Маргарет Тачър - обсебена от прическата си

Желязната лейди я поддържала със 118 фризури на година
4 яну 2014 10:56, Петя Славова
11
Маргарет Тачър - обсебена от прическата си
Тачър - винаги с безупречна прическа. Снимка: Reuters

Бившият премиер на Великобритания Маргарет Тачър посетила през 1984 година 118 пъти фризьора си, за да поддържа в безупречен вид характерната си прическа, пише в. "Дейли мирър".

Тези факти се появиха на бял свят, след като изтече давността за секретност на някои документи на британското правителство, пише БТА. Сред тях попаднаха и дневниците за срещите и посещенията на Желязната лейди.

През месец юни 1984 г. Тачър си запазила часове за фризьора в продължение на 5 последователни дни. Тогава тя била домакин на икономическа среща на върха на световните лидери. А видната дама изключително държала прическата й да буди респект и била обсебена на тази тема.

От публикуваните дневниците още веднъж се потвърждава фактът, че Тачър е била невероятен работохолик. По време на 15-дневната си лятна почивка в Австрия и Швейцария през 1984 година тя не пропуснала "между другото" да си уреди срещи с германския канцлер Хелмут Кол, с австрийския канцлер Фред Синовац, с бившия генерален секретар на ООН Курт Валдхайм и с президента на Швейцарската конфедерация Леон Шлумпф.

За "разпускане" тя присъствала на важна банкерска вечеря и посетила местна фабрика за дървесни плоскости.

Един ден от почивката й бил посветен на писане на писма, а друг - на четене в библиотеката. В напрегнатия й график фигурирало само едно денонощие, приличащо на истинска ваканция. Денят бил заделен за "плуване и релаксиране".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Краси преди 10 години
Нека преди да коментираме, първо кажем, че става въпрос за фризьор, не за задгранични екскурзии в прескъпи хотели, яхти и т.н. Все пак човек на такава позиция би трябвало да изглежда най-малкото опрятен!
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Приватизацията се налага, защото държавата изнемогва да поддържа губещи сектори, Тачър я мразят английските ***, които както знаем живеят основно на социални помощи. Т.е. английските ***.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БългаринГолям сметкаджия си :)
5
14
 
12
 
! Отговори
иво преди 10 години
Тачър е велик политик, каквито се раждат веднъж на 100 години!Парите, които е изхарчила за прическата си са се многократно възвърнали като ползи, които нейният авторитет е донесъл на Великобритания.Ще ми се и в България да има такива политици. За съжаление тук има само популисти. Иситната е, че държавната администрация трябва да се съкрати с 40-50%, пенсионната и здравната система да се трансформират в частни. Същото важи и за БДЖ, повечето университети и т.н...
4
11
 
13
 
! Отговори
asd преди 10 години
Щом е имала толкова време да мисли за прическата, значи смятайте колко я е интересувал народът. Факта е, че след нейното управление, икономиката на Европа тръгва надолу, заемите се увеличават всяка година, корпорациите са над държавите, а пропастта м-у бедни и богати са задълбочава всяка година. Средната класа намалява, а общото състояние на милиардерите расте константно. Дори самите англичани я ненавиждат, един от най-вредните политици в историята.
3
7
 
7
 
! Отговори
мъдааа преди 10 години
И Мая Манолова и тя :)
2
17
 
12
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Годината има 365 дена, тая вещица ходила да се подстригва 118 пъти през два дни! Квалитетно женско подстригване в ОК струва поне 50 паунда, тая чума са я подстригвали за не по-малко от 150 паунда Х 118 дни = 17 700 паунда годишно за подстригване, около 40 000 лева!Те затова британците пяха "Динг-донг, Вещицата умря", когато пукна тая сатанинска чума.
1
2
 
6
 
! Отговори
Ирина преди 10 години
Работохоличка-досущ като нашите политици