 души на украинска територия от 2015 година. До момента мисията е обучила над 30 хиляди украински военни, а премиерът Джъстин Трюдо обяви, че тя ще бъде удължена с още три години.

По-рано Канада премести и персонала от посолството си в Киев в град Лвов като предохранителна мярка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: канадаукрайнавоенни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
3
 
! Отговори
Последни времена преди 2 години
Идват лоши и гладни времена с много бъдещи ограничения и купони за храна...!!! Някой да не си помисли че инвазията на Русия в Украйна ще е бърз и едноседмичен локален "блиц криг", който до пролетта ще приключи и забрави за да могат европейците да посещават любимите си летни курорти, а икономиката на Европа да работи на пълни обороти!!! Когато руските разузнавачи предупреждават Сталин в началото на юни 41ва година за готвеното нападение над СССР, той също не е вярвал за посочената дата и дълго след навлизането на германските войски в територията на СССР е мислил че това са мирни военни учени
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1, колективният запад се опитва да си присвои Украйна, която е основна част от Руския Мир, но дали ще му се получи? Дали няма да се задави с този голям залък и да се пръсне по шевовете?
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не бъркайте флегматичноста на Русия със слабост.Русите дълго запрягат,но бързо пристигат" Ото фон Бисмарк.
15
6
 
1
 
! Отговори
Сега осъзнавам чак преди 2 години
какво е да си бил роден в комунизъм и да има преход към демокрация-утопия, а ти?Такива кучета не подлежат на ваксинация
14
3
 
18
 
! Отговори
любопитен преди 2 години
Всъщност защо никой не коментира числеността на украинската армия на границата с Донбас? Чий го дирят там 140 000 украинчета с немски каски?
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наглобританската васална колония Канада е предислоцирала временно част от базираните в Украйна свои военни на неназовано място в Европа, защото така е заповядал британският военен министър, който в петък беше на килимчето пред Шойгу в Москва. Сергей Шойгу благоволи да се снима с Бен Уолъс пред огромната картина, висяща на стената в министерството на отбраната на РФ и запечатлила срещата на Маршал Жуков с Айзенхауер в Берлин през 1945 г.
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв го дирят военните на Канада там?
11
2
 
10
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Ако питаме Байдън той ще ни каже , след като пита ПУТИН
10
9
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 години
НАТО и ЕС подкрепят Украйна.............!
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американски учени са открили топла вода в Украйна извираща от Северния Атлантически океан. Там са за да си пазят водата. Да не си помислите че пазят присвоените тръби за пренос на газ.
8
3
 
15
 
! Отговори
rusnak преди 2 години
хохохохо, предислоцирала била, като ония от Афганистан ли дето бягаха с женски дрехи???:))))
7
3
 
13
 
! Отговори
Защо не останете преди 2 години
Още мъничко къде бързате,Крадете ни златото от стара планина а от украйна значи няма какво да откраднете-Анатема
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чудя се "Те какво търсят там изобщо след като украйна не е член на нато" По покана на украинската държава обучават украински войници как да се справят със зелени човечета без опознавателни знаци.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клането в Сребреница започва след като холандските войници напускат зоната си на отговорност. Геноцида в Руанда пък след като белгийците се евакуират.Абе, ако на тия съюзници ще разчитаме......В италианците ми е надеждата, току виж уморили врага от смях преди боя и всичко се разминало
4
1
 
17
 
! Отговори
Niagara falls преди 2 години
А тези канадски военни, канадски граждани ли са или само имат канадски паспорти?Това е много важна тема рано сутрин, докато си го предислоцираме в другия крачол.
3
1
 
18
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
Те какво търсят там изобщо след като украйна не е член на нато
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължават с цирка за по-голяма достоверност.
1
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доколкото знам, Украйна не е членка на НАТО. Което автоматически означава, че чужди войски на нейна територия, означава едно.окупация. В момента Украйна е под чужда окупация, но не руска. Западът просто си присмои Украйна без каквото и да било основание за това.