Слави Трифонов с махленски обиди срещу Цитиридис. (Не)очаквана слабост?

Шоуменът и политик определи Николаос като глупав
13 апр 2020 14:32, Александър Попов
502
Слави Трифонов с махленски обиди срещу Цитиридис. (Не)очаквана слабост?
Снимки: Олег Попов/колаж: Dnes.bg
Слави Трифонов гостува онлайн на Маги Халваджиян в "Господари на ефира", където над час отговаря на въпроси на зрители - от такива за политическия му проект до твърде лични.
 
Естествено, не бе подмината темата с неговия конкурент в bTV Николаос Цитиридис. И показа неочаквана слабост на фона на твърденията си, че е доказан професионалист.
 
Квалифицира Цитиридис като глупав на няколко пъти, а предаването му, че се прави на инат.
 
Още в началото той прояви своята раздразнителност, че шоуто копирало неговото, включително студио и декори. Подобни студиа и декори не са измислени нито от bTV, нито от Слави. Включително и надписът на вечерните предавания наподобяват западните образци.
Още по темата
Самият Трифонов навремето беше в същата ситуация. Нападките срещу него бяха, че е изкопирал шоуто на Тодор Колев "Как ще ги стигнем..." - задявките с бенда, скечове и вицове, гостите. Не е по-различно от ситуацията близо четвърт век по-късно. Но тогава в ролята на разочарования беше Адама, а сега той. 
 
Зрител попита дали е гледал конкурентното му предаване. 
 
"Гледах го, разбира се. Голяма глупост. Човекът няма чувство за хумор, а се опитва да има. Мисля, че е много млад. В САЩ водещите на такива тв продукции започват над 40 години, аз стартирах на 33. Но имах добър екип. Това предаване върви на инат, иначе отдавна трябваше да бъде спряно. В него няма нещо, което върви като рейтинг. То съществува, тъй като някой е похарчил някакви пари и сега трябва на инат някакво момче да се прави на водещ. А иначе трябва да се дава път на младите, но понякога трябва да се спират. Ако го дадеш на млад глупав човек, значи ти си страшно глупав стар човек", заяви Слави.
 
Десетина минути по-рано на друг въпрос - "Каква е била разликата между Слави с плитките с ластик и сега?", той отвърна, че със сигурност е бил по-тъп.
 
И допълни, че "когато човек е млад, е глупав. И това е очарователно". Явно обаче Цитиридис не му е очарователен.
 
Защо падна на някакво махленско ниво с обидите обаче остава загадка. Или може би не е. Истината е, че през последните над 20 години Слави никога не е имал конкуренция в същия часови пояс. И няма как да направим съпоставка на неговата реакция.
 
Тя издава нервност. И той самият призна, че телевизията му не е на печалба, защото рекламодателите са съсредоточени в двете големи частни телевизии. Докато беше в bTV едва ли е имало случай да изпитва трудност по отношение на рекламодателите. Рейтингите също бяха в кърпа вързани, независимо от лъкатушенията им през годините.
 
Сега не е така. Той и неговият екип се борят за всяка реклама. Колкото и да са условни - рейтингите не са в негова полза, а и самият той избра друг подход при пийпълметрията, който засега е новаторски за нашия пазар и не се припознава от рекламните агенции. 
 
И на фона на всички трудности, той има конкуренция. За първи път реална. Изкопирана, със слаб екип, с "глупав" водещ, но конкуренция.  
 
Слави твърди, че е професионалист и непрекъснато се стреми да се самоусъвършенства. 
 
В същото време зачеркна с големия флумастер "младия и глупав" Цитиридис. Не става и толкова. Той няма право да се самоусъвършенства.
 
Всъщност сравненията между Трифонов и Цитиридис на пръв поглед са повече от нелепи. Единият с опит, другият - с никакъв. Единият с влияние на музикалната сцена, а според изследванията и в политиката, водещ от над 20 години, другият - сега прохожда.  
 
Само че този с опита вижда заплаха. Иначе не би го обиждал. Просто щеше да се радва на слабата конкуренция...

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


502
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
9
 
16
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Аз пък повече харесвам Шоуто на Слави. Макар последните седмици заради карантината да няма много съдържание.
22
10
 
38
 
! Отговори
Asparuh преди 4 години
По тъпо предаване от това на тоя измислен Цитиридис няма.Голяма пародия е тоя
21
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Броя на хората които гледат Слави е показател за нивото на опрocтачаване на нацията. Тъ.помeтър ,така да се каже.
20
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е тоя Цитиридис и защо Слави трябва въобще да го коментира. Слави му е направил комплимент въобще, че е сeднал да си губи времето с него.
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, каква да е конкуренцията? Който иска да гледа скечове и най-вече Кр. Радков, няма да гледа гърка. Като се замисли човек, че повече от половин година им трябваше на ь-тв да сътворят шоу, видяхме и какво, то нервността на Трифонов ще да идва от другаде - минах ли се?
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цикатридина Супозитории. - Джоуи
17
8
 
27
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Много непрофесионално и злобно...
16
16
 
32
 
! Отговори
Диагноза преди 4 години
Как да коментираш един *** чалгар?! Дългият е излязъл от селото Учиндол , но селото не е излизало от него! А относно самочувствието му - извинете, с такава злобна физиономия ,изкривена в гърч , може само да е модел за карикатура ! С една дума - чалгар ! Политическо бъдеще ? По-скоро Слънцето ще почне да се върти около Земята ,отколкото Чалгаря да влезе в политиката! От едно излиза само по-рядко такова !
15
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сте прави.Изгледах на един дъх интервюто с Халваджиян.Всичко беше смислено и никого не е обидил.Гледали са го над половин милион души и повечето отзиви са положителни.Всичко,което каза е истина.Не увъртайте,мола ви са.
14
4
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе БТВ утекоха у канала, сутрешен блок арменец, вечерно шоу грък, а по средата турски сериали, е това е БТВ, вече даже и не заслужават да се коментират
13
22
 
24
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Прав е Слави
12
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами прав е Слави!И той се бе изчерпал, с какъв акъл копираха формата. Отгоре на всичко и с по лош екип и по малко пари. Можеха да опитат нещо различно, но явно БТВ е в фин. криза.
11
18
 
36
 
! Отговори
L. преди 4 години
Въпреки, че не гледам Слави от 15-ина години, донякъде е прав.Битиви трябваше да възкресят шоуто, но не успяха - млад, грък, чувството за хумор ли му е малко или възпитанието вповече. Не става.
10
22
 
32
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 4 години
Аз също бях скептичен към Цитиридис, но гледайки го преди в стенд ъп комеди клуба и сега в шоуто му, момчето определено има талант. Сравненията със слави са неизбежни, но се справя супер. Даже ако сценаристите му отпуснат малко свобода ще е още по добър.
9
13
 
52
 
! Отговори
Астер преди 4 години
Говори като сърдито старче, противоречи си дори и в това изказване. Колкото и глупав да е младия водещ по БТВ то поне може да говори английски и да се справя с гостите си, а не като дългия да разчита винаги на преводач и да не може да върже две думи като неговият душманин ББ.
8
10
 
24
 
! Отговори
Очевидната... преди 4 години
...изнервеност на този не.леп вицоразказващ наг.лец говори точно обратното за Цитиридис и предаването му...Поучителна ситуация за Слави и чалга-антуража му. Да видим!
7
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав и тия гърци трябва да ги изгонят от тв. Турците поне ни връщат Дедеагач, а гърцитеведнага ни нападат и заграбват бг територии. Има плакати от балканските войни на които гръцки арнаут е захапал бг войвода. за гърлото.
6
6
 
47
 
! Отговори
Мен преди 4 години
И двамата не ги гледам, така че ме боли хурхата
5
36
 
69
 
! Отговори
пери преди 4 години
Цитиридис се справя много добре. Отначало и аз го гледах с недоверие и също ми напомняше много на Слави и шоуто му. Но видях, че разликите са фрапантни: момчето е умно, има чувство за хумор, не се държи грубо и просташки с гостите си, а с респект, изслушва ги. Шоуто е гледаемо и забавно, няма вулгарен език и простотии.Не прави чест на Слави да се изказва по толкова злобен начин. Трябва да приеме, че отдавна се изчерпа и остаря и да признае, че има и други, които се справят, и то доста по-добре.
4
34
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дреме ми за тоя, вече е история. А гърка става, забавно е предаването. С дългия беше депресивно махленска прoстащина