Четвърти голям пожар в Рим за четири седмици

Властите подозират, че палежът е умишлен
11 юли 2022 08:10, Елка Василева
1
Четвърти голям пожар в Рим за четири седмици
Снимка: БГНЕС

През уикенда над Рим се изви дим вследствие на пожар в източната част на града, като това беше четвъртият голям пожар в рамките на четири седмици и властите подозират умишлен палеж, предаде ДПА.

Най-новият пожар се разгоря в събота сутринта и пламъците се разпространиха до няколко автоморги и част от парк. Голяма колона дим беше видима от целия град.

Противопожарната служба съобщи в събота, че пожарът е овладян. В потушаването му участваха около 100 огнеборци и 50 пожарни коли. Четири сгради бяха евакуирани като предпазна мярка и от това бяха засегнати 130 семейства. Хората в района бяха инструктирани да държат вратите и прозорците си затворени и да носят маски на открито.

"Вече стана ясно, че Рим е атакуван от пироманиаци", заяви сътрудник на кмета на Рим Роберто Гуалтиери. Много хора смятат, че градската администрация и новият кмет са мишена на умишлените палежи. "Разследването ще разкрие дали това са индивидуални актове или действията на организирани престъпници", каза сътрудникът на кмета.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Италияримпожарумишлен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Дончо Тръмпов преди 1 година
Туй го пускахте и вчера бе!!!Ората ви написаа-духът на Нерон праи пожарте...