Владимир Перев: В Северна Македония не се очакват изненади

Според него европейските условия ще бъдат приети
Обновена: 13 юли 2022 19:39 | 13 юли 2022 19:16, Росен Стойчев
6
Владимир Перев: В Северна Македония не се очакват изненади
Снимка: БГНЕС

При гласуването на условията за начало на европейските преговори със Северна Македония не се очакват изненади. Това обяви пред БНТ журналиста Владимир Перев.

Очакванията са да се стигне до решение, вероятно след дълга и изчерпателна дискусия. Перев смята, че социалдемократите и албанските партии ще подкрепят условията, предложени от ЕС.

През утрешния ден в страната пристигна и европейския председател Урсула фон дер Лайен. Тя ще присъства на дискусиите в македонския парламент.

Още по темата
Перев обясни, че тя ще подкрепи френските условия, а с това и България.  За това и има сериозен шанс те да бъдат приети.

"Обективно погледнато, едва ли ще се стигне до падане на правителството. Това са приказките на опозицията, която се опитва да размени своята позиция за продължаването на мандата на кабинета", обяви Перев.

Той допълни, че с идването на Фон дер Лайен в македонската държава, тонът на протестите е станал смирен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
4
 
! Отговори
пионки преди 1 година
лично американската лобистка урсула ще отиде в македонския парламент , *** натиск е сега най добре срещу нея да има митинг тогава ги признам макетата
4
6
 
16
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
До Анонимен _ И аз твърдя от доста време . Българския интерес не е Мънкидония в ЕС . Що за глупост е да искаш държава в съюза в който си след като те мразят маниакално!? От къде ни го вмениха тая "интерес" РСМ в ЕС? Единственото решение е да я отстъпим територията на албанците (временно) те ще свършат половината от нашата работа а другата половина ще я свършим ние на следващото завъртане на колелото на историята ... "македонците" са отровени от антибългарска омраза тоя мач е свирен за сърбите
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изненадата ще я видите скоро..
2
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският интерес е,, френското предложение" да бъде отхвърлено, да има предсрочни избори спечелени от ВМРО на Мицкоски.Тогава гражданската война е сигурна, защото всички албански партии подкрепят предложението. Ако се стигне до гражданска война, както преди 20тина години, България да праща оръжие, само, че този път танковете да бъдат за албанците.
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще"клекнат".Няма къде да одат.