Успешната сляпа среща

Как да се държите, за да се чувствате по-спокойни
Обновена: 7 авг 2012 07:45 | 7 авг 2012 07:44,
10
Успешната сляпа среща
Снимка: sxc.hu

Слепите срещи – тези, в които се виждате с някого за пръв път, са доста вълнуващи. Тръпката, че ще общувате с човек, който по някаква причина се е докоснал до живота ви и когото изобщо не познавате, е голяма. Но с нея и рискът да си изкарате зле е също толкова голям.

Вие си нямате абсолютно никаква идея с кого ще се виждате и може в него да ви подразнят хиляди неща. Но пък може да пламне искра, да стане приятелство или бизнес партньорство...така че си струва понякога да рискувате,

И в крайна сметка всеки го е правил поне веднъж! Може и да не усетите пеперуди в стомаха, но пък да се получи нещо.

Най-важното, което трябва да запомните, е, че сляпата среща е еднакво объркваща и за двама ви и със сигурност ще има някои странни моменти.

Дори и слепите срещи си имат някакъв „етикет" и за да няма големи разочарования, е добре да прочетете тези съвети:

1. Без големи очаквания

Най-големите разочарования идват заради големи очаквания. Така че бъдете „гъвкави" в очакванията си, а ако може, ги оставете вкъщи. Бъдете настроени позитивно и си представете, че ще виждате един обикновен приятел.

Ако усетите химията – това е страхотно. Ако такава липсва – спечелихте един потенциален приятел.

2. Научете възможно най-много за човека

Обикновено слепите срещи са уговорени от приятели. Някой е казал на някого и са решили да ви съберат. Това ви дава възможност все пак да черпите информация от някого, така че възползвайте се!

3. Не бъдете груби

Когато става въпрос за сляпа среща, изненадата върви в комплекта. Така че, ако нещо не ви хареса, не реагирайте прекалено импулсивно и неуважително. Не си тръгвайте от срещата в никакъв случай (освен ако човекът не е психопат и животът ви не е застрашен).

Бъдете любезни и сложете усмивката на лицето си. Все пак никой не ви е опрял пистолета в челото, за да дойдете на тази среща.

4. Бъдете отворени към различни теми

За да върви срещата ви гладко, трябва да поддържате комуникацията. Постарайте се да не бъдете лаконични. Ако не се чувствате добре при зачекването на някоя тема, опитайте по деликатен начин да промените насоката ѝ, например като започнете нова.

Задавайте въпроси – това ще улесни комуникацията. Темите, които винаги са добър старт на разговор, са работа и свободно време.

5. Облечете се умно

Когато имате сляпа среща, тоалетът винаги е трудна задача. Не знаете какво харесва другият, не знаете дали вие ще го харесате... затова облечете нещо, което ви е удобно, чувствате се секси и привлекателни и едновременно е ежедневно, тъй като не знаете как ще се развие виждането ви.

Ежедневно не означава неглиже, така че положете някакво усилие да изглеждате наистина добре – свежи и естествени.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
7
 
! Отговори
Жул преди 11 години
Превода е умопомрачителен. Некадърници....
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вестник "Тийн проблем" отново в атака! Недолюбената стара мома пак се е проявила.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зомбирайте се успешно !
5
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 11 години
Спрете да пробутвате неща, характерни за други култури и взети от постни американски филми... Надупени гъзоливци, имащи се за журналисти
4
0
 
8
 
! Отговори
Mitko преди 11 години
Когато плагиатствате от чужди статии, е редно най-малкото да дадете линк към оригиналната статия и да пишете, че това е превод. Написаното не е авторски материал и преводът ви е отвратителен.
3
0
 
13
 
! Отговори
foxy преди 11 години
Забравил си да добавиш към качествата и скромен :D :D :D
2
7
 
13
 
! Отговори
* преди 11 години
А аз, тъй като съм красив, умен, интелигентен, чаровен и висок, обикновено на такава среща всички жени се влюбват в мен и много страдат. :D
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Успешна кариера неграмотни ***, ползващи google translator за статиите си. Ъндърстендвате ли кво ви говоря?