ЕС готов с нов пакет от санкции срещу Русия

Те ще засегнат по-дълбоко руската икономика и активи
Обновена: 19 апр 2014 12:58 | 19 апр 2014 11:00, Камелия Цветанова
270
ЕС готов с нов пакет от санкции срещу Русия
снимка: Ройтерс

Европейският съюз вече е подготвил нов пакет от санкции срещу Русия. Това съобщи в интервю за полско радио европейският комисар по бюджета Януш Левандовски, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Европа трябва внимателно да следи развитието на ситуацията в Украйна и да обмисля възможността от въвеждане на нови санкции, каза вчера Левандовски и добави, че вече има готовност за такива санкции.

Те ще засегнат по-дълбоко руската икономика и активи, каза еврокомисарят, но подчерта, че още няма право да говори за тях. "Така или иначе, по-добре би било да минем без санкции, защото Европа излиза от криза и всеки натиск върху икономически интереси усложнява този процес", заяви Левандовски.

Брюксел прави всичко възможно още в началото на май към Украйна да тръгнат първите средства от макроикономическата помощ на ЕС за Киев, възлизаща общо към 1 милиард и 610 милиона евро, каза еврокомисарят. Възможно е през май-юни на Украйна да бъдат отпуснати и пари по линия на политиката на добросъседство, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: РусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
5
 
2
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Одисей 1 181 Аз ли живея в измислен свят? Фактите говорят сами за себе си. Просто винаги се е считало за съвпадение ,ама не може да са толкова много Първо Германската империя ,Нациска германия (да кажем че е от воините) Ама ей на и СССР пак се разпадна
168
7
 
3
 
! Отговори
ПУТИН преди 10 години
напомнил Новороссии, где ее дом. В своем выступлении Путин напомнил миру, что триколор, который сегодня водружают на флагштоки своих городов жители Юго-Востока Украины, всего лишь возвращается на место, которое до этого законно занимал веками
167
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Одисей 1Хайде Оди сей и стига пълни форума с простотията си
166
12
 
7
 
! Отговори
тов. КГБ преди 10 години
Санкции до дупка срещу авторитарния агресор !!
165
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
20 американски войника изчезват безследно в Украйна.blitz.bg/news/article/262682
164
0
 
4
 
! Отговори
икономическа култура преди 10 години
До До 170Бензина става от 1,20 на 2,40 заради акциза и ДДС-то Глупчо ! Нали трябва да съществува "нещо" такова като данъци, за да има за образование, здравеопазване и пенсии.
163
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Доктор Сър ПичукПреди да ми се случи инцидент,дано ни отърве от САЩ и ЕС
162
1
 
6
 
! Отговори
До Одисей преди 10 години
Това го обясни на Другият отдолу че само Руснаците са му виновни :)
161
3
 
11
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Одисей 1 Само че нито имаме армия,нито някакво въоръжение. Просто на НАТО сме му нужни,колкото да ни ползват територията.Същото важи и за ЕС . Целта им е тази земя да се обезлюди ,че да могат да си правят с нея каквото искат. Само ,че не знаят,че който е влязъл като съюзник тука,не е прокопсал. Германската империя се разпадна,нациска Германия се разпадна ,СССР се разпадна. Сега е време на НАТО и ЕС да се разпаднат. Това е прокобата на тази земя
160
3
 
12
 
! Отговори
калвач преди 10 години
Пука им на ЕС и USA какво става в Украйна, въпроса е както и с каквото могат да навредят на Русия и да е направят по слаба. Путин им взе страха и спря да се съобразява с тях, а това ги дразни много. Но така ще е господа атлантици Русия ще ви духа винаги във врата, и ще се съобразявате защото там е и сиренето и ножа.
159
0
 
5
 
! Отговори
До 170 преди 10 години
А пък бензина на лев и дваисет запитай се защо е 2, 60-3,40 в Европа и кой спекулира с това
158
18
 
7
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Време е на путин да му се случи някой неочакван инцидент, като например да се подхлъзне във ваната, защо не? След като елиминира овчаря, руското стадо ще се разбяга подплашено във всички посоки и англо-саксонските вълци лесно ще изловят и изядат овцете и агнетата едно по едно.
157
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Относно цените на газта, имате ли идея, че газта всъщност я получаваме на ~60 стотинки за литър. А защо ви я продават по-скъпо - питайте милото си правителство.
156
3
 
16
 
! Отговори
Йово преди 10 години
Русия ще намали доставката на газ за Европа за сметка на Китай и Индия. НО ПО ИНТЕРЕСНО Е КОЛКО ЩЕ СТРУВА ПРОЕКТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ ЗА ГАЗОПРОВОД ПОД АТЛАНТИЧЕСКИЯ ОКЕАН ЗА 10000 КМ. и на каква цена ще бъде газта за европееца!
155
14
 
7
 
! Отговори
Observer преди 10 години
Путин вече издиша. Явно само може да праща войски и да играе к**вачката. Разбра, че е объркал конците и започна да се заплита още повече. Каквото и да пишат феновете му, резултата от неговата политика е: Украйна е про- европейска, Европа търси алтернативи, Крим е в Русия.
154
1
 
12
 
! Отговори
АЛЧНИ преди 10 години
ЕС готов с нов пакет от санкции срещу Русия Те ще засегнат по-дълбоко руската икономика и активиЕ ЧЕ КАК ЕВРОПА ЩЕ ПРОПУСНЕ ДА САНКЦИОНИРА НЯКОЙ И ДА УДАРИ НЕЧИИ НАРОД ФИНАНСОВО.
153
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 139Като можеха да го свалят защо го гледаха как прави 12 захода за ракетна атака и после колективно решиха да напуснат? Защо като знаеха че е не въоръжен румънското пристанище е превърнато в болница за психически нестабилни?
152
1
 
5
 
! Отговори
Свински преди 10 години
До seКато не те кефи щи не се върнеш в бг
151
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците вдигат цената на газта защото тя е към края си и понеже след това няма да имат нищо са решили да затрият целия свят та като си ходят да вземат и другите с тях.
150
6
 
20
 
! Отговори
se преди 10 години
Лицемерието на Европа е безгранично! Русия има алтернативи но Европа няма! Интересно ще стане когато бизнеса в Европа пострада от политическите *** решения! А пък ние тотално ще фалираме като членове на измислен съюз!