Вечните истини, които трудно могат да се опишат с думи

Те трябва да се почувстват със сърцето
14 фев 2014 22:43, Мария Дуковска
3
Вечните истини, които трудно могат да се опишат с думи
Снимка: Sxc.hu

Някога философът Лудвиг Витгенщайн казал: „Границите на моя език са границите на моя свят”. Науката също го подкрепя, защото езикът наистина може да оформи реалността на хората. Въпреки че човек все още не е напълно наясно по какъв начин езикът засяга мисловните му процеси, то със сигурност може да се каже, че думите имат важно значение.

Има безброй начини, по които различните езици отразяват различните гледни точки по света. Ескимосите например имат 50 думи за сняг. Някои изследователи предполагат, че езикът може да повлияе върху това по какъв начин човек мисли за предметите от всекидневието.

Популярността на татуировките с китайски йероглифи или арабски букви може да бъде показател за това, че хората имат желание да избягат от ограниченията на своя собствен език. Някои истини също не могат да бъдат описани по един и същи начин на различни езици, просто защото понякога едно нещо може да звучи различно, когато е преведено.

За щастие, когато човек отвори сърцето и ума си, той може да почувства вечните истини. За тях няма езикови препятствия, стига човек да успее да ги приеме. Ето и кои за нещата, които всеки човек трябва да осъзнае:

1. За да бъде човек загрижен, той трябва да бъде състрадателен.

В азиатските езици думите за „ум” и „сърце” са едни и същи. Първата стъпка към това да бъдете загрижени е да бъдете добри към себе си и към околните. Хората трябва да отворят както ума, така и сърцето си, ако искат да се насладят на вътрешната си хармония.

2. Безстрашието е нещо повече от отсъствието на страх.

Абхая е санскритска дума, която означава безстрашие и защита. Терминът предполага, че безстрашието е функция на вярата – когато човек вярва, че е защитен и че накрая нещата ще завършат по добър начин. Изследвания показват, че духовността се свързва с ниски нива на стрес и по-добро функциониране на имунната система. Молитвата от своя страна е свързана с намалена депресия и тревожност.

Още по темата прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: мъжеженистрахлюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
чичо Луцифер преди 10 години
До 1: Поне да знаеше за какво се борят Илюминати, но къде ти толкова акъл... Дай да си гледаме групата на палячовците Айк, Джоунс, Макау. А... да не забравя и Еленко, накъде без него.
2
1
 
5
 
! Отговори
9 преди 10 години
Дуковска докога ве ???
1
1
 
7
 
! Отговори
фгх преди 10 години
НОВИЯ ЛЮБОВЕН ЗНАК НА ЗОМБИРАНИТЕ ПИРАМИДА С ОКО НА СНИМКАТА А ТЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ ПРАВЯТ СЪРЦЕ САТАНИСТИТЕ И ИЛЮМИНАТИТЕ СИЛНО ВИ ВЪЗДЕЙСТВАТ НО ВИЕ СТЕ ПАПАГАЛИ ДАЖЕ И НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО КОПИРАТЕ И ПАПАГАЛСТВАТЕ.