Петимата българи, обвинени в шпионаж, се изправят пред съда

Те бяха задържани през февруари
13 окт 2023 12:13, Нели Христова
39
Петимата българи, обвинени в шпионаж, се изправят пред съда

Днес в Лондон се проведе вторият процес по делото срещу петима българи, обвинени в шпионаж в полза на Русия, които бяха задържани през месец февруари.

Те са заподозрени в шпионаж в полза на чужда държава. На 26 септември петимата души бяха официално обвинени пред Уестминстърския съд в "заговор за събиране на информация, предназначена пряко или косвено да бъде полезна на врага с цел накърняване на сигурността и интересите на държавата".

Второто заседание по делото включва изслушване на обвиняемите българи. Обвиненията срещу шпионската клетка, ръководена от Орлин Русев, 45 г., се отнасят до периода 30 август 2020 г. - 8 февруари 2023 г.

На предишното заседание тримата мъже и двете жени присъстваха в Уестминстърския магистратски съд чрез видеовръзка, като говориха само за да потвърдят имената и рождените си дати. Трима от тях бяха обвинени в "притежание на фалшиви документи за самоличност с неправомерни намерения".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 13....абе *** 2 млн българи работят за чужди държави ко ми са прайш на патриот
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще ги вкарат в затвора и по някое време ще ги разменят за заловени агенти на друга държава. Такава е практиката. Да ги спасяват руснаците, които са им давали заданията. Остава обаче срама, че са работили за чужда държава, още повече, че тази държава в момента вече 2-ра година води война в Европа.
10
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Правили са снимки около Бъкингамския дворец а там е забранено
9
11
 
11
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
Всеки е невинен до доказване на обвиненията. Нашето правителство не прави нищо за тези хора защото просто политически ги счита за виновни. До колкото са изтекли данни намерили фалшиви документи и че групата е извършвала финансови машинации. Хванали група крадци но вместо да ги обвинят в финасови измами решили да бъдат шпиони.
8
7
 
10
 
! Отговори
Неразбрал преди 6 месеца
И кой официално е ВРАГА на Великопакистания?Може ли линк със списък на официално признати те от Острова ВРАГОВЕ?Не съм адвокат..само питам!Тия шпиони да не са като ония дето препродавали два сака китайски бинокли като ги преопаковали на оригинал !?Хаха!
7
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Представям си, ако ние задържим петима английски граждани какво чудо ще е. Но нали нямаме държава да ни защити,пишат,все едно англичаните извършват някакво геройство, вместо да си ги приберем ние и да ги съди България.
6
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия копеки ще изгният по ангийските затвори - това не им е разградения двор България, където за всичко минават с условна...
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 1А какво направи сервилното правителство на секретарката на Пеевски Денков да защити тези хора?////А,какво направи Русия, след като са работили за нея. Може да ги замени, за Навални примерно, нали според руснаците работел за западняците.
4
9
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 6 месеца
ето така се дйества! А ние кво правим - игнохме руските попове. Защо не им подвигнаха обвинение? Истината е, че няма причина за обвинение, всичко са политически игрички
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Шпионаж за чужда държава е най-голямото престъпление във всички държави по света. Възможно е да бъдат осъдени на до живот.
2
9
 
16
 
! Отговори
До 1 преди 6 месеца
Хора с открити фалшиви паспорти, но ти квичиш, че трябва да биват помилвани. Нищо чудно, щом си фен на серийните убийци от РАШИСТан. За вас и убийствата и изнасилванията са оправдани. Стига да са в услуга на Вова.
1
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А какво направи сервилното правителство на секретарката на Пеевски Денков да защити тези хора?Нищо, нали?