Аварирал танкер блокира Босфора

Движението на кораби временно е спряно
Обновена: 28 май 2021 22:50 | 28 май 2021 22:45, Красимир Ангелов
22
Аварирал танкер блокира Босфора
Снимка: БГНЕС

Движението на кораби през Босфора в Истанбул е спряно в петък поради катастрофа с петролен танкер, съобщи телевизия Haberturk.

Според нея 249-метровият танкер е загубил скорост и се е отклонил към брега. Спасителен кораб успява да спре цистерната на 300 метра от брега.

Главната дирекция за крайбрежна сигурност на Турция съобщи, че инцидентът е станал с кораба "Рава". Според портала за търсене на плавателни съдове танкерът, плаващ под хърватския флаг, е следвал маршрута Новоросийск - Картахена.

Турските власти все още не са обявили кога движението през Босфора ще бъде възобновено, съобщава БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Всяка сметка е проста за простия, дали е вярна е друг въпрос.!.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой ме му дреме.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
249-метровият танкер е загубил скорост и се е отклонил към брега. Спасителен кораб успява да спре цистерната на 300 метра от брега. Цистерни плават по морето.....!Ветрове в главата!
15
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турските власти не са обявили кога движението през Босфора ще бъде възобновено. Те изчакват, на наглобританския самолетоносач "Кралица Елизабет", да му мине желанието да влиза в Черно море. Неизвестна руска подводница вече го прихвана веднага след Гибралтар. Ту-22М3 на ВКС РФ, въоръжени с хиперзвукови боеприпаси, го очакват край сирийския бряг, за да отработват удари по тази тлъста мишена.
14
0
 
0
 
! Отговори
Джони Деп преди 2 години
Pirates off the Caribbean - LIVE:D
13
6
 
2
 
! Отговори
Бойко Рашков: преди 2 години
"Днеска пристигна при мен един човек, който такива неща ужасяващи ми съобщи, че аз не знам къде живеем, в каква държава живеем или сме живели. Просто не мога да си обясня. Ще ви кажа какво ми цитира този човек. Нещо ужасяващо е: как му е казано, че има жена и деца, или пък има семейства, които няма да разберат дали не ядат неговото месо."Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков в предаването "Евродикоф" на телевизия Евроком. Според Рашков ужасяващите думи са изречени от Бойко Борисов към определен човек.
12
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бърза проверка е достатъчна. Ако капитана е рушнак, то тогава водката е виновна.
11
1
 
8
 
! Отговори
У преди 2 години
По-принцип сме свикнали на некомпетентността, обаче поне превеждайте точно и" дайте този кой е този "портал за търсене на съдове". В морската терминология "аексидент" не означава катастрофа. Превежда се точно-казват(споменава се източника) " танкерът(не цистерната) е започнал да дрейфува(дрифтинг на Англ), след което са се намесили буксири на Бреговата охрана и са го задържали на около 300м от брега...и т.н" Аз погледнах Дейли Сабах, Спутник нюз и сайта на трафика
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не пускат тоя танкер в Искъро, че ще заседне в перловска река.
9
3
 
2
 
! Отговори
митя преди 2 години
нещо много модерно взе да става този вид тероризъм ли, не знам как да го нарека.съмненията ми са, че ходът на събитията около това задръстване е свъзан като взаймстване на идея с обова другито 'инцидентно задръстване' с един друг морски съд близо до египет...ми се струва, че това е началото на една серия..
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този "смешен танкер" или "цистерната", както пише в статията, е един доста голям 115хил.тонен танкер тип афрамакс. Инцидент с такъв кораб в Босфора може да има трагични последици.
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко ти пука за някакви държавички от третия свят!
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууу, Босфор ТВ сигурно е прекъснал седмия си за деня турски сериал и предава директно от мястото на събитието! Вероятно и шефа Аналян е на мястото!
5
11
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БОСФОРА Е 2 ПЪТИ ПО ШИРОК ОТ ТОЯ СМЕШЕН ТАНКЕР И В НАЙ-ТЯСНАТА СИ ЧАСТ!)
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вица, на- Мечо,....28 Май 2021 година...- Вуте, станал- полицай,...И, отишал- на- мисия, прй- Ванга втара,...- И- тя- му- рекла,...Чедее, късно- го- вадиш,...- Вуте, попарен- от- гняв, не- платил, и- се- изнесъл,...И, гледа- колата- сй, във- пламъци,...Връща- се, и- крещи, ....Какво- направил- маа,...?- Тя- рекла,...Тичай, да- не- ти- вземат, акомулатора.....
3
3
 
0
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
Де жаву@
2
5
 
1
 
! Отговори
абоната е на мо~~~ре преди 2 години
Боко шлангмайстор воден баласт, идва и го източва завчас.
1
1
 
2
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 2 години
Турция, е- отминало, време,...Сега- е, Долни- чифлик,...И, не- се- продава ....