ЕС готов с нов пакет от санкции срещу Русия

Те ще засегнат по-дълбоко руската икономика и активи
Обновена: 19 апр 2014 12:58 | 19 апр 2014 11:00, Камелия Цветанова
270
ЕС готов с нов пакет от санкции срещу Русия
снимка: Ройтерс

Европейският съюз вече е подготвил нов пакет от санкции срещу Русия. Това съобщи в интервю за полско радио европейският комисар по бюджета Януш Левандовски, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Европа трябва внимателно да следи развитието на ситуацията в Украйна и да обмисля възможността от въвеждане на нови санкции, каза вчера Левандовски и добави, че вече има готовност за такива санкции.

Те ще засегнат по-дълбоко руската икономика и активи, каза еврокомисарят, но подчерта, че още няма право да говори за тях. "Така или иначе, по-добре би било да минем без санкции, защото Европа излиза от криза и всеки натиск върху икономически интереси усложнява този процес", заяви Левандовски.

Брюксел прави всичко възможно още в началото на май към Украйна да тръгнат първите средства от макроикономическата помощ на ЕС за Киев, възлизаща общо към 1 милиард и 610 милиона евро, каза еврокомисарят. Възможно е през май-юни на Украйна да бъдат отпуснати и пари по линия на политиката на добросъседство, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: РусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
1
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
До 231Мразя простотията, мразя тъпотията, мразя злобата! Нещастен миризливец, само абсолютен *** може да напише това, което си написал! Русия, след Петър Велики, стана велика европейска държава, с която се съобразява всеки! Включително тези, които искат да хапнат нещо от нея! Първа бе Швеция. След Полтава Швеция вече 3 века не е воювала, една от причините за просперитета й. Наполеон подло изостави последните остатъци от Великата армия и не Цар Студ, а княз Кутузов, Багратион, Ермолаев,
208
2
 
19
 
! Отговори
киро преди 10 години
Долу страхливите двулични поляци. Поляците създадоха проблемите в Украйна гонят свои интереси насочени срещу Русия. Страдат украинците! Поляците заслужават презрение придружено с як пердах. Най-вероятно руснаците ще ги схрускат на закуска.
207
2
 
11
 
! Отговори
Александър преди 10 години
Януш Левандовски, разбира се, не таи нито капка злоба срещу россиянйе!Не, не е възможно брат да ненавижда брата си толкова! Е, ял е пердах, ама нали най-малко 600000 риссийскйе жолнйежи са погинали за освобождението на Полша от същите тези нйемци, на които сега усърдно, с любов, целуват дирниците! Всяко действие има пряко и противоположно противодействие - закон! Западна Европа да внимава много как ще й се върнат всички гаври с Велика Русия! Руснакът е свикнал на лишения, а тези ***?
206
1
 
24
 
! Отговори
Demos преди 10 години
И защо ние да плащаме за интересите на Америка?
205
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия гейове вече станаха смешни със заплахите си.*** и хомосексуалистите му смахнати.Хайде,санкционирайте бе,тюфлеци такива.Ама нещо май само лаете като бити ***.Чудя се само Путин защо още ги търпи.Най-вероятно защото знае приказката,че на пребито куче нож не се вади.
204
19
 
6
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До 231--233 ;Наглите комунисти твърдят че сме имали обща история с рашите.Да те бяха колониалната администрация по време наРуската окупация.Рубладжиите забравят че всички беди които са сполетели Б--я са дошли от Русия--"ОСВОБОДИТЕЛКАТА'. Пази боже Русия дате :освободи".Няма оправяне след това.,
203
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС ще обръсне мъдете на Путин
202
18
 
5
 
! Отговори
231 преди 10 години
и да имат диваците някакви постижения, те са по-скоро изключения ВЪПРЕКИ дивашката им система последните 3 века. А нна нас руснаците са донесли само беди от 1878 насам, че и преди това, да не изброявам, че са много. Комунистическите простотии че били "братушки" са такава тъпотия, само немислещ и незапознат с историята човек може да им вярва. Империя на злото!
201
5
 
12
 
! Отговори
О.Ф. преди 10 години
Който има долари , да ги продава щот 10 долара ще се обменят за 1 лв. както обеща другаря Живков.
200
15
 
7
 
! Отговори
до 229 преди 10 години
Пообъркал си се! БВП на ЕС е към 16 трл. долара, БВП на САЩ е към 17 трлн., а този на Масква е към 2 трлн (колкото малка Италия). Съотношението е 15:1, да не говорим за други области. Диваците в масква са си в 18 век, да си чул руска наука, постижения, електроника, джаджи, нобелови лауреати? Да си чул за руски фондации по какъвто и да е проблем? Няма и да чуеш, с батюшки начело вече 3 века, те са отчайващо изостанали. Имат 100-тина олигарха, щото има ресурси, и това им е.
199
5
 
26
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Кои европейци ? Тези (като Расмусен),които ходят на двустранни разговори със скрити диктофони ? Почтени "мъже" няма що ! Добри партньори сме си избрали? Даже ордени им раздава нашето президентче. Сериозно" настъпахме мотиката"в тази криза.Защо все на нас ни се пада на сме там където се "ритат атовете"? Сигурно ,защото сме по природа ***.
198
7
 
15
 
! Отговори
наивници преди 10 години
Сега,след като този полски евреин ви изработва европейските санкции срещу Русия,някой изчисли ли,какви и къде ше се отразят ответните санкции на Русия,срещу Европа?Сега А-в -ропата ,да не жертва пак, амсалаците,като нас,за да изпълни задълженията си, по нагъзване на господаря си САЩ.Ние си имаме горчив опит по "компенсиране" на подобни санкции - справка,югоембаргото".Бъдете сигурни,че и сега ще ни жертват,без да им мигне окото,особено,като се има предвид продажните ни управленци.Но,нали сме овце
197
2
 
18
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До до 202 227 СУ24 е 40 годишен вече.Какви ти 20-30 години. И не случайно е пратен. Тествали са тази нова система и ако са ги свалили,никой няма да жалее на това дърто корито Ама явно теста е минал доста успешно и резултата е ясен. Неслучайно е имало друг въоръжен самолет,изчакващ ако теста се провали,да се намеси Елементарна логика
196
4
 
17
 
! Отговори
до 202 преди 10 години
Драги ми Педисей, направи си справка за срещата на "супермодерния морски вълк"-"Доналд Кук" със едно невъоръжено и старо 20-30 годишно "Су" (със закачено ново контейнерче) над Черно Море... и после ми говори за мишката и нейната сила! Питай Пентагона, защо след срещата 27 моряка си пускат молбите за уволнение! Разбирам подтекста на "мишката", но не се знае кой какви технологии има!ПС: Винаги има по-мощна "мишка" или поне "анти-мишка" и не се знае от къде ще излезе и на кой е !
195
12
 
13
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До Сандо--219 ;Абе сандо вземи научи нещо.1994 и 1997 г, САЩ,Русия ,Англия и др подписаха договори с Укайна с които и гарантират териториалната цялост и независимост,затова че се отказва от притежаване на ядренно оръжие.Русия се изметна.Това не и е за първи път.И с нас го е правила.
194
18
 
8
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До Анонимен--210 ;И какво ще стане? Откого ще взема нови тенологии. Ами инвестиции? Русия живее в 18 векЩе се модернизира след 400 г.Това го каза КОНЧАЛОВСКИ брат на Никита Михалков.
193
8
 
6
 
! Отговори
Бай Михал преди 10 години
До Анонимен--208 ; Тоя същия запад РАЗРЕШИ на Русия да води война с Турция на Цариградската конференция. Тая конференция беше предизвикана от ЮДЖИЙН СКАЙЛАРК и ДЖ. МАКГАХАН.Иначе никой нямаше да и разреши. Ти какво искаш да я пуснат да влезе в Истамбул ли.Защо "освободителката " ни раздели в Берлин и не призна СЪЕДИНЕНИЕТО.
192
3
 
11
 
! Отговори
до 208 преди 10 години
С малката разлика, че днешна Русия не се плаши от корабите на запада... а обратно (за справка: "дОналд кУк")
191
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Одисей 1 Нашата армия такава ли е, Одисей? Успокоих се.
190
4
 
11
 
! Отговори
gtf преди 10 години
Най-много ще пострадаме ние, за пореден път ....добрия ЕС вероятно ще ни залъже с някоя троха и високи постове за политици гъзоблизци.