Борисов се похвали: България се дава за пример за мерките срещу COVID-19

Единственото лекарство обаче си остава асоциализацията
Обновена: 17 мар 2020 21:30 | 17 мар 2020 21:12, Камелия Цветанова
413
Борисов се похвали: България се дава за пример за мерките срещу COVID-19
Снимка: МС

България е посочена за пример от всички за навременните, бързи и правилни мерки, взети срещу разпространението на коронавируса. С това се похвали премиерът Бойко Борисов след
консултативно заседание на Европейския съвет във връзка със заболяването COVID-19.

"Към нас нито една претенция или забележка нямаше от Съвета и ЕК, от колегите", каза той.

Още по темата

Премиерът цитира думите на френския президент Макрон, който днес обяви, че Франция е във война и добави: "по -лошо е от това да имаме физически противник, защото противникът, който имаме в момента коронавирусът е невидим, лети във въздуха".

По думите му мерките, които България въведе още на 28 февруари, една по една се предприемат от всички страни в ЕС.

"Някои са много закъснели и заради това сега действат панически, прибързано, а някои държави буквално рушат репутацията на ЕС", отсече Борисов.

Според него в България положението е по-добро и защото няма мигрантски натиск.

"Има държави в ЕС другите държави комбинацията от нелегални мигранти и коронавирус, създава невероятни трудности и невъзможност да се справят", каза той.

Премиерът призна, че единственото до момента лекарство е асоциализацията.

Борисов съобщи, че на днешното заседание лидерите на страните от ЕС са взели решение да бъдат затворени границите на Съюза за граждани на трети страни.

Чака се само датата.

По думите му абсолютно ще бъдат забранени пътуванията с цел туризъм.

Камионните със стоки обаче ще продължат да пътуват из европейските пътища, за да снабдяват със стоки.

"За нас е много важно, защото имаме голям износ, важно е да не счупим икономиката, защото спрат ли се нашите доставки, чуждите фирми бързо ще се реорганизират и ще загубим", призна той.

Освен това ЕС ще поръчва маски, защитни облекла, ръкавици, лекарства, тестове, респираторните апарати и ще ги разпределя на страните.

Отделно всички фабрики у нас, които могат да произвеждат такива облекла, ще реорганизират производството, защото търсенето е огромно.

Бойко Борисов съобщи още, че тази нощ всички наши сънародници, които неправомерно са спрени на границата на Полша, Хърватия, Унгария, Словения и други страни ще бъдат прекарани през тях с полицейски екскорт.

"На две групи бедстващите хора ги деля - едните, които се прибират и са абсолютно неправомерно спрени по граници и други като авантюристи, когато целият свят набираше страх то коронавируса, те си тръгнаха на екскурзия", каза още той.

Премиерът предупреди тези, които се връщат незабавно да се приберат вкъщи и в следващите 14 дни да не се виждат с близките си, иначе ще понесат силата на закона.

 "Ще бъде изключително строги, не е приятно да се затваря един град, да се харчат ресурси", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре ,че журналистите са редактирали изказването защото по голяма бъркотия от думи и недовършени изречения не бях чувал.Освен хвалби не се разбра нищо друго например защо въобще е била тази пресконференция, какви решения са взети, ще подпомогне ли ЕС с нещо България итн.Пропуснато е изказването как премиера се е чул с един съсед с ,който ЕС не обича да говори.
239
0
 
3
 
! Отговори
До 286 преди 4 години
Ние разполагаме със своя имунитет, което е много повече от измишльотини, маски и др.
238
3
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Даже и covid19 не преживява в нашата страна ,почти го няма по статистика са 81!И вируса не ще при Бойковия тоталитаризъм! А в Пловдив и лаборатория няма още !Е има извънредно положение на ГЕРБ!
237
2
 
15
 
! Отговори
ля ля преди 4 години
защо не махнете тази новина!!! това въобще не е вярно както им е известно на всички българи!!!закъснели са действията на управляващите! мен ме пратиха да се преглеждам в часстна лаборатория а пък всички с които съм имал контакт дойдоха до тях за да ги изследват!! бъркат в много отношения както и че са с доста некомпетентен персонал най-отпред!!!
236
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бибитко пак си повярва.Ако го слуша човек, ще си помислим, че короната е по-страшна от Ебола, ХИВ, Чернобил и Фукушима взети заедно. А сме ги преживели и без тези опити за разрушаване на държавата.
235
2
 
10
 
! Отговори
Италянеца преди 4 години
Благодарим ти д-р Борисов
234
20
 
9
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 4 години
Стойте си по къщите и недейте да лаете много.Както виждате, не само България,а целият свят гори.Ама питайте Радев бе,нали на 3ти март, каза че нямало вирус, това било манипулация.
233
5
 
13
 
! Отговори
seira преди 4 години
"ДРУГАРЮ" БОРИСОВ,КАТО "ВЕРВАТЕ" НА НЕПРОФЕСИОНАЛИСТИ, ПОНЕ НЕ НАСИЛВАЙТЕ ХОРАТА И БИЗНЕСА С ПРОСТОТИИ!!!АКО НЕ БЕШЕ СТРАШНО ТОВА, КОЕТО ВЪРШИТЕ С Т.НАР. "ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ", ЩЕШЕ НАПРАВО ДА Е СМЕШНО!ЛИКВИДАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ Е В ПЪЛЕН ХОД!НАРОДЕ!!!!!
232
5
 
18
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Българите пак сами се справят по време и на епидемия!Без маски ,без медицински консумативи ,дезинфектанти,без сигурност,без информация, без медици, без болници,без средства!Но за сметка на това ограничени !Благодарим ви г- н Борисов вие мислите за нас !Нали има полиция!
231
2
 
15
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Аз ги деля на други 2 групи:Едната са чуди как ще работи за в бъдещеДругата всяка сутрин под възглавничката Герп им мушка по една столевка за харчлък.
230
5
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахаа, верно тези от блокадата на Банско са с екипировка от времето на Наполеон :)))))))))))
229
8
 
5
 
! Отговори
.. преди 4 години
Губим ценно време, докато си тегото. Трябва да се вземат ДРАСТИЧНИ МЕРКИ. Да се изолират всички по къщите и да се спре работа и разходки. Нужно е спешно да се въведе ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ - КАТО В БАНСКО, за да оцелеем. Ако това се направи сега все още не е много късно да преминем без огромни загуби. Но правителството чака да стане страшно и тогава да налага. Нерешителността ще ни погуби. Нямаме маски, ръкавици - заразата се разнася и ние не разполагаме с елементарни защити
228
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко след цялата тази дандания нищо чудно да се похвали че са внесли най качественния вирус. Не Китайски евтини *** а истински Италиански и Британски вируси.
227
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерките, които взехте, са следните- закрихте утвърдени институции, като ДВСК, ХЕИ, закрихте болници. По селата затвориха примерно фурни, заради високите и неизпълними нови изисквания, накарахте хората от недоимък да работят навън.
226
3
 
21
 
! Отговори
българин преди 4 години
Нещо се майтапиш д-р Борисов! За това ли медиците искат да напускат?
225
3
 
10
 
! Отговори
Хил Били преди 4 години
България се дава за пример, защото едвам успяхме, но успяхме да ти преборим дебелоглавието и да те накараме да вземеш мерки.Троловете ви от МГЕРП пишеха, че няма проблем с вируса, а ти каза, че пари за болнични и отпуски не даваш, ако помниш...От Бъглария произлиза много мъдрост и здрав разум, но той не е с произход - управлението и управляващата партия. Последните само преписват и копират това , част от мъдростта на обществото ни, която вземат че схванат.
224
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалък и смешен човек !
223
6
 
27
 
! Отговори
ДААА.. преди 4 години
ИМАМ ВЪПРОС КЪМ ВАС Г-Н БОРИСОВ И С КАКВО СТЕ ПОДГОТВЕН??? НЯМАТЕ МАСКИ НАЙ ЕЛЕМЕНТАРНОТО- В БОЛНИЦИТЕ ПО ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ НЯМА ЗАЩИТНИ ОБЛЕКЛА А ВМЕСТО МАСКИ ИМ РАЗДАВАТ ПРОТИВОГАЗ ОТ СЕДЕМДЕСЕТА ГОДИНА - А ВИЕ КОМЕНТАИРАЩИ СПРЕТЕ С ТООВА КОМУНИСТИТЕ СТИГА СТЕ ДОКАЗВАЛИ КОЛКО СТЕ ЕЛЕМЕНТАРНИ И НЕУКИ
222
2
 
7
 
! Отговори
цирк преди 4 години
ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАААААААААААААААААА.........................
221
16
 
14
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Комунистите най-много реват,ама нещо забравиха Чернобил,кога цялата държава хрупаше радиация един месец без да знае и децата маршируваха на 1 май под радиоактивния дъжд в чест на Партията!