Важни решения за Северна Македония

Обявяват групата за диалог
8 апр 2023 20:29, Росен Стойчев
22
Важни решения за Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

До понеделник в Северна Македония трябва да бъдат обявени представители, участващи в групата за промени в конституцията на държавата, съобщи Нова Македония.

Министерството на правосъдието е изпратило телеграма до институциите. Очакват се кандидати, експерти по право.

Още по темата


Всяка една политическа група трябва да обяви своите представители. Срокът е до понеделник.

Държавният глава Стево Пендаровски обяви своя представител в разговорите.  Това е професор Александъхр Спасов.

За Северна Македония е важно да въведе промени, с които да включи българите в основния закон. Мнозинството е готово да го направи, но има нужда от подкрепа от част от опозицията.

Това е основно изискване на Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
... преди 1 година
Не ме вълнуват стига да не крадат от България.
17
1
 
0
 
! Отговори
Margareth преди 1 година
C3ледайте истински хора голи и правят секс на живо на уеб камера 24/7. 100% безплатно за гледане, срещи, чат и стрийминг: erotits.pw
16
16
 
1
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Парадоксот е во тоа што не ние, туку вие се занимавате со нас и не малтретирате со разни глупости како език, историа итн.
15
5
 
16
 
! Отговори
до 16 преди 1 година
Вие целите сте смешка , но се учудвам на бг.политиците защо ви обръщат толкова внимание.Не си струва барута , не заслужавате.Албанците и без това ще ви претопят, а и сте сериозно проруски настроени ,нали те ви спонсорират.Живейте по старому,друго не заслужавате.
14
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ви пишам една смешка за Лиупчо. Сега откако стана про-блгарски расположен. Штом го видат во кафана други гости,од неговата поранешна партиа , за иак маитап му порачуваат српска музика да му свири на увце. Ова кога го чув , иака смеуриа беше.
13
1
 
19
 
! Отговори
Христо преди 1 година
За съжаление няма да се случат конституционните промени.Мицкоски няма да ги подкрепи, догодина сигурно ще спечели и изборите, а така европерспективата на Македония става нула. Ще се върнат да живеят в измисленият утопичен свят на Югославия - бедни, но "велики". Единственият шанс е да почнат да пречат на Албания за ЕС и ако тя не успее да се отдели от тях да се вдигнат албанците в Македония (и без това вече там всеки 3-ти е албанец) и да ги вразумят...
12
0
 
3
 
! Отговори
Haahaha преди 1 година
Телеграма, РСМ, 21 век? Ооооо
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не е важно щом е за Македония
10
5
 
4
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
Тои Лиупчо што го спомнуваш веке 2 пати , на почетокот дур беше он лидер на ВМРО партиата му имаше членски книшки со Обединета Македониа . Вардарска , Егеиска и Пиринска. Со такви убедувана стана Премиер . Сега кога има про-блгарски ставови има реитинг нула.
9
1
 
10
 
! Отговори
Накратко : преди 1 година
Без БЮРМ в ЕС!
8
7
 
2
 
! Отговори
456 преди 1 година
АЙДЕ БЕ БРАТЯ, ОТКОГА ВИ ЧАКАМЕ!!! ЕС.
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6 - Имате веке 2 партии во МК но нивниот реитинг е близу нула. ВМРО има членство од 200 000 , а на последните локални избори триумфираше во цела МК , опозициа освен град Струмица изгуби на сите други места. Сегашните анкети кажуваат 2:1 накаи 3:1 предност на ВМРО. СДС ке иа доживее судбината на ПАСОК ке паднат и никогаш нема да станат. Помегиу другите , нивната сервилност спрема вашите уцени ке биде последниот клин во нивниот политички ковчег.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен ДПМНЕ ще се распаднат и остава само някоя нова бг партия на Люпко Георгиев.в коалиця с албанете, Тогава РСМ ще влезне в Европа.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Требаат 2/3 пратеници во МК Собрание за да се смени Уставот . Тоа се 80 , засега таквите ги нема . Колициски пратеници на власта како на Демократски Соиуз одбиа да поддржат уставни промени . Исто така за дваица пратеници на власта од СДС сеуште не е сигурно . Опозициа ВМРО-ДПМНЕ И Левица уште од порано одбиа . Така да ке биде големо чудо ако доиде до уставни измени. Мали се шансите за такво нешто. На следните избори пак ,СДС заминува на буништето на македонската политичка историа.Ке пропаднат !
4
5
 
16
 
! Отговори
Обращение преди 1 година
Братя македонци... не давайте да ви промият мозъците... Вие сте си от времето на Сашо Макето Великиот... Целата земя е ваша... Луната е ваша... Марс е ваш... Вие нема как да сте българи, шото тоа нема да се ареса на србите... Живела Македония... Такова Србия де...
3
8
 
1
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Може ли някщой да обясни, - защо евреите не заливат футболните отбори на С. Македония с афроафриканци?! Излиза, че Синедриона е заел позиция в балканския конфликт.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2 Австрия признава немския език за национален език и за българския също в РСМ, докато се допуска в законите да се разрешат и другие езици, напр. македонси, србски, турски и тн.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ясно как ще ги включат. Може да напишат че бг са само групичка и това ще е провал за бг. Ако се признае езика и историята че е бг тогава ще е успех, защото маке става бг.