Биткойнът може да поскъпне до $146000 в дългосрочен план

JPMorgan: Такива ценови нива ще се окажат неустойчиви
5 яну 2021 16:52, Анисия Иванова
55
Биткойнът може да поскъпне до $146000 в дългосрочен план
Снимка: Pixabay

Биткойнът може да има потенциал за значителни по-нататъшни ръстове в стойността си в дългосрочен план, тъй като се конкурира със злато за инвестиционни потоци, смятат от JPMorgan Chase & Co.

Пазарната капитализация на биткойн от около 575 милиарда долара би трябвало да се увеличи с 4,6 пъти - до теоретична цена на монетата от 146 000 долара - за да съответства на общата инвестиция на частния сектор в злато чрез борсово търгувани фондове, пишат стратези на банката в бележка. Но тази перспектива зависи от това волатилността на биткойн да се доближи до тази на златото, за да насърчи повече институционални инвестиции - процес, който ще отнеме известно време, казаха те, цитирани от Bloomberg.

"Изтласкването на злато като "алтернативна" валута предполага голямо поскъпване на биткойна в дългосрочен план“, написаха стратезите в понеделник. Въпреки това "сближаването на променливостта между биткойн и злато е малко вероятно да се случи бързо и е многогодишен процес. Това предполага, че посочената по-горе теоретична цена на биткойн от 146 000 долара трябва да се разглежда като дългосрочна цел и следователно неустойчива ценова цел за тази година“, коментират специалистите.

Биткойнът поевтиня със 17% в понеделник, записвайки най-големия си спад от март насам, след като през уикенда за първи път надмина 34 000 долара.

Още институции и известни инвеститори, от Пол Тудор Джоунс до Скот Минерд и Стан Друкенмилер, или са започнали да влагат средства в биткойн, или са заявили, че са готови да го направят. Въпреки че някои твърдят, че криптовалутата предлага хеджиране срещу доларова слабост и риск от инфлация в един свят, зареден с фискални и парични стимули, други казват, че инвеститорите на дребно надуват неустойчив балон.

"Макар да не можем да изключим възможността настоящата спекулативна мания да се разпространи допълнително, като тласне цената на биткойна нагоре към диапазона между 50 000 и 100 000 долара, ние вярваме, че такива ценови нива ще се окажат неустойчиви“, завиха от JPMorgan.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искате да навлезете в търговията с криптовалути бързо и лесно - https://xchange.bg/ е най-голямата платформа в България, която е подходяща и за начинаещи. Разполага и с единственото българско мобилно приложение за търговия с крипто.
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години писах за Биткойна. Беше 100$. ***- "пирамида е". Стана 500$. ***- "пирамида е" и надигна ракийката. Стана 1000, 2000, 4000, 10000, 15000, 30000. *** сърба ракийката и пее как мошениците купували Биткойни, а цял ИТ сектор в София станаха милионери от продажбата му. Купиха къщи, коли, а *** налива ракия след ракия и сменя софра след софра да разправя каква пирамида е. Нека е пирамида, избил съм си инвестициите в него с печалба 1961% и все още 20$ от инвестициите ми си стоят.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рокфелер продава почти всичко на борсата преди Голямата Депресия и излиза на чисто точно навреме. Когато го питат, как се е усетил, какво ще стане, отговаря - Докато си лъсках обувките при обущарче, то започна да ми дава съвети какви акции да си купя. Тогава осъзнах, че е време да изляза от бизнеса.
41
3
 
1
 
! Отговори
програмист преди 3 години
Ако кагоде живеем у свесна даржава ша задължат всеки индивит да си купи битоконче
40
6
 
0
 
! Отговори
програмист преди 3 години
Купуваите виртуални пари защото реалните ще изчезнат немате ли биткоини и леп нема моете да си купите
39
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала хейтърчета, пишете за неща от които не разбирате, а мойто портфолио от крипто, вчера мина сто хиляди долара, ще почакам още малко и после ще си поживея.
38
1
 
7
 
! Отговори
Кака Ружа преди 3 години
Купувайте, купувайте...
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Биткойна умря! Дано оцелеят***е!!
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Форт НоксНе можеш просто да заявиш, че някой ти дължи нещо в някаква си валута. ТОва не ти е на селУ.
35
0
 
0
 
! Отговори
Форт Нокс преди 3 години
Ако мислите, че примерно Китай обяви, че притежава дългови задължения на САЩ в биткойни и предяви претенции за вземания,много се лъжете, че ще има плащане..
34
5
 
6
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
Хубаво е, че хората печелят от това. Обаче прави впечатление, че всички заложили на виртуалното,после са се осребрили материално, вместо да продължат с трупане на биткойни. Значи са потърсили реализация в нещо, което ще пипнат, видят или усетят!Ако се замислим, виртуалността е безкрайност,докато материализма е ограничен.В момента, който свърши предлагането на МАТ'РИАЛ, красивата приказка на "койните" ще свърши катастрофално,като всички замисли,още геометрично казано пирамиди.
33
2
 
7
 
! Отговори
Мак Джа преди 3 години
Докато има *** ше има и тарикати. *** тъпите развъждат ли ги някъде че много станаха ?! М !?!
32
7
 
6
 
! Отговори
У бре преди 3 години
По света има едни места,наречени фондови борси.Неслучайно най-платените длъжности са брокерите, които следят възхода и падането на акциите.И когато започне да бие камбанката....Нека спечелилите от биткойни се радват на печалбите си. Това е мимолетна радост,защото виртуалната валута е като виртуалния секс.И да помнят поговорката - По-добре врабче в ръката,отколкото двеста в гората...
31
7
 
7
 
! Отговори
дедо Нено-златният преди 3 години
Някои ще гризнат дръвцето, като изгубят хиляди доларчета, но едва ли ще разберем.....Ще мълчат от срам.....Бандитска история е това с тези биткойни.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами морган да купува коини докато са още по 30к парчето. 500% печалба кой ти ги дава?
29
4
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
В Дългосрочен План , ще пиете една студена вода
28
3
 
14
 
! Отговори
Конче преди 3 години
След като дълги години се дърпах, миналата година по някое време купих един биткойн, който вчера продадох и кеширах 20000$ печалба. Пак ще купя на следващия срив. В пъти по-добра инвестиция от скапаното инвестиционно злато, което е толкова реално колкото и биткойна.
27
5
 
24
 
! Отговори
Крипто ИНвеститор преди 3 години
Когато започнат статиите от този тип, или съседа те пита как да си купи биткойни, това е ясен сигнал, че върха на балона наближава и е време за продажба.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мамини та благи, ще ми запбикаляте финансовата с-***,а?Я питайте чичко ви Джак *** къде се дяна след като реши да си играе на финансист с партията?
25
0
 
3
 
! Отговори
V преди 3 години
Биткойна не е единствената криптовалута. При него наистина има елемент на спекула. Но има и други валути стига да се управляват по добре за да се избегне валотилност. Ако се направи чрез валутен резерв за избягване на спадовете февруари месец когато хората свършват парите ще има само по плавен ръст защото няма да печатат колкото държавите за да печелят избори.Все пак ще има нужда от някаква регулация.

Спонсорирани публикации