Мисиите до Марс са пилеене на пари, твърди Баумгартнер

Трябва да научим повече за Земята, смята екстремният парашутист
27 окт 2012 13:11,
115
Мисиите до Марс са пилеене на пари, твърди Баумгартнер
Снимка: Reuters

Мисиите до Марс са пилеене на пари, смята  австрийския пилот и парашутист Феликс Баумгартнер, който по-рано този месец написа историята, като скочи от стратосферата, преодолявайки звуковата бариера и счупи три световни рекорда, пише в. "Дейли телеграф".

За мнозина това изказване е изненадващо, защото предвид това как спечели славата си, Баумгартнер беше смятан досега за привърженик на мисиите за изследване на Космоса, посочва изданието.

Но в интервю за "Дейли телеграф " Баумгартнер призовава американското правителство да пренасочи парите, които харчи за изследване на Марс, към екологични проекти на Земята.

"Много хора говорят за пилотирана мисия и кацане на Марс. Те казват, че е много важно човек да стъпи там, защото така хората ще научат повече за нашата собствена планета, за нашата Земя. Това за мен няма смисъл, защото ние вече знаем доста много за Земята и въпреки това продължаваме да застрашаваме по много лош начин нашата планета, която е много крехка", казва Баумгартнер.

Още по темата
 "Мисля, че по-скоро трябва да похарчим всички пари, предназначени сега за Марс, за да научим повече за Земята. Мисля, че ние не можем да пратим хора на Марс, защото е прекалено далече. Малкото знания, които получаваме за Марс, нямат смисъл, според мен", допълва парашутистът.

По-рано тази година НАСА изпрати на Червената планета лабораторията Кюриозити, която ще изследва Марс за 10 години за цената от 2,5 милиарда долара.

"Това са пари на данъкоплатците", казва 43-годишният Баумгартнер. "Хората ще трябва да решат дали имат желание да харчат тези пари, за да стигнат на Марс. Мисля, че средно хората на Земята никога няма да похарчат толкова много пари. Трябва следователно да инвестираме тази сума в нещо, което има смисъл и което окончателно ще спаси нашата планета", препоръчва Баумгартнер.

Той  подобри три регистрирани световни рекорда - скок от най-голяма височина /39 045 метра/, най-дълго свободно падане без парашут /36 529 метра/ и най-бързо падане по време на скок /1342 километра в час/, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: Феликс Баумгартнер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
3
 
! Отговори
Швейк преди 11 години
Добре извинявам се не знаех че е болна. Тогава да метнат Цецо, бас държа главата му тежи като буре с кисело зеле.
102
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ШвейкФидосова е болна жена. Не се подигравай, съвсем сериозно е!Това затлъстяване си е болестен процес отвсякъде!
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бил за умерена диктатура!Пази Боже *** да стане известен - веднага почва акъл да дава!
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До МарсианецТо от смелостта до глупостта има само една крачка и той я направи : )))... И в Австрия има селяни : ))...
99
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Некв трик ни врътнаха с това скокче! Рано или късно ще се разбере къде е далаверата!
98
3
 
2
 
! Отговори
СЕМ преди 11 години
Плюс това този мишок е крал проекти на наши парашутисти. И който и *** да привлечеш например от нашите кадрови ***, би се навил да скочи - все пак после ще се фука, че го знаят по цял свят.
97
0
 
7
 
! Отговори
Швейк преди 11 години
Аз пък си мисля, че ако метнат Искра Фидосова от космоса от 36000 км, ще му подобри рекорда.
96
3
 
6
 
! Отговори
ko40 преди 11 години
много му се радвах на тоя преди да скочи. но се оказа че колкото е куражлия, толкова и ***. те си вървят ръка за ръка
95
5
 
14
 
! Отговори
бургарин преди 11 години
През цялата мисия, е наблюдавано тялото, функциите и реакциите на Баумгартнер при създадените условия. Събрани са много научни данни. Плюс това както 103 каза, парите идват от частен спонсор, не от данъкоплатеца. Така, че СТИГА СТЕ РЕВАЛИ. По-добре 1.2 млрд. да отидат за създаване на био-среди, че и без друго не останаха животни на тая планета, ...ако не броите себе си. СКапаняци.
94
1
 
12
 
! Отговори
nas преди 11 години
Само че парите за неговия скок не идват от данъкоплатците, а от спонсор :)
93
6
 
10
 
! Отговори
Разумен преди 11 години
Мисиите до Марс са пилеене на пари, а твоите скокове са особено смислени и полезни за човечеството, така ли ?
92
1
 
6
 
! Отговори
dodo преди 11 години
Аз скочих ама вие си стойте тука.Има егоизъм тука.Ама все пак браво на ФЕЛИКС.
91
4
 
6
 
! Отговори
RecidivisT преди 11 години
Шоу (неуспешен опит за публично самоубийство) и демоагогия за простолюдието спонсорирано от никому ненужното образувание редбул.Хората с мозък прозират, че фундаменталната наука е нещото, което може да спаси (но не е съвсем сигурно) живота такъв, какъвто е познат днес. Хората, земята, слънцето... пренбрежимо малка частица от вселената......съдейко по коментарите в защита на минзухарчето... абсолютно ненужни.
90
1
 
7
 
! Отговори
Д-6 преди 11 години
Остана му един неподобрен рекорд - по продължителност на свободното падане.Евгений Андреев пада свободно 4 мин 30 сек.Датата е 01.11.1962 г.
89
3
 
18
 
! Отговори
и що така преди 11 години
Аз пък си мисля,че е по-голяма глупост да се похарчат 50 мил$ за един скок с парашут от 39км и тва за да си начеше егото некъв папурек,а в същото време по земята,която същия този папур иска да опознава,умират милиони хора от глад.Е аз на тва му викам безсмислица!
88
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защото на МАРС още никой не пие REDBULL хер Феликс...
87
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много готин мъж !
86
7
 
5
 
! Отговори
hidko преди 11 години
Тоз пък *** на къф са прай!? То неговия скок сякаш не беше пилеене на пари, ама нали са частни и сега са мисли за кой знае какво. Американците, кат стъпят на Луната и на Марса, ще почнат да си експлоатират ресурсите там и ще си избият парите за мисиите като му дойде времето
85
1
 
0
 
! Отговори
Месия от другите преди 11 години
Така де, то нашите и без това си кръжат... Излитат, кацат, но не си тръгват , което си е по уговорка- да не ни се налага на нас, с Папи, да се измъкваме по никое време от зеленкото и да трябва да ги стигаме... Разходка до Плеяди?
84
8
 
12
 
! Отговори
бозик преди 11 години
Всеки с мозък ще прозре, че този човек е прав.