Арестуваха вандал, крал от Паметника на Апостола

7 от 12-те грифона в основата на фенерите са откраднати
27 окт 2013 15:00,
96
Арестуваха вандал, крал от Паметника на Апостола
Празните места на два липсващи грифона. Снимка: Булфото

Полицията арестува младеж, докато краде орнамент от Паметника на Васил Левски в столицата. Наглият апаш бил спипан да демонтира един от грифоните, пазители на Апостола, съобщи "24 часа".

Още по темата

Общо 7 от 12-те грифона в основата на фенерите около паметника са изчезнали през последните 2 седмици.

"Младежът е задържан при поредния си опит да открадне част от паметника. Образувано е досъдебно производство, следва да му се повдигне обвинение", съобщиха от столичната полиция.

От Столична община пък обещаха, че паметникът ще бъде напълно възстановен до 4 месеца - за тържествата на 19 февруари 2014 г.

Липсващите части ще бъдат отново отлети и върнати на оригиналните им места, а видеонаблюдението около паметника ще бъде засилено.

В момента около паметника има само една камера, която е на частна фирма, и не е ясно дали обхваща периметъра, в който са ставали кражбите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
1
 
! Отговори
kalinka_Km преди 10 години
До akudВече е трудно да се определи кое е малцинството и кое- мнозинството...
82
0
 
8
 
! Отговори
Хоп шоп преди 10 години
Това се случва в столицата! А познайте какво става в провинцията?
81
0
 
11
 
! Отговори
Тлъб преди 10 години
Ако в Турция някой почне да демонтира паметника на Осман Паша познайъе какво ще му се случи.
80
1
 
8
 
! Отговори
СМЪРТ преди 10 години
ДА СЕ ИЗБИЕ НАСЕЛЕНОТО МЯСТО,ПОЗВОЛИЛО КРАЖБАТА
79
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той сам *** обичасичката ви медна жицабългарче да се наричастава само зарад вица
78
0
 
49
 
! Отговори
До Обективен /72/ преди 10 години
Има светини, посягането върху които е равностойно на посягане върху достойнството на цялата нация. Ако подобно нещо се случи в някои други страни, ще последва линч.Ние храним даром гнусни мързеливци, а на тях не им мигва окото да посегнат дори на паметта на Левски! Ако имаме достоен парламент, още утре ще гласуват инзвънредно решение - лишаване от българско гражданство и прогонване от страната на цялото семейство, в което е израснало мърлявото крадливо животно!
77
0
 
36
 
! Отговори
?!?!?!?!?!?! преди 10 години
За две седмици са изчезнали 7 грифона и още не са сложени камери там?!За да не се повтори това, най-напред трябва да се направи следното: Общинските големци, гениалните "учени" от Института за паметниците на културата /хрантутим и такъв институт/ и градските МВР-шефове да си изтърпят наказанието насред София - бой с тояга по гол г/з! А крадливото *** и цялата му рода да се изселят от София, после 20 години принудителен труд и лишаване от граждански права за поругаване на национална светиня!
76
0
 
53
 
! Отговори
Моето мнение преди 10 години
1. Едва ли турците имат някаква роля в това безобразие.2. Това е *** дело. *** *** не се интересува кой е Левски и за какво се е борил. Не му пука, че този човек е искал хората от всички етноси да имат еднакви права. *** едва ли разбира що е това светотатство, още по-малко му пука, че съсипва паметника и от естетична гледна точка. Той просто иска лесна печалба.3. Виновни са и властите, защото не са предвидили камери там.4. Безмилостно наказание и за крадеца, и за купувача!
75
0
 
11
 
! Отговори
akud преди 10 години
Mладежа malcinstwo ili mnozistwo e ????
74
0
 
32
 
! Отговори
поп Грую преди 10 години
Бре,бре що коментар от хора ,които не са гледали репортажа от ареста на крадеца!Ами поругателят беше едно малолетно ***,изпратено от родата му да краде,защото и да го хванат няма да го осъдят.Да арестуват и изпратят зад решетките доживот баща му(ако се знае кой е )и майка му,барабар с крадеца и братята и сестрите му.
73
29
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Трябва да бъде напляскан този който е сътворил този сатанински паметник с грифони,роги и тям подобни създания които не подхождат на вярата на дякона Левски!Този паметник е подигравка с духа му!А на великият ви архитект на вселената ще му скъсам великия ***!
72
18
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Пообрал е малко от сатанинските символи заключващи духа на апостола!Трябваше да свалиш и гогатите брат!Смърт за юдомасонството!
71
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека да му счупят сега ръцете крадливи на ***, събирал желязото.Не ми се вярва нормален българин да е крал от паметника на Апостола.
70
3
 
26
 
! Отговори
Катя преди 10 години
Ако има сред вас все още истински Български МЪЖЕ би трябвало още от тази вечер да патрулирате въоражени около паметника и да стреляте смело и точно по крадците, а не само да критикувате управниците в бездействие; и вие сте като-тях сиирджий.
69
4
 
11
 
! Отговори
бат Сали преди 10 години
Недейте така за брата *** ром де иска и той да яде къто нема пъри кво шъ прави
68
0
 
22
 
! Отговори
атака-вмро преди 10 години
Защо да хабим куршуми те ще ни трябват за ждихадистите уахабити които влизат в България в момента. Да му резнат зелката *** и това е.!
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ciganqk-kkradec da byde obesen zaedno s toq, deto e kupuwal ot nego
66
0
 
30
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До Димитър Л.ДелийскиГрифоните са поставени много преди Божо да ощастливи България със съществуванието си, ***. Защо не се възмутиш, че паметникът прилича на обелиск? Крадецът трябва до бъде бит публично с тънки върбови пръчки по гол дирник! Който мине да му шибне само по една!
65
0
 
49
 
! Отговори
хелзинкски комитет преди 10 години
Собственика на пункта за скрап, също трябва да бъде обесен до въпросния ***!
64
34
 
3
 
! Отговори
Димитър Л.Делийски преди 10 години
Левски и грифони!?!?!? Тази безумна идея вероятно е на Божидар Димитров. Левски трябва да го пазят лъвове, а грифоните са върло неуместни тук. Крадците по-добре са разбрали това от авторите на грифоните и само възстановяват историческата правда.