Заев: Проблемът с България е смешен и несъществуващ

Той помоли за помощ Гърция
13 май 2021 20:55, Нели Христова
185
Заев: Проблемът с България е смешен и несъществуващ
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев поиска помощ от Гърция за намиране на решение на проблемите с България, съобщава македонският сайт Алсат, цитиран от БТА.

Заев е в Атина за участие в Делфийския икономически форум. Според северномакедонският премиер "въпросът е измислен" от България. "Не мога да ви обясня какъв е проблемът сега, защото проблемът е смешен и несъществуващ", заяви Заев, цитиран от Алсат. Той все пак изразил оптимизъм за разговорите със София, обяснявайки, че процесът е забавен поради изборите в България.

Същевременно вторият министър на външните работи на Гърция Милтиадис Варвициотис съобщи, че Атина не е съгласна с евентуално разделяне на Скопие и Тирана по пътя им към ЕС.

Бившият генерален секретар на НАТО Джордж Робъртсън също призова България да вдигне ветото за началото на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС. На форум на Атлантическия клуб той припомни, че евроатлантическата перспектива на региона е била един от факторите за урегулирането на кризите на Балканите.

"Когато България правеше стъпките за НАТО и ЕС, хората в региона мечтаеха за членство, защото го смятаха за най-доброто решение, за край на насилието в региона. Затова призовавам България също да вдигне ветото за членство на Република Северна Македония. Никакви исторически различия не би трябвало да са над нуждата, над императива за обединение на Западните Балкани и ЕС", каза Робъртсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
Заради точно такъв смешен проблем гърците ги държаха на къса верижка 28 г. докато се освестят.Очевидно и България ще ги държи извън ЕС още 20 - 30 г.Дотогава албанците ще станат мнозинство и тъй като нямат проблем и комплекс спрямо България, нещата ще се случат по европейски, а макетата ще подсмърчат отстрани.Жалко е защото коридор 8 можеше да бъде построен досега и трите държави да реализират огромни приходи,но циркъджилъците ще продължават докато макетата са на власт.
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заев е един смешен човечец. За него, нещо, което не му се нрави, не съществува.
112
0
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Точно на гърците взел да обяснява за ''измислен и несъществуващ'' проблем..... като с тях, нали.. !
111
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На България струва 2 милиона бежанци и 200 хиляди загинали войници и 200 хиляди граждани от бомбите на САШ и Англия в София и Враца.
110
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е толкова смешен след като го има македонския проблем от 1878 г.
109
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България всичко е смешно.Тук отрекоха даже Кирил и Методий.Историята като наука удари дъно каквото не си представяхме.
108
2
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До ИстоРикНе виждаш ли само се бъзикат с нас - борбата е за история на гърците защото горкичките си нямат никакви герои та решиха да ни пооткраднат и от героите...Жалки картинки!...Само дано нашите да не се подхлъзнат по техните пързалки, защото сме много словоохотливи когато не трябва /когато другите "искат" да е така и ни предизвикват или манипулират/...Ние обаче трябва да научим точно как е станало това заграбване на Македония - има нещо гнило там, което ги кара да ни отвличат вниманието..
107
0
 
21
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Заев продължава да наглее - въпросът съществува откакто е окупирана тази част на Македония от сърбите и това е известно на цял свят...Интересно защо Робертсон се меси тук - какво знае той по въпроса? НАТО и РСМ са доста отдалечени теми и е много по-добре човек да седи в попрището, което му е известно, според мен...А...какво мислите за думичката "също" след името му? Защото не се споменава още някой там щом е също..И как са се мотивирили гърците против раздялата на СРМ и Албания за членство в ЕС?
106
0
 
23
 
! Отговори
Абе, преди 2 години
До Анонимен 127, 128Така, ли пише в сръбските учебници по история?Имате претенции за кирилицата, а пишете на латиница!
105
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът на Заев е смешен, както и цялата му измислена албанска държава
104
2
 
18
 
! Отговори
ИстоРик преди 2 години
Ами да , наистина проблемът с България е смешен и несъществуващ , както и твърдението на множество български историци че Александър Македонски фактически е БЪЛГАРИН . Родил се е в гръцката провинция Македония но после е станал БЪЛГАРСКИ ЦАР .... Има хиляди доказателства за това както и исторически документи намерени при разкопки в Родопите.Така че твърдениято на Северна Македония че Александър Македонски е техен цар са СМЕШНИ И НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ , както и факта че С.Македония НЯКОГА е имала цар .
103
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ощипе тъпaн Зайо с неговите лакърдии.Чак до мъчителите си стигна да доказва колко са лоши българите, че признаха Македония още 90-та година.
102
2
 
28
 
! Отговори
ББ преди 2 години
г-на е русофил и сърбоман го призовавам да краде от сръбската и руски Истории,да пали сръбски и руски флагове,да унижава руски и сръбски министри!БГ политик позволил си компромиси с Историята,Честта,Достойнството на България,със саможетвата на Геройте ни,ние "татарите" ще го убием с "камъне и дърве",Справедлив Свят...или май.ата му!!!
101
1
 
29
 
! Отговори
ББ преди 2 години
не знаем колко са платили на г-н Робъртсън за "лобизма",но го уверяваме че,Народа ни няма да позволи компромис с Историята ни,приятелитени от ЕС и НАТО прочетете Историята ни,прочетете учебниците им,гледайте тв-те им,Вето...Справедливо и честно отношение...това искаме...компромисите със Справедливостта раждат...чудовища...Справедлив Свят или...мъртав по-добре!!!
100
2
 
35
 
! Отговори
ББ преди 2 години
само факти г-не,България първа призна македония за незамисима държава,покрепяхме ги икономически и военно дори,България освети Западните Балкани като потенциални членове...вие ни налагате нов Берлински договор,те палеха националният ни флаг,унизиха и обиждаха Министъра на външните ни работи/жена при това/те опитват да крадат Историята ни...платена с кръвта и живота ни стотици хиляди Българи отдали живота си за Свободата ни...езика ни...писмеността ни крадат...Вето...Справедливост!!!
99
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И други страни освен България НЕ искат Македония. Прочетете в нета. Не сме само ние. Гърция спори с тях 20г за името ... така че да мълчи . Че има да ни връща цяло море. Минаха 100те години да ползват земята.
98
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клоун .
97
28
 
7
 
! Отговори
БГ преди 2 години
Гърция също е на страната на Македония, така че ние сме сами в този спор!
96
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са пърни глупости и недопустим натиск над България от страна на сегашни и бивши NATO и EU представители.
95
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я го вижте Заев на какво мяза, после викайте кой какъв татарин е. Смешна работа. Няма да има вдигане на ветото. Но вие си го знаете