Възрастна жена стана жертва на телефонна измама

Дала 1000 лева на непознат, за да освободи внука си от ареста
14 мар 2013 19:19,
10
Възрастна жена стана жертва на телефонна измама
Снимка: архив, Dnes.bg

60-годишен участник в телефонна измама е разкрит след бързи действия, предприети от служители на РУП-Дупница, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 13.00 ч. вчера възрастна жена от с. Овчарци, област Кюстендил, потърсила помощ в полицията – тя обяснила, че след телефонно обаждане, тя изпратила по непознат мъж 1000 лева, за да „освободи внука си, който попаднал в полицейския арест след причинена от него катастрофа“.

Моментално стартирали издирвателните действия на криминалистите. В района на Сапарева баня бил засечен автомобилът на 60-годишния столичани К. И.

При претърсването парите били открити в него. Той ще остане в полицейския арест на РУП Дупница до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: телефонна измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
мадафака преди 11 години
хак да му е на зомбито
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, тази поне е имала късмет, но защо първо е дала парите, пък чак след това се е обадила в полицията? Трбвало е моментално да извика полицаи и да го хванат този тарикат докато взима парите, примерно.
7
0
 
2
 
! Отговори
Мей-мей преди 11 години
Всички реват ,че са бедни,а неизвестно от къде вземат тези големи суми??Доката има наивници,ще име и измамници!
6
1
 
8
 
! Отговори
Moшеници преди 11 години
ще има, докато има наивници. Но старите хора са наивни като малки деца, а ние всички ще остареем. Затова не ги съдете, а обучете.
5
5
 
2
 
! Отговори
bolka преди 11 години
до 2 - подкрепям.Не защото не ги съжалявам, а защото е крайно време да бъдат осъдени няколко наивници, даващи подкупи на непознати хора. И когато станат публично достояние тези няколко осъдени, много бързо ще се стреснат глупавите бабички, пък и не само те.Когато на стари години станат за резил и ще трябва да платят и глоба, много бързо ще се осъзнаят и ще спрат да дават парите си. Като че ли няма друг начин, предупрежденията и информацията явно не помагат.
4
1
 
8
 
! Отговори
Гого преди 11 години
Вярно е ,но възрасните хора ги е налегнала склерозата,но утре и Ние може да сме същите,а тез бандите ще продължават по същия начин ,крайно време е да се изловят и на гилотината,а те ги хванат и утре ги пуснат...
3
2
 
12
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
Първо реват,че са бедни и гладни.После вадят между хиляда и тридест хиляди лева,нищо,че нямат.Трето,вадят ги обикновено техното скъпо да избегне правосъдието.Обикновено под предлог,че е съсипало живота на нечие другиму скъпо същество.Вече се чудя кой е по голям престъпник в момента и въобще има ли жертва?Или и двете страни трябва да бъдат погнати?
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бъде съдена за корупция.
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама винаги са готови да дават подкуп старците - комунисти. После имало корупция!