Какво да подарите на учителката за първия учебен ден?

Ароматна свещ или хубава книга
9 сеп 2013 20:40, Мария Дуковска
10
Какво да подарите на учителката за първия учебен ден?
Снимка: Sxc.hu

Първият учебен ден е важен за цялото семейство. Празник, който поставя ново начало за едни, а на други добавя още към знанията им. На този ден обикновено поднасяме цветя на учителката. Това е най-малкият жест на уважение. Когато ви предстои празник и независимо дали жестът ще е отправен към учителката или ваши близки хора, винаги е добре да изненадате с нещо малко, но оригинално, което да ги трогне. Но тъй като 15-и септември наближава, ще се фокусираме върху него.

Какво да поднесете на учителката за първия учебен ден?

Ако сте решили да поднесете цвете, нека този път бъде в саксия. Опаковката е от голямо значение. Изберете растение, което е красиво и не много капризно на грижи. Добавете цветна опаковка на флорални мотиви и малка картичка с пожелание за успешна учебна година.
 
Интересен подарък са и оригиналните бутикови сладки, които се предлагат в много сладкарници. Изберете няколко и ги поставете в такава красива кутия за сладки. Ако сте майстори на сладките изненади, може сами да приготвите бисквити с украса или пухкави кексчета. Фантастично, нали?
 
Вероятно голяма част от вас са прекарали лятото на село в приготвяне на зимнина. У нас рядко си подаряваме бурканче сладко, мармалад или компот домашно приготвени и опаковани красиво. Чужд пример за една топла идея за подарък. Със сигурност имате много бурканчета със сладко или мед. Малко целофан и подаръкът е готов.
 
Прекрасна идея за подарък е и бурканче със соли за вана, което може да поднесете и ароматна свещ вместо тях. Оригинално и ароматно. А ако вие сте я направили, подаръкът вдига стойността си, защото кара човека отсреща да се чувства специален.
 
Учителите са онзи пример за децата, който им дава добър старт в живота. Винаги е добре да покажем малко внимание и благодарност. Жестове, за които по-често трябва да се сещаме. Такива жестове е добре да правим не само към тях, но и към близки и приятели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
учител преди 10 години
Аз съм учител. Нямаме нужда от подаръци , но и от обидите Ви, господа и дами, които сте образовани от учители . А Вие какво правите за децата си?
5
0
 
6
 
! Отговори
Учител преди 10 години
Аз съм учител. Не смятам, че е необходимо да се прави подарък, за който и да било празник. Отдавна цветята са израз на уважение към учителите, стига да го има. Когато учителят е човечен и " не го е еня само да си избута часа", това личи по подарените цветя и за 15 септември, и за 24 май. Особено всеотдайни са учителите на децата до 4 клас. Там няма как да се държиш като дърво. Малките веднага усещат дали си искрен с тях и ти отговарят със същото. Аз дори обичам да ги прегръщам.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моля, някой ако може да ми обясни за чии да правим подаръци на учителките?В крайна сметка, те като всички нас продават труда си, срещу съответно възнаграждение...Защо, на една продавачка /да речем/ не подаряваме ни цвете, ни саксийка...въпреки, че ни е обслужила перфектно?Я да се замислим..какво точно правят те за децата ни?По-големия процент от съвременните учители, просто "избутват" учебния час, без много да ги е еня, кой какво разбрал..е..ами..адИ нЕма нужда от подаръчета, м?!Вие как мислите
3
9
 
10
 
! Отговори
tyo преди 10 години
Подарък?? А шут в ***???
2
2
 
12
 
! Отговори
една майка преди 10 години
И защо да купувам подарък? ? ? Мисля ,че букет е достатъчен!!!
1
1
 
21
 
! Отговори
nn преди 10 години
Учих във времена , когато подаръци на учители не се правеха .Едно цвете само.Но онези учители бяха различни, будителския дух и широката им обща култура , ги превръщаха в наши любимци.И мисля , че тази наша обич и благодарност бяха най-големия подарък за тях.