Брус Уилис страда от нелечима форма на деменция

Първоначално бе съобщено, че той страда от афазия
17 фев 2023 09:26, Елка Василева
38
Брус Уилис страда от нелечима форма на деменция
Снимка: архив, БГНЕС

Американският актьор Брус Уилис страда от нелечима форма на деменция, предадоха световните агенции, като се позоваха на нова медицинска диагноза, поставена на 67-годишната кинозвезда.

Още по темата
Първоначално бе съобщено, че Уилис страда от афазия, проблем с говора, причинен от мозъчни лезии. "Но от миналата година болестта на Брус напреднала и сега имаме по-точна диагноза - фронтално-темпорална деменция", обясниха близките на актьора в изявление.

"За жалост трудностите при общуването са само симптом на заболяването, от което страда Брус", допълва семейството и добавя, че e облекчено, че поне има точна диагноза на състоянието на актьора.

Фронтално-темпоралната деменция е нервнодегенеративна болест, наподобяваща на Алцхаймер. Засегнатите от нея хора могат да имат нарушения на паметта, промяна в поведението или трудности в говора или придвижването.

"Днес не съществува никакво лечение за това заболяване - една реалност, която ние се надяваме, че може да се промени в идните години", подчертават близките на Брус Уилис в изявлението си.

"С хода на развитието на състоянието на Брус ние се надяваме, че медиите ще се постараят да привлекат вниманието върху тази болест, която се нуждае от много изследвания и запознаване на обществеността с нея", се казва още в текста.

Изявлението е подписано от съпругата на Уилис - Ема Хеминг Уилис, от бившата му съпруга Деми Мур и от децата на актьора - Ръмър, Скаут, Талула, Мейбъл и Ивлин.

Според някои американски специалисти фронтално-темпоралната деменция най-често се появява при пациенти на възраст между 40 и 65 години и е една пета от случаите на деменция.
(БТА, Габриела Големанска)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
11
 
! Отговори
. преди 1 година
Ами да прави още реклами на Хел енергийни напитки и да се чуди откъде му е дошло, безпричинни неща няма по тази земя, F=-F
11
23
 
6
 
! Отговори
до 7 преди 1 година
По-скоро слаб актьор, с приятна външност. Няма нито една стойностна роля. Само участие в разни бози за про столюдието. Истинсксите актьори са други.
10
2
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 1 година
Не бих казал
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лека вметка. Петър Дънов/ Бениса Дуно е казвал да НЕ го наричат Учителя, но кой да слуша
8
1
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Доколкото знам е бил голям купонджия. Преди двайсетина години беше отседнал в хотел четири сезона в Прага и там правил купон. Говорих с една чехкиня, която работеше в хотела. Каза, такъв купон се е вихрил след него не можем да изчистим стените на стаите.
7
5
 
22
 
! Отговори
Митака преди 1 година
Тегава работа.Един от любимите ми актьори.Израснал съм с негови филми.Ама пак си е живял добре - не е малко, пари, слава, мацки, ядене, пиене.Аз ходя на някаква *** работа в един офис за 3 бона, добре че ходих студент, та 5 години поживях като хората и аз.
6
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да иде при доктора на Байдън, ще каже, че нищо му няма.
5
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До това води зобът, да си знаят всичките млади батки.
4
26
 
2
 
! Отговори
BLUE MOON преди 1 година
ВРЕМЕ МУ Е...
3
4
 
11
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Само Люк Скайуокър може да го спаси, но той е зает да спасява украинците. Най-много му харесвам филмите "Умирай Трудно",страхотни са. Най-вероятно ще живее дълго, такава болест деменция доколкото знам не е смъртоносна, може да удари стотака.
2
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе той и Бай-ти-Дън страда от подобна форма на деменция,ама това не пречи,той да "управлява" да ни го показват и да му дърпат конците като на кукла на конци!
1
4
 
52
 
! Отговори
Зевс преди 1 година
Като чета симптомите и се сещам за един американски президент, който обаче бил здрав като бик.