Great Wall показа най-големия си и мощен модел

Всъдеходът Hover H7 тежи 2.2 тона и разполага с 215 к.с.
12 апр 2012 10:51, Красимир Ангелов
95
Great Wall показа най-големия си и мощен модел
Hover H7 - новата гордост на Great Wall. Снимка: AutoMedia.bg

Китайският автомобилен гигант Great Wall, част от чиито автомобили се произвеждат в завода на "Литекс Моторс" край Ловеч, показа своя най-голям и мощен модел.

Това е всъдеходът Hover H7, чиято официална премиера е насрочена за изложението в Пекин в края на месеца.

Изданието "China Car Times" публикува снимки и информация за машината, която напомня донякъде за предишната версия на Volkswagen Touareg.

Дължината на H7 е 4800 мм, широчината - 1938 мм, височината – 1785, а разстоянието между двете оси – 2915 мм. Всъдеходът тежи 2.2 тона.

Автомобилът ще бъде със задвижване на четирите колела и ще се предлага с 2.0 литров турбомотор, развиващ 215 к.с. и 324 Нм. Двигателят се комбинира с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Максималната скорост на Hover H7 е 180 км/ч, а комбинираният разход на гориво – 10.6 л/100 км.

Най-големият Great Wall ще се предлага с 10 въздушни възглавници, система ESP, адаптивни светлини, система за следене на мъртвата зона, възможност за стартиране на двигателя с бутон, навигация и DVD-система.

Засега H7 ще се произвежда само за китайския пазар, но не е изключено догодина да бъде насочен и към Европа.

Вижте още снимки на Hover H7

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: Great WallHover H7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
0
 
! Отговори
do 90 преди 12 години
widql si ti kitaec. Widql si kak rabotqt. Pylni myrlq4i sa te. Koli4estwoto im e predimstwoto, ni6to drugo.
82
1
 
1
 
! Отговори
до 80 преди 12 години
Да,руските камиони и коли стигнаха до Берлин през войната,защото се произвеждаха от производствени линии на FORD.Четете история.А истината е,че русите още си предпочитат своето,като така инвестират в икономиката си.Същото трябва да стане и тук,въпреки,че колите само се сглобяват в Ловеч.Някои големи фирми май решиха да пробват автомобилите им за служебни.Похвално е!
81
2
 
6
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
колега, ти в коя година живееш?Китайците превзеха Европа и останалия свят преди повече от 15 години, ти говориш за след 5... Резултатът е очеваден - безработица по целия свят, 25% в испания, 12% у нас...ама нали им купуваме стоките
80
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На бас че след 5-6 години Китай и Турция ще превземат Европа!Хората работятне са като нас да мързелуват и крадат.
79
4
 
4
 
! Отговори
Cadillac преди 12 години
То си пише - 10,6 литра. Като се има в предвид, че това е 2,2 тона джип, разхода ми се вижда даже малък. Няма бензинов двигател, който да не погорява на такова купе. Материалите ми изглежда много добри в интериора, а екстериора е наистина завладяващ. Със сигурност това SUV ще пожъне успех.
78
0
 
4
 
! Отговори
Drakula72 преди 12 години
Тия азиатци много сериозно навлязоха вече на европейския пазар. Само вижте новите модели на KIA и Hyundai. Сега и Great Wall постепенно ще спечелят доверието на клиентите у нас, а след това и в цяла Европа. С този лъскав джип и мощен и модерен двигател със сигурност ще пробият, ако го пуснат разбира се. Не бива тази машина да се продава само в Китай.
77
0
 
0
 
! Отговори
до 77 преди 12 години
Основно с влакове!
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 82не забравяй и корейците, иначе съм съгласен....а вчера видях и леката кола на ловеч-оранжева
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сядаш и си мислиш, че караш Туарег. хахах
74
5
 
8
 
! Отговори
Hrisov преди 12 години
Това вече изглежда много добро! Голямо и широко чудовище, което ще се хареса на представителната класа. Доста прилики има с VW Touareg, което е голям плюс просто. Двигателя е много модерен и мощен за размера си. Дано да се произвежда в Европа, защото тук ще бъде хит.
73
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Китайците са същите плагиати като нас през социализма.
72
5
 
9
 
! Отговори
profilna_snimka преди 12 години
това ще бъде една от малкото добри експортни стоки на българия в близко бъдеще!
71
2
 
3
 
! Отговори
DO 77 преди 12 години
Nikoi ne moje da dade kraino mnenie stavat ili ne stavat ruski avtomobili NO vseki e siguren v edno DA TE STIGNAHA DO BERLIN :)
70
6
 
10
 
! Отговори
svirchovina преди 12 години
Джипът е много вървежен - като всеки друг гори малко повече от колите, ама си заслужава тръпката от всякъде. Ходих в представителството - пипнах го, разгледах го, ама нямаше още за тест драйв - ще ми се да му се порадвам на това съкровище :) Евала на Great Wall, че са го измислили това! :)))) Трябва да сме горди - какви красоти се правят у нас.
69
4
 
1
 
! Отговори
perfektnata_burq преди 12 години
добре изглежда! отивам да си купя
68
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди години Ник Щайн в едно предаване обяви,че руските автомобили ставали само за скрап и помоли зрителите да участват с обаждания. Естествено имаше много и различни мнения. Накрая се обади някакъв мъж и каза: "Наистина не могат да правят автомобили,чудя се как стигнаха до Берлин?!"
67
1
 
1
 
! Отговори
Тодор преди 12 години
пичове,една от снимките на купето не е на този автомобил, никой ли не забеляза - тази, на която е ръчна скоростната кутия
66
4
 
10
 
! Отговори
georgi_linkov преди 12 години
Леле, каква машина е това - радва ми окото! Браво на Гриша Ганчев за смелата инвестиция и на всички негови партньори, благодарение на които си имаме завод за автомобили в Ловеч!
65
3
 
8
 
! Отговори
robchito преди 12 години
Този нов модел на Great Wall, който сега ни показват на мен ми харесва - бих си го купил ако има добри лизингови условия! Оня ден ходих да карам Volex-a - изобщо не е толкова малък, колкото всички говореха - много ми хареса и бих си го взел - 15 бона е добра оферта.
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 63 Ти да не си неграмотен за 2008-2011 год -тоест 3 години са открити тези заводи а и за справка ,в момента има 14 завода за коли в Русия ,кога ли ще ги стигнем А и в Италия има от 3 години фабрика сглобяваща китайски коли -казват се ДР Явно и италианците са *** .