Борисов се похвали: България се дава за пример за мерките срещу COVID-19

Единственото лекарство обаче си остава асоциализацията
Обновена: 17 мар 2020 21:30 | 17 мар 2020 21:12, Камелия Цветанова
413
Борисов се похвали: България се дава за пример за мерките срещу COVID-19
Снимка: МС

България е посочена за пример от всички за навременните, бързи и правилни мерки, взети срещу разпространението на коронавируса. С това се похвали премиерът Бойко Борисов след
консултативно заседание на Европейския съвет във връзка със заболяването COVID-19.

"Към нас нито една претенция или забележка нямаше от Съвета и ЕК, от колегите", каза той.

Още по темата

Премиерът цитира думите на френския президент Макрон, който днес обяви, че Франция е във война и добави: "по -лошо е от това да имаме физически противник, защото противникът, който имаме в момента коронавирусът е невидим, лети във въздуха".

По думите му мерките, които България въведе още на 28 февруари, една по една се предприемат от всички страни в ЕС.

"Някои са много закъснели и заради това сега действат панически, прибързано, а някои държави буквално рушат репутацията на ЕС", отсече Борисов.

Според него в България положението е по-добро и защото няма мигрантски натиск.

"Има държави в ЕС другите държави комбинацията от нелегални мигранти и коронавирус, създава невероятни трудности и невъзможност да се справят", каза той.

Премиерът призна, че единственото до момента лекарство е асоциализацията.

Борисов съобщи, че на днешното заседание лидерите на страните от ЕС са взели решение да бъдат затворени границите на Съюза за граждани на трети страни.

Чака се само датата.

По думите му абсолютно ще бъдат забранени пътуванията с цел туризъм.

Камионните със стоки обаче ще продължат да пътуват из европейските пътища, за да снабдяват със стоки.

"За нас е много важно, защото имаме голям износ, важно е да не счупим икономиката, защото спрат ли се нашите доставки, чуждите фирми бързо ще се реорганизират и ще загубим", призна той.

Освен това ЕС ще поръчва маски, защитни облекла, ръкавици, лекарства, тестове, респираторните апарати и ще ги разпределя на страните.

Отделно всички фабрики у нас, които могат да произвеждат такива облекла, ще реорганизират производството, защото търсенето е огромно.

Бойко Борисов съобщи още, че тази нощ всички наши сънародници, които неправомерно са спрени на границата на Полша, Хърватия, Унгария, Словения и други страни ще бъдат прекарани през тях с полицейски екскорт.

"На две групи бедстващите хора ги деля - едните, които се прибират и са абсолютно неправомерно спрени по граници и други като авантюристи, когато целият свят набираше страх то коронавируса, те си тръгнаха на екскурзия", каза още той.

Премиерът предупреди тези, които се връщат незабавно да се приберат вкъщи и в следващите 14 дни да не се виждат с близките си, иначе ще понесат силата на закона.

 "Ще бъде изключително строги, не е приятно да се затваря един град, да се харчат ресурси", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
4
 
9
 
! Отговори
Алиагджа преди 4 години
Куха държава населявана от папагали .Вечно няма ....
279
5
 
14
 
! Отговори
<<<<< преди 4 години
Да не е починала римлянката от корона, че тоя се хвали сам? Контролираните глашатаи, защо не го похвалят?
278
1
 
11
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Абе сега тука някой лъже. Вожда вика, че пак го хвалили и сочили за пример, а Гешев вика, трябвало радикални мерки, щото хората ни били дисциплинирани и за това военно положение. И да кажа на Боцко, тия дето сега ще се прибират, ще си дойдат с домашен любимец наречен коронавирус, а тая уж домашна карантина кой ще следи дали я прилагат, а не се срещат с хора и не пръскат заразата на общо основание? Тепърва предстои да пламнем като Италия и ние, ама не знам що за управа имаме..
277
3
 
18
 
! Отговори
Предложение преди 4 години
Нека да дадем още един пример-всички политици,най-вече дерутати и министри тоя месец да се откажат от заплатите си и премиите и да ги дарят за заплати на лекари,сестри,санитари и за закупуване на медикаменти,маски и защитно облекло! А Шкембе войвода ся да се качи на ненужните самолети,за които броихме милиарди и с тях да лети и да пръска !
276
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-елементарното - маски и дезифектанти няма, служителите от определената за прием на заболели Втора градска болница напускат масово поради липса на всякакви условия за работа при такава криза, а Той се хвали. С какво точно, че уж военният Мутафчийски ежечасно се явява с униформа и брои заболелите ли.
275
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм асоциален тип. Даже и Фейс нямам.
274
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кое дават за пример не разбрах? Това, че от 15 дни маски няма. Ако някъде има са с цени завишени 50 пъти. Това, че част от хранителните стоки се увеличиха двойно. Това, че цялата тежест от карантината се поема от работника. Това, че те гонят от болница в болница ако се изкашляш. ЗА ПРИМЕР Е КИТАЙ!
273
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Футуролог 321Абе то за много неща сме чували ама за "орЕгиналът" от теб го научихме........
272
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗНАЕЩИЯНезнаещ,учителят на Александър Македонски е Аристотел!!!
271
1
 
2
 
! Отговори
до 319 преди 4 години
Интересно , за Вас писането на книги ( научни трудове ) е нито ден трудов стаж. За мен не е. Това, че Вие сте от онези, които за лудо работят, а за лудо не стоят, си е Ваш проблем, но имате блага благодарение на учените, за да се потите по-малко. А че Маркс е крадял от Енгелс всички го знаят, аз го споменавам само за Вас, защото видно изоставате в общата култура от масовия колумнист , коментиращ тук. Приятен ден и дано спазвате препоръките на властите, че в Прованса масово си щъкат навсякъде.
270
1
 
6
 
! Отговори
Некакъв преди 4 години
Няма претенции или забележки от ЕК, защото не им пука за бг. Намерил с какво да се похвали.
269
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерките са супер но ще доведат до едно голямо нищо. Сега погледнах камерите на площада на моя град и камерите на Duomo Милано. В Милано на площада имаше двама души които хранеха гълъбите. Ако искате погледнете , това е от преди 2 мин. В моя град на площада все едно, че карантина няма. Дано да съм лош пророк ама бума в БГ предстои. Оръжие срещу простотията няма измислено.
268
0
 
3
 
! Отговори
hlkkjl преди 4 години
До АнонименДокат му доди акъла,взел,че умрел!
267
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
той продължава със смешките и вицовете, а положението става все по-сериозно с всеки изминал ден. докато не дойде до неговата глава няма да му дойде акъла...
266
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само се хвали и раздава акъл.А заразените всеки ден се увеличават.И границите са все така отворени.Чака Урсула да му нареди какво да прави.
265
0
 
10
 
! Отговори
- преди 4 години
Няма да коментирам, защото ще трябва да ме арестуват в извънредното положение
264
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"България е посочена за пример от всички за навременните, бързи и правилни мерки, взети срещу разпространението на коронавируса."Аааааааааааааааааааааахахаххахаххахаххахаххахаа!!!!!
263
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бсп са във фалит имототе си залагат На Бойко цалуват за субсидия ..Боже опази държава да водят Народа не ги ще и с право
262
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави впечетление в световен мащаб че там където има социалисти/комунисти на власт положението е най зле и организацията май слаба
261
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 307 това може да значи и много и нищо Примерно че се тестват 10 пъти по ряядко или че просто имат късмет пожелавам им второто ...Въобще въриянтите са много