Руските тайни служби организират протести в западноевропейски градове

"Зюддойче цайтунг": Целта е да се създадат антиукраински настроения
8 май 2023 09:08, Елка Василева
163
Руските тайни служби организират протести в западноевропейски градове
Снимка: архив, БГНЕС

Руските тайни служби проникват или организират демонстрации в големи западни градове с цел пропаганда, съобщи ДПА, като цитира европейски медии.

Германският в. "Зюддойче цайтунг" съобщи вчера, че целта на тези действия е да се създадат антиукраински настроения или да се затрудни присъединяването на Швеция към НАТО.

Проучването на вестника е извършено съвместно с германски и скандинавски радио и телевизионни оператори, френския вестник "Монд" и шведския в. "Експресен". То се основава на изтекли документи, за които се твърди, че са от апарата за сигурност на Кремъл. Според докладите малки организирани групи симулират антитурски митинги в голям европейски град например, представяйки се за украинци и агитирайки срещу турския президент Реджеп Тайип Ердоган, за да произвеждат онлайн пропагандни материали. Това очевидно има за цел да създаде впечатление за широки антиислямски настроения в Европа.

Сред примерите е демонстрация на предполагаеми членове на украинската общност в Париж в началото на март, които протестираха срещу Ердоган с хитлеристки поздрав и балаклави. Освен това те се подиграваха с жертвите на опустошителното земетресение на 6 февруари.

Според "Зюддойче цайтунг" Кремъл не е коментирал обвиненията.

Според европейските медии провокаторите очевидно са проникнали и в демонстрации по други теми в няколко града, например срещу недостига на медицински сестри, пенсионната реформа и промените в климата, с пропаганда, насочена срещу подкрепата за Украйна.

На тези прояви в Париж, Хага, Брюксел и Мадрид са били използвани отчасти идентични плакати от едни и същи хора, съобщава в. "Зюддойче цайтунг". Снимки от тях са се появили в интернет и са създавали впечатление за широки настроения срещу Украйна.

Разпространението на така изготвените материали в социални медии е било контролирано основно от три акаунта от Санкт Петербург.
(БТА, Асен Георгиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
5
 
18
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
тинтири минтири пак мразя запада и терористите от НАТО абсолютно безплатно и със страст !
98
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До99. Е какви спокойни държави са били Сирия и Либия . Като си спомням за Либия преди тридесет и пет години. Да отидеш свободни от България бе абсолютно забранено. Та това лице спокойствието . А за Сирия беше една почти непозната страна
97
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И това ли Пак Путин го прави? Сякаш тези протестиращи граждани на Фашисткият Корумпиран режим в Брюксел,Путин ги е извел по площадите? Така ли да разбираме нещата?.-:)) Това е опит да се постигне Промиване на самосъзнанието на Европейските граждани! Сякаш всичко в ЕвроАмериканският ЕС всичко е по мед и масло?? Реформи са нужни в ЕС,а не да Манипулират най нагло гражданите си!!
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно десни и леви за България е много неясно . Първо българина не е нито социалист, нито шовинист, нито патриот. Тайните служби на руснаците са средство са оцеляване. В чужбина са са лека и доходна работа. По работата ще ги познаете и по нюхането у нас
95
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха. .. е каква друга им е работата на спец.службите, освен да вършат подривна работа на територията на съперниците си ?? Майданите в Украйна , "юреволюциите в арабския свят, които разрушиха уредени и спокойни държави, като Либия и Сирия, да не би да минаха без намесата на други едни служби, не руските? ??
94
4
 
17
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 година
Не са руските тайни служби Ами и на така наречените европейци им дотегна от дебилизма ,зависимостите,глупостта и алчността на техните либерални- деМоНократични правителства танцуващи под звуците на сбъркана и загиваща Америка !
93
11
 
8
 
! Отговори
блицкриг преди 1 година
Проруският агент Ернст Телман по заповед на Москва организира въоръжен бунт през 1923г. в Германия. Измряха стотици немци.
92
19
 
10
 
! Отговори
блицкриг преди 1 година
Проруските агенти Г. Димитров и В. Коларов, по заповед на Москва организираха въоръжен бунт през септември 1923г. Измряха хиляди българи.
91
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бой , депортация и съд за държавна измяна.
90
3
 
11
 
! Отговори
блицкриг преди 1 година
Преди сто години организираха въоръжени въстания и атентати, днес - протести.
89
1
 
0
 
! Отговори
Язе преди 1 година
До 88 ми е коментара
88
1
 
9
 
! Отговори
Сабри преди 1 година
Дайте ги тогава онези дето се подиграха с Корана на Ердоган.Които скверниха свещената книга на мюсюлманите.Всичко друго е популизъм. И празни приказки
87
3
 
11
 
! Отговори
Язе преди 1 година
До Анонимен 80 Да де, то и 60% от австрийците сигурно са крайно десни, щом не подкрепят укрите. И в Германия, и във Франция е същото - просто никой не иска война сащ-раша на европейска територия. То бива *** коментар, *** ти направо изби рибата :)))
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бла ха ха
85
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи можем да кажем, че западни тайни служби правят същото в Русия. Иначе да не би Путин да е накарал Макрон да вдига възрастта за пенсиониране, че толкова протести там?
84
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навсякъде в Европа е едно и също. Крайно десни организации протестират в полза на Путинския фашизъм. За Льо Пен е известно, че има кредит от банка ВТБ.
83
10
 
4
 
! Отговори
ясно преди 1 година
казвам ти дъще сещай се снахо! Участниците в демонстрацията за мир и неутралитет получиха ли си парите от Митрофанова да имат зае одеколон за празника.
82
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честит Ден на Европа! В 23:43 ч българско време, на 8 май през 1945г е подписана капитулацията на Германия. Няма никакво основание, ние европейците да честваме празника на 9 май
81
7
 
26
 
! Отговори
Вярвам на медии преди 1 година
Ех тези лоши руснаци, няма ли да престанат да организират протести във Франция... И други европейски държави мЯка му стара. Ние в Европа по-умни и красиви лидери сме нямали и не сме и мечтали дори, а лошите руснаци само протести организират..
80
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази статия за да ни развесели ли са я написали или просто нема какво друго вече да пишат...