Въоръжени със сопи и прътове роми отново бесняха посред нощ

Ден след първите сблъсъци, късно във вторник имаше нови инциденти край Виетнамските общежития в София
15 авг 2007 08:24,
246
Въоръжени със сопи и прътове роми отново бесняха посред нощ
Един от ромите се е въоръжил с вила. Снимка: БГНЕС

Боят в картинки

Ден след първите сблъсъци, късно във вторник имаше нови инциденти в столичния квартал „Красна поляна“.

Големи групи роми са се събрали до Виетнамските общежития към 21.30 ч. Ромите са били въоръжени с прътове и са хвърляли камъни. Имало е сблъсъци на няколко места в квартала.

Най-сериозно е било положението пред бл.7. Група от около 150 роми с брадви и прътове е преследвала три коли, в които се предполага, че е имало скинари.

Пристигналата на мястото на безредиците полиция е успяла да предотврати по-тежки последици.

Кварталът е бил блокиран от всички страни от силите на реда, за да няма разрастване на напрежението. Малко преди 23.00 ч. ситуацията се е нормализирала.

При сблъсъците няма тежко пострадали, съобщава се за един ранен 28-годишен младеж от ромски произход, който е откаран в болница.

На мястото на инцидента е пристигнало ръководството на полицията. По първоначална информация в инцидента са участвали и скинари, но заместник-вътрешният министър Камен Пенков заяви, че за размириците са отговорни местни ромски банди, които създават напрежение и отрече в квартала да е имало скинари.

„В квартала не е имало скинари нито вчера, нито днеска , а става въпрос за инсценировка“, каза той.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков е изпратил служители на жандармерията, които трябва да осигурят спокойствието в квартал „Красна поляна“.

Те ще останат в квартала, за да предотвратят бъдещи размирици.

В понеделник вечерта четирима души пострадаха при сбиване в кафене недалеч от виетнамските общежития. По последна информация четиримата пострадали са били клиенти на кафенето и са били с бръснати глави, но не са били скинари.

Те са били нападнати от около 150 роми, които са ги взели за скинари. След избухването на инцидента на място пристигна лидерът на Евророма Цветелин Кънчев и заместник-министърът на вътрешните работи Камен Пенков. 

Боят в картинки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
na 14.08.2007 otriad ot smeli muge za pruv put vdigna vustanie v Krasna poliana i taka zapo4na integraciata na bulgarite kum dominira6toto romsko naselenie.I taka deca "has muhar"
184
0
 
0
 
! Отговори
fea преди 16 години
i bez tova v belite darzavi s istinsko rasisko mislene nas bulgarite ni smyatat za sigani.a d/vata ni za siganska .nezavisimo ot sinite ni o4i i rusi kosi .Idi im obyasnyavai 4e ne si ***.Kato skapanata politika v stranata ti e siganska!i horata se posiganiha-gledat ot politisite si-mutri.agenti.komunisti,i drugi podobni neaktualni za sveta sega formasii.
183
0
 
0
 
! Отговори
bg. преди 16 години
*** sa xora bez nikakvo obrazovanie i mantalitetvinovni za slu4iloto se sa politicite i boklucite kato cvetelin kan4evkoito izmislixa izmi6liotinata zakrila na malcinstvata koito fsa6tnost ve4e sa mnozinstvo za da mogat da kradat li4no si spomniam cvetelin kan4ev kak se gavre6e s mom4etata i kak xoratamo i samia toi nadrusani do kozerkite izvar6vaxa mnogo po goliami prestaplenia ot *** f4erasmart za *** i texnite voda4i
182
0
 
0
 
! Отговори
. преди 16 години
HEY BULGARIANS, EXTERMINATE THIS MOTHERFUCKER BLACK SHITS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
181
0
 
0
 
! Отговори
duhaite kvo mi triet преди 16 години
както казва един мои приятел: "да мине един самолет да залее сичката помия с ***" маи е единственото решение на проблема...
180
0
 
0
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 16 години
Real,Това, което си написал, е толкова безумно, че изобщо няма какво да му се коментира. Въпреки че ме наричаш ***, аз все пак ще ти отговоря (макар че подобни изказвания говорят достатъчно за съдържанието на това, което ти е на раменете)1. В никоя държава няма такова нещо: да получаваш, без да плащаш. *** си имат ток, вода и т.н. и не желаят да я плащат2. Според мен в България има достатъчно условия за интеграция, стига човек да иска да я получи. Ако не иска, няма да се интегрира - а те не искат3. Не знам дали знаеш, но държавата е правила неколкократни опити з аинтеграция на тия ***. Земя им предлагаха, програми за временна заетост... Няма, брате - те признават само помощи на ръка, без да правят нищо.4. Каква по-голяма интеграция от тази да нямаш задължения - не спазваш законите, не плащаш нищо и си щракаш?
179
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
както казва един мои приятел: "да мине един самолет да залее сичката помия с ***" маи е единственото решение на проблема...
178
0
 
0
 
! Отговори
Real преди 16 години
Kaleko Aleko, ако имаше акъл малко в главата ти, щеше да напишеш поне образложение, такива изказвания правят само прошляци
177
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Пoлицаи дo на4алника:-г-н на4алник тълпа oт 1000 рoми въoръжени с хладни и сoбственoръ4нo направени oръжия скандира \\"Смърт на българите\\" ,oбръ6та кoли и запла6ва сус самoразправа.Какви деиствия да предприемем?-Не правете ни6тo ,акo имате пoдръка семки люпете ,все еднo сте на ма4!!!-В мoмента се oпитват да изнасилят еднo мoми4е?-Каквo гледате ,пoмoгнете им де!!-Сега се oпитват да наръгат с нoж минава6т гражданин и дoкoлкoтo виждам има кръв?-Не гледа6 правилнo ,гражданина сам се е наръгал ,викаи психи атрите!!-Г-н на4алник oпитват се да ми вземат oръжиетo!!!-Ни6тo 6те ти дадем нoвo ,самo пази *** кoсъм да не падне oт главите им!!!Тoва е ЗАПОВЕД-Г-н на4алник прoбoдoха ме с нoж!!!-Ни6тo 6те ти мине ,ти пoлицаи ли си или каквo!!!!Дръг се мъжки ни6тo не е станалo!!!Кoлега 4акаи 4е една баба на Графа прави прoблем и трябват пoдкрепления за да я арестуват!!!Вие в Красна пoляна прoдължаваите да люпите семки и да пазите *** да не им се слу4и не6тo лo6o
176
0
 
0
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 16 години
Real,Ти нещо не си в час
175
0
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 16 години
Снощи в репортажите, няколко от *** споменаха "гражданска война" - това ли е което искат?! Да направим равносметката - специално в Пловдив, Столипиново/сатилити-ленд/ - шофират си каруците без да спазват правилника за движение, ежегодишно си правят огнище на хепатит, осигуряват *** и просещи деца!, продават хероин(най-коварният сред наркотиците). Освен, че крадат до толокова, че не са 1 и 2 "легендите"(които са си чиста истина) за стаи в апартаменти от пода до тавана с черна и бяла техника, велосипеди и gsm апарати - но.... не си плащат тока и взимат социални помощи! А като им спряха преди няколко години тока за неизплатени сметки (милиони левове) - блокираха булеварди! Така, дами и господа управляващи - множко станаха програмите за интеграция на малцинствата от ЕС, за да си ги държим тука... да не би да им плъзнат по хубавките европейски странички а? Толерантност - скинарите им били виновни, че те тези скинари да не са се родили такива... сигурно има причина да са се появили в страната ни... но в опозиция на какво? - китайци, германци... хм?!Айде да си плащат тока и да вземат да се образоват малко, че и на нас (българите, които също живеем в тази страна) може и да ни писне и да си купим по една, че и няколко брадви.... А не да ми говори *** снощи от малкия екран "Гражданска война" !
174
0
 
0
 
! Отговори
Real преди 16 години
Я се замислете... не случайно ще се вдигнат ***. Все някой трябва да ги е пипнал, те са всичко но не и единни. Всички който са с мнение ***, бой за ***, не са нищо по-различни от тях. Обществото е така направено за те да не се интегрират в него. Всичко лошо с лошо се връща, така че мисля че трябва да се постъпи към тях на разумен начин. Едно трябва да ни е ясно, те винаги ще бъдат част от нашето общество, крайни изказвания няма да донесат нищо добро. И запомнете, не съществува етнически чиста държава.
173
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 16 години
представяте ли си ,ако имаше 5-*** българи със тояги каква информация щеше да ни залива сега и къде щяха да бъдат ТЕ сега,на 250 *** докопали какво ли не ,как ги успокояват,разговарят с тях , и ги изпращат по домовете ,по-живо,по-здраво!?
172
0
 
0
 
! Отговори
kaka ti преди 16 години
Nai-estestveniq na4in da se reducirat tezi prosloiki e da se izbivat pomejdu si,a za ***-sterilizirane,vazektomiq,ili kakvoto tam mu kazvat.Integriraneto e mnogo slojen i baven proces,no e neizbejno.Vuprosa e kak da nakara6 edin *** da u4i i da raboti 4estno,pri polojenie,4e u nego e geneti4no kodirano jelanieto da krade,da izpolzva decata si i durjavata i da se predstavq za jertva.
171
0
 
0
 
! Отговори
action преди 16 години
Pone tova da napravim:http://***.bgpetition.com/diskriminacia /index.html
170
0
 
0
 
! Отговори
ГГГ преди 16 години
Нямам нищо против интеграцията-аз самата съм различна-по народному - инвалид и точно затова цял живот уча и работя. Имам и две прекрасни деца. Мисля че успях-имам добра и престижна професия, приятели и хора които ме ценят и уважават, добро семейство. Не пиша това, за да се хваля, а за да задам няколко въпроса към *** ни държава. Моля да ме извините за израза, но мисля, че е най-точен. А ето и няколко въпроса:1. Защо аз ако не си платя тока или водата или данъците, ще ме гонят до дупка и накрая ще ме дадат на съдия изпълнител, а на *** им е простено?2.Защо от моите данъци ще плащат помощи на здрави, прави, но безкрайно мързеливи ***?3.Защо колата ми, с която ходя на работа 3 пъти я вдигат с паяк /а аз едва ходя/ защото стояла повече от 4 часа на място със знак "Инвалид" а *** се разхождат безнаказано и спират където им падне с каруци из София, въпреки че е забранено?4.Защо съм длъжна да търпя набезите им по блоковете и кръстовищата за просия, особено около празници? А за Коледа-направо да те е страх да отвориш вратата!5.Защо трябва да търпя вонята им, където и да минат?6.Докога ще гледам престъпната мутра на дон Цеци по медиите-това по света го няма-престъпник, осъден, лежал в затвора за криминални престъпления да учства официално в политиката?7.Защо държавата ме убеждава мен да интегрирам ***, а не тях - да се интегрират?Още много "защо" мога да напиша, но май няма смисъл...Има ли някой който да ми отговори нещо разумно или и аз трябва да си стегна багажчето и да се махам?!
169
0
 
0
 
! Отговори
ss преди 16 години
WHITE POWER
168
0
 
0
 
! Отговори
skin преди 16 години
Аман от тея *** и от организациите които ги защитават,трябва да почнат да се избиват тия ***.
167
0
 
0
 
! Отговори
x преди 16 години
Аман от тея ***,докато държавата не вземе мерки тея тумори на обществото ще ни дърпат назад,но докато има кой да гласува за ДПС ще е така.Да вземат всички българи да идат да гласуват на следващите избори и да ги пратим да си тънат в мизерията където им е мястото.Къде го има това да не плащат сметки,да им храним ние децата и да си седят в къщи чакайки за помощи.Всеки мисли така, но никой нишо не прави...Да вземем най-накрая и ние да сме единни за едно нещо и да ги натикаме където им е мястото.Тука на предните избори група гадни *** скачали по Българското знаме и викали смърт за България.Това ли трябва да видите всички за да идете да гласувате за всеки друг но не и за тези които ги толерират....
166
0
 
0
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 16 години
Писна ми от тия ***. Писна ми и от "толерантните" и "европейски" медии и политициПисна ми да ме експлоатират някакви маймуниКОга най-накрая нещата ще бъдат наречени с истинските им имена???