Рут Колева: Паметникът е срамен, подцених псевдо патриотите

Не е вярно, че паметника е поддържан, заяви тя
9 ное 2022 10:18, Нели Христова
447
Рут Колева: Паметникът е срамен, подцених псевдо патриотите
Снимка: БГНЕС

Абсолютно нито в един момент не сме знаели за символиката на този паметник. Беше избран случайно. Не сме имали намерение да поругаем или оскверним каквато и да било историческа памет свързана с нашата история и българските герои, за което аз се извинявам и вече се извиних. Това заяви певицата Рут Колева пред Нова тв след като фотосесията й на Паметника на трите поколения в Перущица предизвика скандал и дори сезиране на прокуратурата.

Още по темата

"Тук има по-важни въпроси - защо в такива моменти се активизират псевдо патриоти и политици и какво всъщност значи всичко това? Както кметицата на Перущица каза, че тази фотосесия е обида за нацията, така за мен обида за нацията е това управление", заяви Колева и обясни, че това е модна фотосесия за модно списания и ефектът не е търсен конкретно от нея, а е имало готова концепция.

"Не е вярно, че паметника е поддържан. За мен проблемът е управлението и състоянието на тези паметници. Аз много сериозно подцених ситуацията и, че в такива моменти се активизират псевдо патриоти и политици", допълни певицата.

"Това, което видяхме с очите си е една тотална разруха. На това място има спринцовки, презервативи, свастики, нецензурни думи, графити, абсолютен разпад", каза още Колева и пожела да се обърне към политиците и обществото, наричайки паметника "срамен" по няколко причини. "Първата е, че говорим за прокуратура, но не знам дали тази институция е виновна за състоянието на тези паметници или хората, които се снимат там. Втората причина, поради която този паметник е срамен, е неговата символика. Защото този бутафорен, празен саркофаг е символ на това как комунистическия режим, със своите окървавени ботуши, гази върху паметта на героите от Априлското въстание и се опитва да припише същото геройство на Септмеврийското въстание, което е един кървав преврат. Този паметник затова се казва "На трите поколения".

Рут Колева обаче не се е отказала да направи дарение за поддръжката на паметника.

По думите й на паметника са правени и други фотосесия, снимани са и клипове. "Аз съм човек, който подкрепя и уважава културните паметници", каза тя и добави, че посещава важни места и в други държави, но "Паметникът на трите поколения" не присъства на тази международна карта.

"Приемам критиките на моите фенове, на гражданите, но няма да приема политически псевдо-патриотични кампании", категорична бе тя.

Колева не е правила опит да се свърже с кмета на град Перущица. Тя каза, че е нейна грешка, че не е проверила достатъчно добре историята на локацията, избрана за фотосесисята.

"Тези хора, които реагират в тази крайност и острота, тези псевдо патриоти, са същите хора, които искат затвор за малки деца, които изписват "Свобода за Украйна" на Паметника на Съветската армия", на мнение е Рут Колева.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега вече след премахването БГ.ще стане Швейцария на Балканите.Винаги малка България е била васалска държава .
236
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 1 година
Грешка,изчакайте края на войната.Не се знае след време на къде ще духне вятъра на промяната..Последните 100-150г.той често през 30-50 години сменя посоката си.
235
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
символичен гроб на лобното място , има ги много и сега по нашите пътища с паметни плочи.
234
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
саркофагът е кенотаф - символичен гроб , като този на незнайния воин в София. Прави се , когато костите на загиналия са разпилени или незнайно къде . На това място са убити старците от башибузука. Е Руц Толева е нагла
233
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаех нищо за този паметник.Прочетох туй онуй .Паметникът е имал червена петолъчка.След 89 е премахната.Откраднат е тритонен бронзов венец,който е бил на паметникът.Саркофагът е празен .Има отвор,който по някакви религиозни приоми го свързва с Космоса .Не знам кой крив ,кой прав.Може би има някакво тайнство в този грозен паметник обругаван неведнъж.
232
9
 
4
 
! Отговори
морски преди 1 година
Рут е абсолютно права . Истината е горчива ,да ,обаче е истина .
231
0
 
8
 
! Отговори
Валяка преди 1 година
Опити за изява на една елементарна личност. За нас тя не представлява нищо и не трябва да и се обръща внимание.
230
0
 
2
 
! Отговори
Ъ. преди 1 година
Ясно - чепикът я стиска заради свастиките.
229
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
когато ти липсва духовна красота, за физичиска и дума не става какво да става...
228
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асен Геновците са пионерите на това дело, прокуратурата конюнктурно не ги съди и ето следствията..
227
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Янко от ЯбълковоНе Янко, Рут Колева няма да си замълчи защото според нея тя е РУТ КОЛЕВА!!!! Не знам дали разбираш какво искам да ти кажа. Това винаги е личало във всяко интервю което е правила. Не знам откъде го вади това гигантско самочувствие, явно сама си го култивира от години. Не знам, сигурно е имала тежко детство и сега комплексът й за малоценност избива. Това е характерно за повечето парвенюта.А ние седим и гледаме изцепките. Какво д а се прави, такъв е светът днес
226
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рут Колева- много просто женче но със самочувствие до небесата. На запад много я харесва ли албум щяла да издава. Как ли не.Тя го твърди но съм сигурна че там на никой не му дреме за нея.Нека си зададем въпроса - защо като е толкова *** паметника тя реши тъкмо там да си показва ***? не беше ли по - добре в някоя стара *** тоалетна? Идеята е същата посланието щеше да е по - силно. Омръзна ми прос...е да опорочават всичко и да си миослят че всичко им е позволено
225
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колева е права, но само до някъде, това обаче не означава, че постъпката и гаврата й към паметника е "знак" за "уважение" към загиналите българи! Те не заслужават такава гавра! Ако другите са се гаврили, то тя не трябваше да се гаври с този паметник!
224
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колева - Безсрамница и лъжкиня от най-долна класа! Тая доказа, че няма и капка разкаяние за злодеянието си! Да почиват в мир загиналите за България българи!
223
5
 
10
 
! Отговори
Септември'23 преди 1 година
Долу ръцете от паметника на първото антифашистко въстание в света! Чуй добре поклонничке на запада-рут колева.Начело с Васил Коларов и Георги Димитров, септемврийци въстанах протиф фашизъма на кръволока проф. Цанков. Затова цяла Перущица почита Септемврийци. Паметника тях почита първо, после чак е за априлските хайдути.Смрт на фашизма свобод ана народа
222
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рутко, да не ми пикае по светините. Той, Рутко е голям предател и срамотище. Точка.
221
19
 
5
 
! Отговори
да преди 1 година
Както кметицата на Перущица каза, че тази фотосесия е обида за нацията, така за мен обида за нацията е това управление" Тука като гледам какви топ картофи сте, една нормално изглеждаща певица толкова да ви засегне, не е нормално. Дълбоки комплекси и селяния
220
3
 
18
 
! Отговори
ВРЪЩАЙ ПАРИТЕ преди 1 година
Бойко Борисов отдели на тази па/ ча и още 1000 търтея след протести "помощ"в размер НА НАД 4,2 МИЛИОНА ЛЕВА! ДА ТОЧНО ТАКА . Рут Колева преди една година заедно с други търтеи( творци на свободна практика) индивидуално получиха от бившият тогава още министър Бойко Борисов 3250 лева плюс 1100 лева осигуровки без нищо да вършат .5 минимални заплати и осигуровки!!!! След някой от тези герои саЛюбо Киров,Графа,Иван Лечев,Камелия Тодорова,Антони Дончев, Христо Йоцов,Орлин Павлов,Мариана Попова,Румен Бояджиев (беще и син),Дичо,Белослава,Миленита,Ангел Дюлгеров,Милена Славова
219
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този рут е недоразумение, небългарин и наследник на Киряк Стефчов! Позор за такива подлеции!
218
18
 
4
 
! Отговори
социопат преди 1 година
С чиста като сълза съвест бих извършил отделителна дейност както върху главата на пидиРут, така и върху този соц монумент.