Бензинът замръзва след “да” от Москва

Може да отпадне изискването за биодобавка към горивото
23 мар 2011 08:27, Елка Василева
157
Бензинът замръзва след “да” от Москва
Снимка: Булфото

Почти 100% е сигурно, че цените на горивата у нас ще бъдат замразени. Новината се очаква да бъде обявена, след като президентът на "Лукойл България" Валентин Златев се завърне от Русия, пише "24 часа".

В Москва той обсъди с ръководството на руската компания ситуацията с цените на горивата в България и какви мерки могат да бъдат предприети.

Според източници, близки до ръководството на компанията, тя ще даде съгласието си за мораториум върху цените на горивата, но максимум за месец. За това заговори в неделя премиерът Бойко Борисов, който тогава обяви, че чака отговор от "Лукойл" до вторник.

Решението за замразяване на цените на бензина и дизела обаче ще е съпроводено с нови преговори между петролните компании в България и правителството, твърдят информирани източници. Ще се обсъждат възможните мерки, ако по време на мораториума цената на петрола се покачи.

Още по темата

От мерките, обсъждани преди седмица между правителството, петролните компании и превозвачите, има вероятност да се реализира само една - тази за временно отпадане на изискването за биодобавка към горивото. Това ще позволи цената му да падне с около 8 ст., заяви във вторник вицепремиерът Симеон Дянков.

Другите обсъждани идеи като намаляване на акциза или приспадане на налога за биосъставката не можели да бъдат реализирани.

Нямало да се променя и режимът на внос на горива и да се разреши акциз и ДДС да се плаща на границата. В момента при внос горивата се вкарват в акцизни складове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
0
 
! Отговори
ДАВАЙ! преди 13 години
Отново прозират необявените истински мотиви за това решение... Някой приятел на Бойко намаза здраво от това! Само така, некомпетентно решение след некомпетентно решение и така до кога?!
151
0
 
0
 
! Отговори
Глас Народен преди 13 години
Ще замръзнат. Няма къде да ходят. Когато народът недоволства и Господ мълчи. Ама ми е интересно след като ги размразят какво ще се случи. Прогнозирам поне 2,70 лв. за литър нафта. Дано да греша...
150
0
 
0
 
! Отговори
Бойкомен преди 13 години
обещавам че бензина и нафтат(мазута) няма да са повече от 2.70 ,а на пръднята 2.00 а на гъзът 1.60
149
0
 
2
 
! Отговори
преди 13 години
и 1.50 е много за тоя скапан бензин
148
0
 
4
 
! Отговори
H2O преди 13 години
Бензинът замръзва след да от Москва -ЗАМРЪЗВА ЗАЩОТО Е ПЪЛЕН С ВОДАаааааааааааааа
147
0
 
0
 
! Отговори
до nqkoi si преди 13 години
Колега как навъртя 400 лв от една печка?Да не си отоплявал двора:).
146
0
 
6
 
! Отговори
европеец преди 13 години
Преди малко погледнах календара и гледам, че е все пак 2011-та. За момент си помислих, че е 1965-та. Някои още вярват ли, че в България има "демокрация и пазарна икономика"???
145
0
 
11
 
! Отговори
НЕ преди 13 години
Не зареждайте от ЛУКОЙЛ.
144
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
леле,*** наистина ли Москва нареди???на "братушките"т.е. на нас да им намалят цените???ами кризата във Фукушима,ами Либия,ами Близкия изток,ами ,ами,ами.....а БОЙКО кво стаа???ааааа ясно,ЩЕ СТРОИМ БЕЛЕНЕ е тогава що се прави почти 2 години на супермен???човек не знае вече наистина какво да си мисли какво си мислите!!!вГЕРБ!
143
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само със стачки ше се оправиме друг вариант нема, хората по света отдавна са го разбрали, учителите например как си вдигнаха заплатите, немогло ама могло. Стачки до дупка и тва е
142
0
 
0
 
! Отговори
boy преди 13 години
Файда...
141
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Vigdate kak sled 20 god. prehod, cenite se kontrolirat ot Moskva . Toaka che nie shte se opravim togava kogato tam se sazdade istinska pazarna ikonomika . A tova vigdate che niama da bade skoro. Mnogo skapo plashtame za lubovta ni kam RUSKATA OLIGARHIA , I RODNATA NOMENCKLATURA NALIIII
140
0
 
8
 
! Отговори
AcOrP преди 13 години
Аа каква ни е далаверата да го замразяват на високи цени ??? Я да го замразат като е 1,8 а не като е 2,5
139
0
 
0
 
! Отговори
Грую преди 13 години
136, ами точно това се опитвам да обясня :)
138
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Нямало да се променя и режимът на внос на горива и да се разреши акциз и ДДС да се плаща на границата. В момента при внос горивата се вкарват в акцизни складове."Значи няма да има конкуренция и никой няма да може да внася горива от вън! Каква наглост от страна на правителството, в неделя ще горят бензиностанции!!!!
137
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Vsichki koito biaha na vlast do sega zapaziha MONOPOLA na ruskite OLIGARSI , a te se opitvat da ni obiasniavat che tova bilo biznes, i praviat svrah pechalba . TOVA NE E BIZNE , TOVA E POLITIKA NA OGRABVANE NA BG ???????????
136
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Лукойл че са за ***,за *** са.Обаче при положение че има един Нефтохим,а не три като в Украйна например и е на една фирма-в случая Лукойл,е нормално да има монопол.Ако Нефтохима беше на Елф например и представителя тука в *** беше българин,да не мислите че щяхте да плащате по-малко и шефът нямаше да 'оди в Мадрид да пита к'во да прави с цената.Ми дигнете още един Нефтохим за арабски нефт и стига ревахте за руско господство.Аман.
135
0
 
15
 
! Отговори
nqkoi si преди 13 години
Нека бензина е 2,50, ако ще и 3,00 лв. да е,НО МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ДА Е 2400 ЛВ., НЕ МИЗЕРНАТА 240 ЛВ. ГОСПОДАТА УПРАВЛЯВАЩИ ДА ЖИВЕЯТ 240 ЛВ. ДА ГИ ВИДЯ ДО КЪДЕ ЩЕ ИЗКАРАТ, КАТО СМЕТКАТА МИ ЗА ТОКА МИНАЛИ МЕСЕЦ Е 400 ЛВ. ОТ ЕДНА ПЕЧКА, ЗАЩОТО НЯМА ТЕЦ. МИЗЕРНИЦИ МРЪСНИ,ДОЛНИ ЛЪЖЛИВИ, АМА И НА НАРОДА СЕ ЯДОСВАМ ВЕ4Е. вСИЧКИ МРЪНКАТ ПО ФОРУМИ, НО НИКОЙ НИЩО НЕПРАВИ. ВСИЧКИ ЗАЕДНО И СРИВАМЕ ВСИЧКИ АГЕНЦИИ(КОИТО НИЩО НЕПРАВЯР,САМО ЛАПАТ). Да изберем млади и талантливи хора,сега завършили ВУЗове.
134
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До двамата всезнайковци - Грую и никой. Много добре сте си избрали ноковете. Отиват ви. 1. Не караме на едни от най-евтините цени на горивата в Европа. Мога да изброя поне 10 европейски държави с по-ниски цени от нашите. 2. Цените на Лукойл са СИЛНО завишени. Обърнете внимание каква екотакса плащат за държавата тук, тровейки около 400000 човека в региона на предприятието си и една рафинерия в Германия примерно. Тази екотакса там се калкулира в цената, тук я няма и пак се калкулира. За в десетки пъти по-ниските заплати за персонал изобщо не се коментира.3. Един месец престой в митнически склад е достатъчна причина никой да не иска да внася горива отвън.4. Руския нефт идва на цена без пряка връзка с качествата му. Руснаците го продават както намерят за добре и влагат много политика в решенията си относно цената. Сравни примерно цените на руския газ за Украйна с този за България.5. Да, стандарта на живота тук е нисък, но в нормалния бизнес това е причина да се преразгледат цените. За пример мога да ти дам цената на праха за пране, козметиката и други стоки на разкличните пазари.Засега ви стига толкова обучение.
133
0
 
10
 
! Отговори
ддт преди 13 години
Казах ви аз , максимум за месец ще да е !!! Златев стой си в Русия !