Хърватите празнуват влизането си в ЕС

Страната става част от Евросъюза от 1 юли
Обновена: 30 юни 2013 09:51 | 30 юни 2013 09:24, Петя Славова
51
Хърватите празнуват влизането си в ЕС
Снимка: БТА

В Хърватия днес ще има тържествени прояви по случай влизането на страната в Евросъюза от 1 юли. В тях ще участват представители на 27-те сегашни членки на съюза и ръководството му, предаде ИТАР-ТАСС.

На централният площад в Загреб приветствени речи ще произнесат президентът на ЕС Херман ван Ромпой, председателят на Европарламента Мартин Шулц и председателят на Европейската комисия Жозе Барозу.

Първият ден на юли ще открие пред гражданите на Хърватия нови перспективи и възможности, отбеляза вчера в парламента премиерът Зоран Миланович. Той напомни, че пътят на Хърватия до ЕС беше дълъг и труден. "Сега вече успехите ни ще зависят само от нас самите", подчерта Миланович. Празненствата ще приключат вечерта с фойерверки в цялата страна, пише БТА.

Хърватия подаде молба за членство в ЕС през 2003 г., а официален статут на кандидат получи през 2004. Преговорите за членство започнаха през октомври 2005 и приключиха през декември 2011 с подписването на договора с Брюксел. Ратификацията му от 27-те страни членки завърши през март тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
monte carlo преди 10 години
taman kompaniata mi dnes izprati vest da gi charge TAxEs s goliamata sekira ...niama vrashtane nazad ....marzelivcite ima s kakvo da si palniat joba dokat unishtojavat populatcii......
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е сега ще ви яде гъ*а ба*ица. Ще забравите средна заплата от 1100евро. Ще станете бетер от ***.Ще се ре*те и ще мажете с тоя евр съюз . Честито хърватчета. Дълго ще съжелямате за Тито.
43
1
 
11
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Като членове на ЕС ще имат ли право да работят или ще ги третират като нас!
42
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако знаят само какво ги чака в ЕС!...
41
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скоро ще съжаляват...
40
10
 
29
 
! Отговори
тони преди 10 години
Ще се ходи и до Загреб :))) Между другото, скоро бях в Белград - за пореден път се убедих че по-зле от България няма никъде в Европа.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия с чуждите никове до половин час ще започнат сами да се опровергават и голям смях ще падне!
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Keep, ти си много възпитан и културен, браво! Сигурно си паднал от Небесата в тази отпадъчна среда и никой не те разбира, а искат да те бият и е... дивите варвари от селянията!ХАХАХАХАХА!
37
8
 
13
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 10 години
Хърватска е държава доста по-добре от България , така че не бъдете черногледи ... нас ни дърпат назад БКП агентчетата и собственото ни малодушие и разединение, не всички народи са като нас.
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трезвен, толкова ограничени мозъчета като вас гейберистите няма никъде! Вие не мислите за България, за Народа, а само за себе си! Хората видяха истинските ви лица и ще ви се отплатят с ЛИХВИТЕ !
35
11
 
13
 
! Отговори
KeepWalking преди 10 години
до 27Глупако какво искаш да се промени....някой да дойде и да те научи да не си хвърляш *** по улицата ли? Или да те научи да изчакваш пешеходците на пешеходна пътеката??Какво искаш да се промени?? Да станем утре като швейцарците ли ??
34
15
 
10
 
! Отговори
TPE3ВЕН преди 10 години
Форума веднага се напълни с червени драскачи, които започнаха да убеждават хората колко зле сме с ЕС и дай да го напускаме и да се връщаме в лапите на любимата руска мечка...
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
то барът се приготвя за заваряне те празнуват че влезли.... да видим дали ще могат да си поръчат нещо преди да "лопне мандалото"
32
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И на тях ще им сджасат мамата, хевропейците! Помнете ми думата, след една година ще реват като бити и недолюбени! Спомням си Боко преди година как им се хвалеше, че в България животът е лайф. Лайф, ама за хрантутници като него, за НАРОДА Е АД!А на високите айпи специалисти ще им кажа, като ви обърне палачинката животът( обратите са неизбежни) други песни ще пеете- не пей ми се, не смей ми се, не живей ми се! ***!
31
18
 
19
 
! Отговори
KeepWalking преди 10 години
Няма толкова *** *** като Българския....Ама като не ти харесва ,че можеш да пътуваш из Европа и из целия свят с български паспорт,като не ти харесва ,че можеш да работиш навсякъде в Европа отказвай се от паспорта си ,ставай македонец или африканец и бъди богат и щастлив бе........20 години чакахме да ни приемат в ЕС.....И тука *** и Пульо недоволни ,че сме били в Европа,и че ЕС щял да дой хърватите...А ако нямаше тея пари от ЕС по време на криза не ми се мисли какво щеше да бъде в БГ
30
16
 
10
 
! Отговори
CrossFire преди 10 години
До 27Само от 2007 до 2011 България е получила нетно 4,5 млрд. лв. Трудно може да се изчисли още колко са спечелени от членството ни в зоната за свободна търговия
29
4
 
8
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
28 ми мой човек траките са част от гръцката циливизация , а тя е в основата на европейската циливизация която в същност е западната циливизация , защото не само " ТУРЦИЯ В ЕС " , но и Русия още от времето на Петър Велики се стреми към европеската културни ценности.
28
13
 
19
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Честито Хървати , вие сте истниски европейци , отбелязах , че в ЕС влезе ШЕСТАТА СЛАВЯНАСКА СТРАНА и би трябвало радетелите на панславизма да се гордеят с това ,а хърватита са по добре от нас защото както казва Станислав Стратиев случиха на поробител , че и на освободител , ние не
27
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък не разбирам защо "да принадлежиш към западната цивилизация" е голямо превъзходство?!?!?! Стига сте живяли с тези отживелици. Разберете, че ние не потомци на траките и няма смисъл да гледаме на нещата като на "Турция към ЕС". Има за какво да се гордеем, че не принадлежим към тази "западна цивилизация". Друг е въпросът, че заради нашата мафия държавата ни стана един ***, но вечни неща няма. След бурята идва и слънцето. Въпрос на време е страната ни да дръпне, трябва да си я извоюваме.
26
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горките... така и не разбират, че нищо няма да се промени с влизането им в ЕС. За какво ли им трябваше изобщо ЕС...