Драшков пропя и попита: Какво прави Алексей Петров в ДАНС?

Той само искал да предпази службата от опитите да бъде вкарана в политически интриги
27 ное 2008 15:42,
16
Драшков пропя и попита: Какво прави Алексей Петров в ДАНС?
Драшков проговори. Снимка:БГНЕС

"Срещу Татяна Дончева не е имало подписка, а обръщение, в което служителите на ДАНС са искали да защитят авторитета на агенцията", обяви отстраненият зам.-шеф на ФБР-БГ Иван Драшков.

"Искахме да защитим ДАНС от опита да бъде вкарана в политически интриги. Това беше обръщение, изготвено съгласно всички нормативи. То не е публикувано в медиите, а е изпратено до държавните ръководители като една сигнална функция. В него няма искания или политически мотиви", допълни той.

Драшков бе категоричен, че по време на работата му с ДАНС не му е оказван натиск.

"Не съм осъществявал чадър нито над ДПС, нито над никой", категоричен бе той.

Бившият зам.-председател на ДАНС бе категоричен, че не е разрешавал никакво подслушване на журналисти и обясни, че "Лиана" не е била разработка на бившата Националната служба "Сигурност", а от там е поискана само помощ за тази разработка.

Според него шефът на ДАНС Петко Сертов трябва да отговори на въпроса: "Има ли място Алексей Петров в службата".

"Процесът по освобождаването ми не беше за ден-два. В ДАНС се случиха събития, които нагнетиха цялата обстановка", каза още той.

"Не съм извършил нещо, което да нарушава морала или служебните ми задължения", добави Драшков, след като 3-членен състав на ВАС отложи делото по жалбата срещу уволнението му.

На следващото заседание защитата е поискала да бъдат изискани документи като веществени доказателства в защита на Драшков.

"На много хора съм обиден, но не искам по-конкретно да посочвам, защото това е един процес, в който волю или неволю участват повече хора. Не считам, че има причина, за която да бъда освободен", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Не познавам друг, учил на запад, без подкрепата на тати и измамите на чичо с имоти и пари да е успял.Колкото и да е кадърен, *** го смачква и изплюва като дъвка,ако няма тати или чичо да го подпрат.
14
0
 
1
 
! Отговори
dublin преди 15 години
BRAVO,TO4NO TAKA-TOZI OV4I I NAROD TOVA ZASLUJAVA-BOKLUTSI KATO DRA6KOV,PETROV I VSI4KI OSTANALI MUTRI-I-I-I-I-I-I-I.TARPETE SI GI I IM SE RADVAITE-ROBI-I-I-I-I-I-I-I-I-I-I.
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ви прочета от доклада, завършва Стайн.Атентатът срещу Алексей Петров Петров претърпя неуспешен опит за атентат пред басейна Спартак. Покрай стрелбата стана ясно, че бившият командос е охраняван от действащи барети, които стреляха по нападателите със служебното си оръжие. По-късно служителите на СОБТ бяха наградени от тогавашния министър на вътрешните работи Георги Петканов. Самите нападатели се също оказаха бивши командоси с прякори Пелтека и Акулата, нашумели при операцията срещу групата на бай Добри.Алексей Петров е член на Надзорния съвет на НОИ, експерт към Съюза за стопанска инициатива на гражданите, автор на научен труд по проблемите на тероризма и сигурността. На представянето на книгата му присъства лично тогавашният главен прокурор Никола Филчев, припомня БТВ.Заради близостта на бившия командос и бившия обвинител 1, Едвин Сугарев отговаря пред съда по няколко обвинения за клевета и набеждаване, заведени от Алексей Петров.Петров съди Сугарев за внушенията в медиите, че е свързан с убийството на прокурора Николай Колев, както и за случаи на насилие и рекет. Призованите свидетели, за които Сугарев твърди че са жертви, пред съда не потвърждават да са насилвани от Алексей Петров, а убийството на Колев остава неразкрито и до днес.Пред Всеки ден Едвин Сугарев отказа да коментира намесването на името на Петров в скандала по върховете на МВР.
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Алексей Петров е експерт по корпоративна сигурност и антитероризъм, и преподава в УНСС. Петров напуска отряда на баретите в началото на 90-те, за да основе Съюза на бившите барети. От думите на Румен Петков стана ясно, че Алексей Петров осем години е бил служител на Националната служба Сигурност, сега част от ДАНС.Фирмените регистри сочат Петров като съучредител на застрахователните дружества Аполо и Болкан и Спартак. Към днешна дата доцент д-р Алексей Петров фигурира като съветник и представител на акционерите на Застрахователна компания Лев инс.Алексей Петров е сред личностите, оставили в миналото съдружия с Бойко Борисов и Румен Николов - Пашата. До 1998г. тримата участват във фирма Будоинвест ООД.Бившият главен секретар на МВР Бойко Борисов е коментирал в медиите, че имал отношения с Петров единствено по линия на каратето, когато Пашата бил президент на федерацията, Алексей Петров старши треньор, а Борисов председател на треньорския съвет. Днес Петров е председател на федерацията по карате.Алексей и Бойко в Конгрешънъл куотърлиВ неотдавнашно интервю за в-к Труд американският журналист Джеф Стайн, който публикува преди по-малко от година скандалната информация за столичния кмет, обвързва имената на Борисов и Петров. Пред Труд Стайн цитира извадки от секретен доклад, който е бил основа на публикацията му в Конгрешънъл куотърли:Бойко Борисов решително се опитва да неутрализира съперничещи си престъпни групировки (Васил Божков*).Смята се, че отдавнашната омраза между боса на ВИС Алексей Петров и Бойко Борисов, съответно негови съдружници, и босовете на СИК Младен Михалев-Маджо и Румен Николов-Пашата, е прераснала в открит конфликт, когато Борисов бе назначен за главен секретар на МВР. Причини: страхът на Борисов, че Алексей Петров държи компрометираща информация за него; подкрепата на влиятелни еврейски бизнесмени за Алексей Петров (близки връзки с бившия посланик на Израел в България Давид Коен); силните позиции на Алексей Петров в канцеларията на главния прокурор Никола Филчев (докладът е писан, когато Филчев е заемал поста - бел. ред.) и във военната прокуратура, в някои структури на Министерството на вътрешните работи (Филко Славов*), и сред политически партии (Надежда Михайлова*). Както се съобщава, Алексей Петров - бивш командос от отряда за специални операции, е имал реални шансове да бъде назначен за директор на НСБОП. Последвал е опит за покушение срещу Петров, следван от координирана медийна и полицейска офанзива срещу свързаните с Петров структури, което довело до временното му неутрализиране. Паралелен резултат е било отклоняването на общественото внимание от разрастващия се скандал около предполагаемото участие на генерал Борисов в корупционна схема, свързана с приватизацията на тютюневия монополист Булгартабак - разкрита, когато медиите публикуваха съобщение за среща между придобилия лоша слава бизнесмен Майкъл Чорни* и предприемача Георг Цветански*. Това е всичко, което мога да ви про
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Aбе *** сами ще започнат да си вадят очите...еми секнаха парите за крадене и не стигат за всички
10
0
 
1
 
! Отговори
клавдий преди 15 години
Този човек си мислеше,че е недосегаем.Даже,когато валеше ,не си носеше чадър и беснееше,че все пак се мокри.Той решаваше съдби и изведнъж стана нещо.Решиха и неговата съдба.Той обаче се почувства предаден.От кого?От това ,което беше изградил,създал,проверил,като работеща за него машина/задвижвана именно от тези съдби,които той наливаше като гориво/.Но няма по-добър,по-голям и по-вещ от него там.Този мъж трябва да бъде възстнановен .Свикнали с ежедневните глупави решения може би не обърнахме внимание,какво загубихме и какво остана-"Алексей Петров".Щом тези превзеха ДАНС ние за къде....................
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
"В ДАНС се случиха събития, които нагнетиха цялата обстановка" ... това е интересно изказване ... Какви ли са тези странни и необичайни събития дето са нагнетили обстановката ??? КРАДЕНЕ, ЛЪГАНЕ и ЛАПАНЕ и СРАНЕ ... нищо необичайно, но те продължават да си мислят, че са много интересни и че народа е ***.
8
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 15 години
Да, много е гадно когато те изхвърлят от работа през зимата! А помни ли Драшков - на колко от нас помогна да изхвърчат по същия начин на улицата? Или както бяха съобщили астронавтите: "Има Дядо Коледа!".
7
0
 
1
 
! Отговори
Joro преди 15 години
Pove4eto hora ne obrushtat vnimanie na bulgarskata politica i na novo-o4rejdenniq Dans,zashtoto nqmam sila da promenqt ni6o puk i sledvashtite,koito doidat 6e da kato predishnite,pak shte kradat,pak shte lujat.Taka se ostavqt dokazano Kriminalni figuri kato Aleksei Petrov,bivsha "mutra" i bivsha " " nqma,hubavo pone 4e Rumen Petkov ve4e go nqma,no ve4e se naslagva 4uvstvo za beznagazanost ne samo v politicata,no i v publicata,mahne te gi teq,dori i bez prisudi,prosto da se mahtat,zashtoto vseki vijda na kakvo stado e zapreli4ala durjavata ni!
6
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Още едно костоваче отлетя ...
5
0
 
1
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
НФБ,Драсти ве:) Де са губиш по пинг-а?:)
4
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
Хайде нека опита някой от спидващите да изтегли 1 милион...Естествено гарант е таткото..неговото положение и пост!Момчето сигурно е кадърно, евала, учило е на Запад...но в крайна сметка малко по скромно...Иначе нищо лично, особено ако става въпрос само за въртене на пари тук в България, а не за изнасянето им извън страната чрез офшорки и т.н. ...Колкото до " лиани"..не съм в час..
3
0
 
1
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Хубаво пита...Ама няма му отговорят.................
2
0
 
1
 
! Отговори
ultrata преди 15 години
На народа му писва от 1 век и все тая :) *** народ!
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Оплетени свински черва пълни с лай*на, кого си мислят че заблуждават. На народа скоро ще му кипне и тея въшки ще трябва да се крият.