Тютюнопроизводителите: Ще протестираме докрай!

Заканват се, че ще издигнат палатков лагер в Първомай
16 юни 2010 16:44,
130
Тютюнопроизводителите: Ще протестираме докрай!
Снимка: Булфото

Над 500 протестиращи тютюнопроизводители в Първомай са категорични, че ще нощуват там и няма да си тръгнат, докато не постигнат исканията си.

"Ще стоим тук докрай, правителството се подиграва с нас", заяви пред Dnes.bg Драган Иванов. Той отглежда 100 декара тютюн, потънал е в кредити, които не може да изплаща. Дължи надници и на работници.

Хората се надяват на мястото на протеста да пристигне министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, за да изслуша исканията им.

Още по темата

Тютюнопроизводителите искат да им бъдат изплатени предвидените в бюджета 116 милиона лева. "Живеем в мизерия и сме в пълна безизходица, да дойде Дянков, да го видим как ще ни погледне в очите", казват те.

Въпреки ужасните жеги към протестиращите непрестанно се присъединяват още хора, заричат се да издигнат палатков лагер и да продължат с протеста си и утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
ten4o преди 13 години
nqkoi znae li kak se prerabotva tytun v doma6ni usloviq
118
0
 
0
 
! Отговори
До Айше преди 13 години
Айше, или си неграмотна или лъжеш като ***. Никъде никой не ти е подписвал, че ще получиш премия. Подписала си договор с фирмата дето ще ти изкупи тютюна, и по този договор тази фирма ти дължи пари за тютюна ти. ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО С ПРЕМИИТЕ, ДЕТО ГИ ПЛАЩА ДЪРЖАВАТА, тоест, всички ние с нашите данъци. *** неграмотниците ***, доганчо продължава да пълни джоба използвайки скапаните неграмотни турчиля.
117
0
 
0
 
! Отговори
Лозар преди 13 години
Почвай да гледаш други култури. Като е толкова тежко да се гледа тютюн що се натискаш толкова ?
116
0
 
0
 
! Отговори
Започнете преди 13 години
Започнете да произвеждате жито и тогава искайте пари!!! В противен случай-знаете къде е Турция!! Вървете там!
115
0
 
0
 
! Отговори
АЙШЕ преди 13 години
до петер или който и да етам долу...... Знаем че всички крадат, но на Доган парите дойдоха още през първите години и той си направи милините преди всеки друг и не закача чужди пари но всичик други БСП ДПС ГЕРБ особи крадат. Не защитава никого , искам си моето и ще отстоя на правата си , ако ще да стоя мирно не в Първомай а в Брюксел и Страсбург.Договорите за тютюна са ни такива и аз исскам това за което съм се подписвала. ЯА тези които не работят тютюн и незнаят как се работи да не говорят
114
0
 
1
 
! Отговори
Peter преди 13 години
Не знам колко тютюн си дал, ама ако е малко - да ти кажа, че ти си една маша просто. Някой те използва, използва къртовския ти труд, за да трупа пачка. Ти ще вземеш няколко хиляди лева, а той ще вземе няколко милиона. Ама той не излиза да протестира нали, ти излизаш...
113
1
 
3
 
! Отговори
Peter преди 13 години
Това е лицемерно бе човек. Как така няма да те интересува? Искаш 116млн субсидия, ама от нея 50-60млн ще идат в касата на Доган, и това не те интересува? Ти за ДПС/Доган ли работиш? Мене пък ме интересува, хайде де! Аз съм съгласен да се субсидира твоя труд, но не и да се хранят партии от моите данъци.
112
0
 
1
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Няма значение аз не гледам в чуждата паница . До сега регламента беше такъв винаги премията е била околко 4 лева там + - спореде зависи от качествотото и от сорта . Аз не гледам кой коко взема Аз знам коко тютюн съм дал и колко пари трябва да взема , че някой взема пари без да гледа аз немгоа да ги следя тези неща има си компетентни органи нека те да ги следят . Аз си искам мойто както колеги тютюнопроизводители те неискат чужди пари и не гледат чуждата паничка .
111
1
 
2
 
! Отговори
Peter преди 13 години
Не те знам какъв производител си, но сигурно има такива дето взимат 500 лева премия, има такива дето взимат 500000лв. премия. Проблемът не е да се субсидира производството на тютюн. Проблемът е че цялата схема е една голяма ДАЛАВЕРА за захранване на ДПС, скрита за интересите на уж дребните производители. Я някой да изкара списък на тези производители да видим кой колко ще вземе?
110
0
 
2
 
! Отговори
Peter преди 13 години
Има хиляди дребни производители, които разчитат на тези пари да си изхранват семействата, и те трябва да ги получат. Обаче никой не казва, че сигурно половината от тези 116млн. ще идат в няколко десетки фирми, уж производители, и след това ще изтекат в партийните каси. Затова не му се дават на пожарникаря.
109
0
 
0
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Задавам ти въпрос ?? *** и ясен Ако ние спрем да произвеждаме тютюн , ще се спрели снасянето на тютюн или циагари в България ?
108
1
 
3
 
! Отговори
тютюнопроизводители преди 13 години
какви субсидии искайте от хайдутина гюнай сефер и от хайдутина а.доган ДПС подкрепят исканията на хората, гюнай сефер има 800 млн авро а.доган има 4млрд авро тези хайдути как ги спечелиха дпс ви ограби внимайте този път да не ви вземат шалварите
107
0
 
1
 
! Отговори
dancho82 преди 13 години
da vidq nqkade da pi6e 4e e trqgnalo ottuk?!!Prosto vie proizvejdate otrovata za va6ite deca i vnuci!!prodaljavaite 6tom iskate!!
106
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доган какво каза бе Ахмед ДОГАН : Аз съм властта в България и разпределям парите... Властта е в мойто лице! Дайте ми власт! Аз съм инструментът, който разпределя финансирането в държавата! В мен е концентрирана властта, не е във вашия депутат, искам да го знаете това. Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата. Искам да сте много наясно с този въпрос. А сега обратно резци при Доган и си искайте парите от него ! Нали има яхти, да продаде някоя и да ви плати!
105
1
 
4
 
! Отговори
asko преди 13 години
mnogo e zatapial narodecat ni...brei hora...ceta ceta mneniata vi..i deredjeto e otcaivasto..ugas
104
3
 
4
 
! Отговори
Idiot преди 13 години
От тази година ЕС ЗАБРАНИ субсидии за тУтУн.Обаче ББ, понеже е "много готин" ще ги субсидира отново. Това са парите, които няма да се изхарчат за нашите деца!!!Няма да идат в болниците, няма да запълнят дупките по улиците и всичко, за което се сетите с няма!Да почват да садят боб, картофи или какво си намислят.Да се сдружават, да си наемат консултанти, които да ги съветват и т.н.Ама не! Те си искат държавата-майка да ги кърми до безкрай!
103
6
 
7
 
! Отговори
Пейчо преди 13 години
Няма ле кой да налее в " канчетата " на тия ***,че живеем при пазарна икономика и да произвеждат това,което се котира на пазаря.До кога супсидии и докога ще ни заблуждават,че е за" последна" година и от догодина по-вече супсидий да не чакат.И после пак,и пак!Докога?Къде е Доган, дето се пъчи и ги лъже:"Аз давам парите"!Да им даде сега ,като е толкова отворен,а те наивниците му вярват.
102
2
 
4
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Хе :) Самоотравянето е тръгнало още преди хиляди години нее тръгнало нито от България нито от нас тютюнопроизводителите :)
101
3
 
4
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Хе дане говорим за Дянков . Него го водят все някви клации давам пример " в топ 100 икономист в топ10 излизане от кризата в ,членувал и някаде в няква топ научни излседователи " Пак безработицата е с над 100000 от миналата година. Чак европа ще идва да ни проверява:). Един път това ще правим друг път това ще правим. Аз не го харесвам. Но незначи че съм прав. От това което показват по ТВ не го харесвам това е положенето. Нека да не го гонят класации а ЦИФРИ. Да доказва не Да се самохвали...
100
1
 
4
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Защо наричаш някой хора и не някой а всички с това ТАПАЦИ ? какво толкоз си допринесъл към народа или към нещо научно или незнам си какво ,че те прави " не ***". ????? .