Рут Колева: Паметникът е срамен, подцених псевдо патриотите

Не е вярно, че паметника е поддържан, заяви тя
9 ное 2022 10:18, Нели Христова
447
Рут Колева: Паметникът е срамен, подцених псевдо патриотите
Снимка: БГНЕС

Абсолютно нито в един момент не сме знаели за символиката на този паметник. Беше избран случайно. Не сме имали намерение да поругаем или оскверним каквато и да било историческа памет свързана с нашата история и българските герои, за което аз се извинявам и вече се извиних. Това заяви певицата Рут Колева пред Нова тв след като фотосесията й на Паметника на трите поколения в Перущица предизвика скандал и дори сезиране на прокуратурата.

Още по темата

"Тук има по-важни въпроси - защо в такива моменти се активизират псевдо патриоти и политици и какво всъщност значи всичко това? Както кметицата на Перущица каза, че тази фотосесия е обида за нацията, така за мен обида за нацията е това управление", заяви Колева и обясни, че това е модна фотосесия за модно списания и ефектът не е търсен конкретно от нея, а е имало готова концепция.

"Не е вярно, че паметника е поддържан. За мен проблемът е управлението и състоянието на тези паметници. Аз много сериозно подцених ситуацията и, че в такива моменти се активизират псевдо патриоти и политици", допълни певицата.

"Това, което видяхме с очите си е една тотална разруха. На това място има спринцовки, презервативи, свастики, нецензурни думи, графити, абсолютен разпад", каза още Колева и пожела да се обърне към политиците и обществото, наричайки паметника "срамен" по няколко причини. "Първата е, че говорим за прокуратура, но не знам дали тази институция е виновна за състоянието на тези паметници или хората, които се снимат там. Втората причина, поради която този паметник е срамен, е неговата символика. Защото този бутафорен, празен саркофаг е символ на това как комунистическия режим, със своите окървавени ботуши, гази върху паметта на героите от Априлското въстание и се опитва да припише същото геройство на Септмеврийското въстание, което е един кървав преврат. Този паметник затова се казва "На трите поколения".

Рут Колева обаче не се е отказала да направи дарение за поддръжката на паметника.

По думите й на паметника са правени и други фотосесия, снимани са и клипове. "Аз съм човек, който подкрепя и уважава културните паметници", каза тя и добави, че посещава важни места и в други държави, но "Паметникът на трите поколения" не присъства на тази международна карта.

"Приемам критиките на моите фенове, на гражданите, но няма да приема политически псевдо-патриотични кампании", категорична бе тя.

Колева не е правила опит да се свърже с кмета на град Перущица. Тя каза, че е нейна грешка, че не е проверила достатъчно добре историята на локацията, избрана за фотосесисята.

"Тези хора, които реагират в тази крайност и острота, тези псевдо патриоти, са същите хора, които искат затвор за малки деца, които изписват "Свобода за Украйна" на Паметника на Съветската армия", на мнение е Рут Колева.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


447
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рут, след създадения от тебе смут,ще хвана друг маршрут.С еднопосочен, кака!
196
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мен ме е срам,.че един болюк хора ходят някъде и не знаят какво правят там и къде са попаднали. Като овце.
195
0
 
12
 
! Отговори
Митю преди 1 година
Абе...не и ли се обръща прекалено много внимание на тая (бииип...бииип...бииип)Лоша реклама няма!!!Махайте я от новините си!
194
1
 
16
 
! Отговори
17 преди 1 година
ТмеРУТката е известна само със скандалите си, някой да я е чувал да пее собствена песен
193
0
 
22
 
! Отговори
Гдг преди 1 година
Еее Рут, непознаването на закона, не е оправдание пред закона! Може понякога да има смекчаващо вината обстоятелства, но вината от нарушението на закона си е вина. дали волно или неволно , това са просто детайли. Защо например не отидеш в Риад , Саудитска Арабия, да позираш така пред някоя джамия и като те задържи религиозната полиция, да им обясниш , че не си знаела , че било забранено?? Да видиш какво, ще ти кажат тогава онези сериозни хора! И бъди сигурна, няма да се разминеш с едно извинение.
192
0
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Като толкова я е грижа за паметника,след като е видяла,че други нейни събратя по...разум са го омърсили,да подеме кампания за почистването и облагородяването му.Е да,ама не.
191
0
 
12
 
! Отговори
Митрандир преди 1 година
Най-вероятно тая безименната е като Балрог - демон от Древния свят.
190
0
 
24
 
! Отговори
тазие абсол.боклук преди 1 година
Преди време ц и г анета направиха същото с портрети на Васил Левски и Любен Каравелов, за да се изгаврят по най-гнусен начин с българите.Не виждам разлика между тази тетка с физиономия на текезесарка и неграмотните ц-нета.Същото е и с екоталибаните,гаврещи се с гениални творби и баш талибаните,гърмящи вековно световно културно наследство.
189
0
 
18
 
! Отговори
Дедо Поп преди 1 година
И какво излиза ? Рут Колева е ИЗБРАЛА да си направи фотосесията сред спринцовки... свастики ... отпадъции... и ммръсотия ..... за модно списание ... А сега де .. Рут, бейбе , да беше отишла на буунището да си направиш снимките... ама май нямаше да я има тая безплатна реклама дето се вихри по медиите и никой ама никой нямаше да се интересува какви снимки си правил и кой чааак толкова е примрял за фотосите ти. Не е объркване тая фотосесия на паметника а много добре преценена реклама . БравУс *** !
188
20
 
3
 
! Отговори
мамави преди 1 година
Мърлячите от общината и дори тамошното население заспало...и изведнъж се вдига някакъв шум за нещо тотално зае'бано и момичето Рут е виновно за нехайството и безхаберието на заспалите.
187
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вкарайте я в лудницата,тя е луда.
186
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рут Колева: ""Аз съм човек..." Дали? Кой друг го твърди?
185
2
 
13
 
! Отговори
есе преди 1 година
Постъпката И не е добра,така е,ама там когато бях преди 5 години наистина си беше разруха и някой се беше изходил там където се е снимала.месните не поддържат този паметник със сигурност!
184
2
 
25
 
! Отговори
Траян преди 1 година
Не ми стигна място, но всеки човек трябва да има и лична хигиена. Като гледам каква мизерия е пед блоковете, къщите по тротоарите, по улиците, в градинките за децата. Като гледам как се люпат семки и се плюе на земята пред децата, как се хвърлят *** пак навсякъде, как се секне и плюе на улицата, как се продава дрога и алкохол, как се бичи кючек цинично, как се подаряват на абитуриентки ци..ци. Тая не знае за Батак, Перуштица..Ботев, Левски, Раковски...знае Азис, Криско, Ефбет и ситикеш...
183
1
 
15
 
! Отговори
Кифла преди 1 година
Нещо с мармалад.
182
1
 
23
 
! Отговори
аре молА преди 1 година
Да спрете да ни занимавате с тая ***.ПРОПАДНЯК.
181
3
 
7
 
! Отговори
Траян преди 1 година
До Стоянов Стоянов, в общи линии съм съгласен. Погледнал ли си около себе си. Видял ли си колко народ са се ос..ра..ли.. Не смяташ ли че трябва да започнем с тия които са се ос..рс..ли...и са се омазали така, че смърдят и миришат отдалече...БСП, ДПС, ГЕРБ, ИТН, ДБ, ДА Б..Я, ВЪЗРАЖДАНЕ, ТОЯ ГЕНЕРАЛА С ПАРТИЯ, ОНЯ ДРУГИЯ ГЕНЕРАЛ...Рут Колева ли ти е мафиота и погазва паметниците...Знаеш ли колко паметници са погазени и има хотели върху тях...Познавам нехубави жени и грозни и прости мъже, но ХОРА
180
4
 
7
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Това ли е най важното според писачите на така наречените публикации. Правителства собственост на мафиоти, корупция до дупка, цени без контрол на вносни продукти/ а те са 90 процента/, аптеки с невероятни цени, яко крадене във всички сфери...телевизии, вестници, сайтове, портали...непрекъснато реклами за хазарт и бързи кредити и едни и същи мутри за коментар....Клекнала Рут над мемориал превърнат в наркоманско свърталище. И Рут - безпаметна, и ние "един дол дренки". Вижте децата, правете изводи..
179
4
 
28
 
! Отговори
Справедливост преди 1 година
Кой нормален се снима в подобна поза. Тази срам няма.
178
4
 
31
 
! Отговори
Човек от народа преди 1 година
Рут Колева не е посадила 2 праскови през живота си. Сигурно мисли че хляба расте на полето

Спонсорирани публикации