Планът на Ердоган: Голямо поевтиняване в Турция

Много магазини намаляват цените на основни продукти
16 яну 2023 20:53, Росен Стойчев
11
Планът на Ердоган: Голямо поевтиняване в Турция
Снимка: БГНЕС/EPA

Голям брой основни стоки бяха намалени или със замразени цени в Турция, съобщи Дейли Сабах.

Голям брой търговци на дребно обявиха вълна от инициативи за отстъпки и замразяване на цени.

Още по темата
Това е опит да се улесни ситуацията на потребителите.

Смята се, че това става след постоянно настояване от турското правителство, за да спре голямото поскъпване на основни продукти. През последните два месеца се наблюдава поевтиняване на някои основни продукти.

Големи супермаркети потвърдиха, че замразяват цените на голям брой стоки. Много от тях са се съобразили с позицията на правителството и са пуснали големи отстъпки още преди седмица.

От правителството настояват големите групи магазини да са внимателни, след като наскоро се появи новина за ново голямо поскъпване на основни продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супермаркетите и търговците се подготвят за изборите на 23 юни. След като раята избере Ердоган, цените отново ще тръгнат. Струва ми се че малко е подранил с тая кампания Ердоган и ще предизвика дефицит а от там винаги се стига до купони за храна. Стигне ли се до купони краят на Ердоган е гарантиран.
8
5
 
21
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Там натода има политици а тука мафията има политици.
7
0
 
9
 
! Отговори
Jm3 преди 1 година
Съвсем правилно си се нарекъл Бай Дрън. Доларът стигна 3000, като падна Виденов и дойде Софиянски, в рамките на един ден от 3000 се смъкна на 1860. А заплатите ... миньорите стачкуваха с искане за 100 долара заплати. И наистина беше невъзможно. Обществото се беше разкъсало, 20 деца с увреждания умряха от студ и глад. При турците чак такъв шок не е имало. При тях цените си растат, но в един момент лирата хлопва надолу и там става много изгодно за пазаруване. След това пак почват да поскъпват.
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е Южна България вече съвсем спокойно да се отдаде на пазаруване в Турция!
5
4
 
19
 
! Отговори
Кьосев преди 1 година
В Турция за разлика от Бг се произвежда всичко!, а тук при нас-нищо! Въпреки, че 1 лира е 0.10 стотинки.... В Турция всичко си е наред а тук при нас нещата са много зле! Всички заводи работят! Всичко е засято-в районите от Измир на Изток имат по 2 реколти в годината! За времето през което в Бургас направиха ремонт на 70 метра от ул. Самуил в Тур ия направиха 4 лентов път между Одрин и Лозенград! - Идете и вижте...
4
3
 
5
 
! Отговори
кайзер созе преди 1 година
Към Бай Дрън . Напротив турците също преживяха дори по-голяма инфлация и девалвация на лирата. Хиляди хора се самоубиха . Не си спомням точно но около 2003 г. И тогава най голямата им банкнота стигна номинал 100 млн. турски лири. След време премахнаха милионите и станаха както са в момента, но сега пише 100 нови турски лири.
3
4
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Замразяването е в полза на големите вериги. Турците не са преживявали нашата 1997-***, когато курса на долара и марката скочиха, цените също, но заплатите съвсем малко мръднаха. После уж долара леко спадна като казаха, че 1000 лева ще е една марка, но заплатите реално бяха на курс 250-300 за марка. Тоест, хората на заплата олекнаха около 4 пъти след фиксирането на курса. В Турция май се опитват да направят нещо подобно, нали идват и избори лятото...
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердогане @@@@@искам новини на български в дЖ@@@ телевизията ,чули бре ?
1
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердо какво поевтиняване бре на палмовото масло ли бре на ГМО домата на ГМО краставицата ли на ГМО пъпеша.ли на сирене ГМО ли ха ха ха ха ха е нема такова м@@@@рниЦ@ да ползват в пъти количества на палмово място .