8 важни неща, които искам дъщеря ми да знае за тялото си

Искам дъщеря ми да знае, че тялото се развива и променя непрекъснато
25 юли 2017 14:07, Михаела Лазарова
7
8 важни неща, които искам дъщеря ми да знае за тялото си
снимка: pixabay

Да имаш дъщеря е истинска радост и благословия. Но също така е и безкрайно отговорно за това как ще бъде възпитана, в какво ще вярва и как това ще влияе на начина ѝ на живот.

Никоя майка или баща не желае детето му да живее в заблуди, в страхове и най-вече с комплекси. А голяма част от малките момичета по света израстват с много притеснения относно тялото си. Затова бих искала моята дъщеря да знае някои определени неща за тялото си още от ранна възраст, за да може да пропусне поне отчасти тежкия период, който съпътства почти всяка подрастваща млада дама.

Искам да познава добре всички части на тялото си

Затова говоря с нея и й обяснявам непрекъснато колко е красиво човешкото тяло и нейното в частност. Уверявам я, че няма нищо лошо да му се възхищава и радва. Напротив, задължително е да го познава добре, за да го обича и да го развива.

Да обича храната

Искам дъщеря ми да знае колко важна и ценна част от живота ни е вкусната храна. Не искам да я вижда като тежест, като зло изкушение, от което само се дебелее и погрознява. Искам да знае, че храната е здраве и енергия за тялото ни, стига да е приготвена с любов и качествени продукти.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не се срамувам от дома си, но не пускам всеки вътре.Аз не се срамувам и от душата си, но не позволявам кой да е да се рови в нея. Не се срамувам от тялото си, но не искам да ме приемат като тяло.
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекарите, тъй като най-добре познават телата, са доста често циници.
1
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМомченцата им е някак си по лесно. Моето още на 14 се хвана с някакво момиче и нямаше грам срам от тялото си. Горд съм !