Кустурица при Путин в Кремъл: Битката за Украйна е и наша битка

Сръбският режисьор ще снима "няколко филма за "Русия"
3 апр 2024 08:33, Петър Бойчев
217
Кустурица при Путин в Кремъл: Битката за Украйна е и наша битка
Снимка Фейсбук

Сръбският кинорежисьор Емир Кустурица разгневи половината свят, след като се срещна с Путин в Кремъл. Руският президент го прие лично като стар приятел, съобщи ТАСС.

"Вашият поглед към историята е изключително интересен и продуктивен. Изкуството поддържа действителността от живота, който днес е само едно забравено минало", каза Путин по време на разговора с Кустурица. Той пък от своя страна съобщи, че ще "направи няколко филма за Русия".

"Тези идеи са много интересни и трябва да говорим за тях", отговори Путин.

Кустурица благодари на Путин за "историческата справедливост", която Русия води в момента.

"Случващото се днес в Украйна е борба за самите нас. Искам да Ви благодаря за вашата лична историческа справедливост, която ние славяните имаме от край време", каза още сръбският режисьор.

"Изгонването на 230 000 сърби от Хърватия и случващото се днес е една много важна аналогия за всички нас", каза още Кустурица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин е висок 170 см.
142
24
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Направо не мога да повярвам! Да отидеш при един кървав диктатор, ръцете на който са до раменете в кръвта на хиляди невинни мирни граждани и да твърдиш, че той възстановява някаква си негова справедливост си е направо някаква особена извратена форма на шизофренност.
141
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във филмите си този винаги представя руснаците като крадци и лъжци.И кремълският плешак го прегръща.Ама какво може да се очаква от Путин след като направи генерал Кадиров който с гордоста разказва че първият си руснак е заклал на 13 години ... Жужака е изтрещел тотално. Плешак, висок под 160 см на стероиди с неограничена власт.Тпва си е най обикновен Иван Грозни какъв Петър 1 го гони?
140
14
 
30
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 месец
Не знаех че Костурица е монголотатар като др0гара Путин!
139
54
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на Кустурица
138
12
 
23
 
! Отговори
ник преди 1 месец
Е те бившите велики като цяло с възрастта изтерещяват ...
137
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мен не ме е разгневил. Човекът си има мнение и си го казва открито.
136
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тънките сметки на Сърбия: Когато Лилипутин нападне балканите /България ще е първа, след Молдова - неслучайно кремълските петоколонници у нас затриха армията ни/, те по традиция да ни нападнат в гръб и да вземат това, което досега не можеха.
135
11
 
24
 
! Отговори
С комунисти преди 1 месец
До Анонимен не трябва да се говори. Те са терористи и фанатици и с предразсъдъци. А.Аийщайн е казал: - За човека е по-лесно да разбие атома, отколкото собствените си предразсъдъци. Те са нечетящи и нискообразовани, знаят само това, което им е говорено десетилетия и четат само учебниците писани от враговете ни и редактирани в Москва. Пример - Македония, за чието създаване се взема решение в Москва през 1934г, а руските лингвисти се заемат да измислят македонския език след 1944г.Стига ли ти?!
134
13
 
25
 
! Отговори
До Ановимен 131 преди 1 месец
До Анонимен Руснаците не са славяни, а угрофини и тюрки. Ние им даваме християнството, писмеността и литература и заедно с това и езика, който възниква на основата на старобългарския, както пише Макс Фасмер, автор на Етимологичния речник на руския език. До Пушкин 95% от древноруската литература се състои от преписи от старобългарски ръкописи, от древнобългарската енциклопедия, както пише А.А.Шахматов. Славяни, това е общото самонаименоование на всички траки и техните роднини венетите.
133
14
 
31
 
! Отговори
gdyj преди 1 месец
Тоя дърт *** Кустурица вместо да благодари на западната култура и финанс за шанса да се произведат неговите филми и да се гледат основно на Запад, той тръгнал да се подмазва на шизофренната Хипофиза?!?!? Пази Боже, сляпо да прогледа!!! Отвратеняк нещастен, ако беше се пръкнал в пУтиландия-щеше да е на друго мнение, ама нейсе. и той ще си го получи, феновете на киното гледат какво се случва и наказанието ще е в друга форма!! Питайте Оливър Стоун и май.муната Уотърс, също и Депардийо и Сегал!!
132
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Историк.....ИЗсторикът , защо европейците са мразели Ботев , кажи нещо по този въпрос , за да те видим , що за историк си ти !И другото , Левски и Ботев , социалисти ли са ?
131
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Shino.... А в западащият Запад , как е дрогата ?
130
11
 
29
 
! Отговори
Историк преди 1 месец
Русия и Сърбия-най-големите врагове на България. През 1833 г. Русия помага на Турция против Египет, и султана за благодарност дава 14000 кв.км на Русия и тя иска това да са български земи, дадени на Сърбия, След 1978 по руска договорка с Австрия и Англия в Райхщад, Будапеща и Лондон. После през 1985 Сърбия ни напада с руска благословия, през 1908 Русия е против независимостта ни.После Сърбия ни напада, а през 1916 тя с Русия заедно ни нападат в Добруджа.В Париж Русия иска подялба на България
129
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ нямат приятели , имат ИНТЕРЕСИ !
128
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Славяните ще останат само в Сърбия и Русия , останалото е ислямизация !
127
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алоо , Бг-''атлантиците'' , кога ще спрете ислямизацията на Европа и ЕС ? МЕРеСИ !
126
13
 
10
 
! Отговори
емо преди 1 месец
лична работа на костурица е с кого да се срещне и какво мнение да изрази. четейки обаче коментарите за това съм омерзен, но и ми става ясно защо живеем в безвремието на евроатлантическата сглобка.
125
7
 
5
 
! Отговори
Лилипут лай, нянен преди 1 месец
Аз ще му сложа санкции веднага и ще го ваксинирам с ваксината на моя мъж.Мой дядо от СС прати го в концлагер.
124
14
 
8
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Войници от въоръжените сили на Украйна могат да бъдат подложени на тормоз и наказание за това, че казват истината. За това говори украинският редник Андрей Васкин. Според него във всяка рота на украинските въоръжени сили има яма, в която ги хвърлят за няколко дни с цел превъзпитание.