Честито, ти си човек на годината за 2006-та!

Списание „Тайм” връчи традиционната си награда „Човек на годината” на активния интернет потребител
17 дек 2006 10:13,
Честито, ти си човек на годината за 2006-та!
На корицата на сп. "Тайм" е изобразен компютърен монитор - огледало, символизиращ милионите интернет потребители. Снимка: Time Magazine
Тази година списание „Тайм” взе безпрецедентното решение да даде наградата „Човек на годината” на... теб.  Отличието се връчва на милионите автори в Интернет, които пишат в блогове и форуми, участват в сайтове за социални мрежи, споделят снимки и видео.

Обобщеният образ на активния интернет потребител победи кандидатури като тези на президента на Иран Махмуд Ахмадинджад и неговия китайски колега Ху Цзинтао.

 

Само благодарение на интернет-ентусиастите съществуват сайтове като MySpace, Wikipedia, Youtube, блог-сайтовете. Вместо да разчитат на професионалните медии, блогърите създават сами свои уеб-дневници.

Някои популярни блогове са се превърнали в алтернатива на медиите и оказват забележимо влияние на общественото мнение.

 

Списание „Тайм” посочва човек на годината още от 1927 г. Целта е да се избере „личността или хората, които са повлияли най-силно на новините и на нашия живот през годината, за добро или за зло”.

Всяка година се спекулира относно вероятните носители на престижното отличие. Сред многобройните отличени са: Адолф Хитлер, Йозеф Сталин, американският войник и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание