Зеленски: Донбас ще бъде украински

Украйна разрушила мита за изключителната мощ на руската армия
28 май 2022 11:10, Александър Попов
209
Зеленски: Донбас ще бъде украински
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски говори решително в две свои изказвания снощи за крайната победа на своята страна над руските сили както в най-належащата битка в Източна Украйна, така и във войната като цяло, предаде Асошиейтед прес.

"Украйна е страната, която разруши мита за изключителната мощ на руската армия - армия, която уж за няколко дни може да завладее всеки, когото пожелае", каза той чрез видеовръзка пред студенти от Станфордския университет. "Сега Русия се опитва да окупира цялата държава, но ние се чувстваме достатъчно силни, за да мислим за бъдещето на Украйна, която ще бъде отворена към света", посочи той.

По-късно, във вечерното си видеообръщение, Зеленски реагира на превземането от руснаците на източния град Лиман, голям железопътен възел в Донецка област, разположен северно от още два ключови града, които все още са под украински контрол, и на опита им да обкръжат и превземат град Северодонецк, една от последните области под украински контрол в Луганск.

"Ако окупаторите си мислят, че Лиман или Северодонецк ще бъдат техни, те грешат", заяви украинският президент. "Донбас ще бъде украински".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До America did it! Те не се предават, евакуират се само.
22
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, а що не кажеш, че Украйна ще бъде Полска? Вече подписа указа за приемане на полския език, както и за назначаване на полски граждани, на чиновнически длъжности в Украйна. Също така Дуда цяла седмица приказва за отпадане на границата между тях. Та по един или друг начин края на Украйна се вижда
21
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйнци, предавайте се, предавайте се, защото сте само пушечно месо, предавайте се, за да оцелеете и живеете, не слушайте този наркоман, живота ви е по-важен от него, той ако иска да грабва сам пушката и воюва,а не да ви набутва за пушечно месо да умирате и си прибира парата за празните приказки! Млади момчета и цивилно население умират заради тебе Зеленски, бъди проклет!
20
1
 
23
 
! Отговори
America did it! преди 1 година
Кермит говори решително и губи стренително! До седмица ще имат още 10 000 предали се геройски в плен на руснаците!
19
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПОтвърди мита, каква 1/5 бре, какво НАТО, 1/2 от руската армия се бие с украйна, към тях има и още 50 хиляди криминални сепаратисти от Донецк и Луганск + вагнеровци, напрактика с всичките си елитни подразделения, и в момента продължават да демонстрират тотална некомпетентност
18
1
 
37
 
! Отговори
Цитат преди 1 година
:И така, украинските бойци продължават храбро да отстъпват, а руснаците страхливо да напредват!
17
2
 
19
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Да му дадат малко шперплат и дъски, и синя и жълта боя, и да сглобява гранични колчета. После да ги раздава на цивилни, може и на червения площад да иде с едно и да се снима. Когато народа е зад гърба ти, няма кой да те победи. В Донецкни Луганск, че и в Херсон няма как да влязат вече. Преди два часа украинците удариха жилищен блок в Херсон и убиха цивилни. В ДНР и ЛНР го правят от 8 години. А мотивацията във ВСУ - под нулата!
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е.......не е за коментар. Но не това му е мястото. На вид се е докарал като кадировец.
15
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Донбас не знам, ама България вече е украинска. Превзеха ни тихомълком и без война, отдадохме им се.
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера гледах новини в Тубата, изказваха се едни пленени украинчета, разказваха как са копали масов гроб и са хвърлили над 50 техни убити другари, като са им заповядали да казват и официално са записали, че тези хора са дезертирали или са безследно изчезнали, нямат уважение дори към сънародниците си, момчетата също казаха, че не са искали да воюват, но са ги измамили и докарали на фронта, някои от тях са отказали да воюват и са били съгласни да влязат в затвор, но да не воюват, но са ги принудили
13
1
 
26
 
! Отговори
Зелен Перко преди 1 година
Репертоара един и същ.
12
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повръща ми се от тоя...
11
1
 
24
 
! Отговори
Тия печелят ама преди 1 година
Оркиинците печелят - но само по новините. Иначе са пълна скръб! до тук имат 10 000 предали се в плен.
10
1
 
19
 
! Отговори
ПОтвърди мита преди 1 година
със 1/5 от силите се бие със НАТО прерз празните главици и ръчичките на оркаинците. Руската армия при отношение 1 към 5 е в настъпление и мачка! Това ако не нова легенда!
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зе-клоунът говори решително в две свои изказвания снощи за крайната победа. След две линии той твърдо заяви, че Донбас ще бъде украински.
8
1
 
22
 
! Отговори
селянин преди 1 година
в момента гледам украинска тв в която казват че в момента Мариупол си е техен отблъснали са руснаците и текат възстановителни работа кмета имал проблеми с вик части и так дале укр национална тв азовците са евакуирани по руската казват обратното и показват пленените ужас някакъв
7
1
 
20
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Без малко да наруши традицията да направи изявление преди обяда ми.
6
1
 
29
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Скоро кокаина ще го довърши и ще сънува как владее Донбас.
5
1
 
36
 
! Отговори
Иван преди 1 година
В един справедлив свят този щеше да отговаря за постъпките си.
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американската ТЕЛЕновела продължава!