Борисов се похвали: България се дава за пример за мерките срещу COVID-19

Единственото лекарство обаче си остава асоциализацията
Обновена: 17 мар 2020 21:30 | 17 мар 2020 21:12, Камелия Цветанова
413
Борисов се похвали: България се дава за пример за мерките срещу COVID-19
Снимка: МС

България е посочена за пример от всички за навременните, бързи и правилни мерки, взети срещу разпространението на коронавируса. С това се похвали премиерът Бойко Борисов след
консултативно заседание на Европейския съвет във връзка със заболяването COVID-19.

"Към нас нито една претенция или забележка нямаше от Съвета и ЕК, от колегите", каза той.

Още по темата

Премиерът цитира думите на френския президент Макрон, който днес обяви, че Франция е във война и добави: "по -лошо е от това да имаме физически противник, защото противникът, който имаме в момента коронавирусът е невидим, лети във въздуха".

По думите му мерките, които България въведе още на 28 февруари, една по една се предприемат от всички страни в ЕС.

"Някои са много закъснели и заради това сега действат панически, прибързано, а някои държави буквално рушат репутацията на ЕС", отсече Борисов.

Според него в България положението е по-добро и защото няма мигрантски натиск.

"Има държави в ЕС другите държави комбинацията от нелегални мигранти и коронавирус, създава невероятни трудности и невъзможност да се справят", каза той.

Премиерът призна, че единственото до момента лекарство е асоциализацията.

Борисов съобщи, че на днешното заседание лидерите на страните от ЕС са взели решение да бъдат затворени границите на Съюза за граждани на трети страни.

Чака се само датата.

По думите му абсолютно ще бъдат забранени пътуванията с цел туризъм.

Камионните със стоки обаче ще продължат да пътуват из европейските пътища, за да снабдяват със стоки.

"За нас е много важно, защото имаме голям износ, важно е да не счупим икономиката, защото спрат ли се нашите доставки, чуждите фирми бързо ще се реорганизират и ще загубим", призна той.

Освен това ЕС ще поръчва маски, защитни облекла, ръкавици, лекарства, тестове, респираторните апарати и ще ги разпределя на страните.

Отделно всички фабрики у нас, които могат да произвеждат такива облекла, ще реорганизират производството, защото търсенето е огромно.

Бойко Борисов съобщи още, че тази нощ всички наши сънародници, които неправомерно са спрени на границата на Полша, Хърватия, Унгария, Словения и други страни ще бъдат прекарани през тях с полицейски екскорт.

"На две групи бедстващите хора ги деля - едните, които се прибират и са абсолютно неправомерно спрени по граници и други като авантюристи, когато целият свят набираше страх то коронавируса, те си тръгнаха на екскурзия", каза още той.

Премиерът предупреди тези, които се връщат незабавно да се приберат вкъщи и в следващите 14 дни да не се виждат с близките си, иначе ще понесат силата на закона.

 "Ще бъде изключително строги, не е приятно да се затваря един град, да се харчат ресурси", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Борисов се похвали: България се дава за пример за мерките срещу COVID-19"А "мозъците"-маргинали,които бяха изтекли в чужбина ,защо така интензивно бързат към България.Всички знаят,че те са голями "любители" на:честността,хигиената,дисциплината,уважението към чуждата собственост и кредото в живото им е да спазват разпорежданията.Те не се събират на тумби,в местните кръчми,ходят с маски.Освен мерките,важно е как се спазват и най-вече да се налагат строги даже жестоки незабавни наказания
259
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един месец само плямпате от сутрин до вечер,а хората работят без защитни облекла и маски на 1/2 м.разстояние.Трябваше да имате достатъчен резерв за форсмажорни обстоятелства.Освен това не трябваше да бъдете изненадани,защото още през декември в Китай се разрази епидемията,която нямаше начин да не обхване целия свят.
258
0
 
13
 
! Отговори
До 305 преди 4 години
Само че Турция е 70 милиона население,а ние по-малко от 7 милиона.
257
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците за една седмица направиха две полеви болници за виросоносителите,а за два месеца се справиха с вируса.Сега имат само няколко заразени.При 1,3 милиарда население.Те са за пример,а не ти,тикво.
256
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименБлизо сто са вече в Турция. Това не е състезание
255
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова ли Турция със 70 милиона население има двайсетина заразени,а у нас вече са повече от 80?
254
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това което искат да гласуват днес се нарича КОМУНИЗЪМ ,ОТНЕМАНЕ НА ЧОВЕШКИ ПРАВА Борисов ,ти си достоен заместник на своя учител другаря Тодор Живков!Да живее диктатурата и комунизмът
253
4
 
2
 
! Отговори
пример на загубите преди 4 години
До ДанОтвсякъде сме вътре! Страда само народа а БКП продължава да укрепва вместо да мре!
252
1
 
4
 
! Отговори
ай сиктир! преди 4 години
Нас само за туй ни бива да даваме пример на другите а за нас нищо!
251
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Струва ми се, че някои националности са по- предразположени да се заразяват от вируса. гледам картата и ми прави впечатление , че примерно Испания има около 11000 заразени, а до тях Португалия 400, Германия с 6000, до тях Чехия с 300 и Полша с 200. Или соца се налива с твърд алкохол, вместо сангрия и бира
250
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Прави се,каквото е възможно,Борисов няма вълшебна пръчка. Виж,резултатите от дейноста на правителството,те са положителни.
249
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Позитано 20 Правителството си върши добре работата. От нас всички зависи,как ще преборим коронавирусната криза. Отляво,да престанат да политизират и да хейтват,защото им се пише в портфолиото.
248
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
боже, БОЙКО МНОГО СГРЕШИ СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ТЕБ.РАЗБРАХ ЕДНО НЕ ТИ ПУКА ЗА ХОРАРА, МОРИШ ОТ ТЕЗИ които гласуваха за теб.ИКОНОМИКА ИСКАЛ. Я СЕ ЗАТВОРИ В ЕДИН ЗАВОД С 1000 РАБОТНИКА И СТОЙ 8 ЧАСА АМА ВСЕКИ ДЕН И ДА ВИДИШ КАК Е!
247
1
 
7
 
! Отговори
Дан преди 4 години
Да даде пример и за това как да се справят със загубите за бизнеса - като работодателите си продадат колите! ***!
246
4
 
5
 
! Отговори
Позитано 20 преди 4 години
Каквото и да направят Борисов и Мутафчийски , ние сме против.
245
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички мишки от общините ,да излизат неплатен отпуск! Раздута гербаджиска пасмина, пиявици
244
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Журналисти като кучета! Първо ги биеш ,после кокал и почват да ти се радват! Ужас ,СВОБОДА НА СЛОВОТО , КОГА????
243
1
 
23
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Два месеца говорене-трябва да сме готови когато дойде! Два месеца само внимавайте! Е, и -дойде! Нямаме си готова болница! Тепърва търсим! Намерихме си една от миналия век-без елементарни условия, без апаратура, без подготвени специалисти, които да са готови да чакат болни! Без лаборатории в Пловдив и Варна! Тепърва ще обучаваме специалисти за тях! Сводки сутрин и вечер-като на информбюро на СССР през втората световна война, за хода на войната! Паника-от липса на елементарни маски и дезинфектанти
242
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Вие г-н Борисов не казахте и една дума за парите от ЕС за борба с коронавируса, който България ще получи! КАК ЩЕ БЪДАТ ПОХАРЧЕНИ И ЗА КАКВО,ОТЧЕТ ПРЕД НАРОДА ,ТВОЯТ РАБОТОДАТЕЛ! Свърши ли тази ситуация , свършваш и ти!Вреден си за България!
241
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За милиони сичко праим!