Жива факла: Жена се подпали пред президентството

Тя е в изключително тежко състояние, съобщиха от "Пирогов"
Обновена: 3 ное 2014 16:24 | 3 ное 2014 14:56, Камелия Цветанова
611
Жива факла: Жена се подпали пред президентството
Снимка: Булфото

Жена се запали пред президентството, докато вътре текат консултациите за съставяне на правителство.

Въпреки бързата реакция на пожарната и Спешна помощ, след като огънят беше потушен, жената не даваше признаци на живот, видя репортер на Dnes.bg.

По-късно от "Пирогов", където бе откарана, съобщиха, че жената е в изключително тежко състояние. Пациентката е настанена в противошокова зала на Клиниката по изгаряния в болницата. Екипът на проф. Огнян Хаджийски се бори за живота й, съобщиха от лечебното заведение пред Dnes.bg.

Първи в опит да я спасят се притекоха от охраната на президентството с пожарогасители.

Трагедията се разигра малко преди 15 часа. Свидетел разказа, че жената е слязла от автомобил, затворила е вратата на колата, заляла се със запалителна течност и след това се е подпалила.

Все още няма официална информация за самоличността на жената. От МВР съобщиха единствено, че тя е 39-годишна. По информация на БНР жената е 38-годишна и се казва Лидия Петрова.

Не са ясни причините, поради които е предприела крайната стъпка.

Директорът на Дирекция "Сигурност" в Столична община Красимир Димитров обясни, че не е получавана заявка за протест под такава форма пред президентството.

Полицията огради района с полицейска лента.

Президентът е бил уведомен за случая. Заради него консултациите с представителите на Патриотичния фронт са спрели за малко и пак са продължили, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


611
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
333
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Директорът на Дирекция "Сигурност" в Столична община Красимир Димитров обясни, че не е получавана заявка за протест под такава форма пред президентството." Вероятно жената е трябвало да напише заявка, че иска да се самозапали!!! Или в общината са пълни ***, или това е поредната журналистическа "интерпретация"! Хора, ще загинете от неграмотност и простотия!
332
2
 
30
 
! Отговори
Ганьо от Европата преди 9 години
Какво е носталгия? Желание да се върнеш в Родината за малко и да се убедиш, че не си заминал напразно.
331
2
 
31
 
! Отговори
РЕВОЛЮЦИЯ преди 9 години
Какви каузи бе хора.Народа вече е отчаян кой случай е това вече на самозапалил се гражданин в РБългария за период от 1 година.А кой знае още колко други са решили проблема с мизерията на капитализма.Това са били нормални хора който са създали семейства с надежда за бъдеще.Хора който са честни и работят и не могат да бъдат бизнесмени защото да си добър бизнесмен трябва да си добър мошеник.Мизерията те кара до самопобъркване и ето го резултата.Това не е човешка глупост а загуба на разсъдък.ПОКЛОН
330
10
 
27
 
! Отговори
Да, Дааааа преди 9 години
Почна се ..... иде ГЕРП, ....с ОГЪН и ЖУПЕЛ, иде!!!!
329
4
 
34
 
! Отговори
Ст.Д. преди 9 години
Съжалявам, но това не е саможертва. Това е акт на отчаяние, на човешка глупост. Светът по-добър ли ще стане, ако се самозапалиш? За някаква кауза ли го имат? Да се бориш за някаква кауза значи да живееш за нея, преследвайки я, а не да си причиняваш безсмислена смърт! П.П. Дано се оправи жената ... А от политиците не чакайте съчувствие.
328
5
 
23
 
! Отговори
правда преди 9 години
Дано да се оправи жената. Само вижте поведението на президента.....ясно е че жената се е отчаяла и затова е изразила протеста пред президенството като саможертва, а президента е погледнал какво става, видял е че някой гори и продължили далаверджийските уговорки. ПРЕДЛАГАМ ВИ ДА СИ МЪЛЧИТЕ И ДА ИЗБЕРЕТЕ ОТНОВО ПЛЕВНЕЛИЕВА. ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ ДОКАЗВА ЧЕ АКО НЯКОЙ СЪВЕСТЕН ОПИТА ДА СЕ БОРИ ЗА НАРОДА ТО ТОЙ ЩЕ ПОСТРАДА БЕЗ ДА БЪДЕ ПОДКРЕПЕН ОТ ГРАЖДАНИ...СЪЩО КАТО ЛЕВСКИ.....
327
1
 
39
 
! Отговори
КАЛАШНИКОВ преди 9 години
Ако мислите че ще трогнете депутатите сте в голяма грешка! Те са без скрупули
326
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-скапаната държава, всъщност то няма държава.
325
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скапана държава с скапани оправници, половината народ като мен емигрира, другата ще се самозапали от отчаяние и безсилие в тази *** държава!!!
324
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 422"Когато фашизмът един ден се завърне, той няма да каже: "Аз съм фашизмът!" Не, той ще каже: "Аз съм антифашизмът!"
323
17
 
10
 
! Отговори
до 417 преди 9 години
Хората се палят щото не им е добре на главата, ако искаше толкова пък да се самоубие толкова 10 етажни блокове в София много, бързо, безболезнено и 100% гаранция пп. и пиши на кирилица в България сме
322
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В световен мащаб, по данни на Уикипедия, челната десятка на планетата по броя на успешните самоубийства на 100 000 души отново се води от Литва - 31.5. Следват - Южна Корея - 31.0, Казахстан - 26.9, Беларус - 25.3, Япония - 24.6, Русия - 23.5, Гвиана - 22.9, Украйна - 22.6, Унгария - 21.8, и Шри Ланка - 21.6.
321
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За мен Фашизма убива сънародниците ми и всеки ден се опитва да убие и мен и сигурно ще дойде и моя ден, но всичко това ме направи АНТИ-фашист, АНТИ - капиталист Техните политики ме првърнаха в техен враг и саоциал - демократгласувам в ляво до гроб и се радвам че в лявото в РБ вече има конкуренция в лицето на АБВ, очаквам тази конкуренция да върне социалните идеи на първа политическа линия в РБВярвам в социализма и оцеляването заедноНямам съмнения кои уби жената - КАПИТАЛО-ФАШИЗМА
320
7
 
41
 
! Отговори
asd преди 9 години
защо по новините не казват нищо???? за да ни успиват всеки ден като последните 25г. ББ се върна и хората взеха да се палят и да има цензура по телевизиите!!! СВОБОДА ЗА НАРОДА! АКО СЕ Запали човек пред президентството на която и да е държава в ЕС ще гръмнат всички нови по света с въпрсо защоо??? тук нищо
319
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой като се застреля с макаров, макаров ли е виновен? ***
318
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора,не се самозапалвайте.Борете се!На тях не им пука за нас.Няма да ги трогнем.Отчаянието не е добър съветник.Можем да ги победим само ако се изправим срещу тях.Да бъдем силни,защото тяхната сила е в нашата слабост.
317
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевНе бе България е най-богата.Най умните хора на земята са в България.Най-силните хора са в България.Най-красивите са в България.....от това ,че всички ги четат.ГЛУПОСТИТЕ НЕ СТАВАТ РЕАЛНОСТ..
316
4
 
8
 
! Отговори
do 408 преди 9 години
Ako parite ne sa faktor,horata nqma da se palqt moi 4ovek.Horata se palqt zashoto sa dostignali maksimuma na bednotiqta.Ti moje da si dobre v tova otnoshenie no nqmash nikakva predstva kakvo se slu4va s hilqdi ili milioni semeistva.
315
15
 
16
 
! Отговори
До 412 преди 9 години
Нали това е идеята, да се докаже че ББ е лошТази жена ако и беше зор да се самоубие, щеше да се хвърли от някой мост или блок, ама явно нещата не са такива.......или най-малкото щеше да се самозапали на Бонсови ливади и никой да не я спаси, ако пък толкова я влече самозапалването
314
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
поне да беше утрепала некой от съселите в сградата преди да си тегли клечката. .. поне някакав смисъл щеше да има ! герой щеше да стане , като ботев, левски в бъдещето!не мога да ги разбера тези самозапалващите се ... егати и модата .аз ако съм влазм с бранекето и наред ... после ще съм герой за много поколения напред. тези си съсипват живота ей така .... с клечката .... ден-два известни и толкова , в сравнение с ботев