Германски вирусолог: Очаква ни "драстично по-трудна" ситуация с COVID-19

"Малко след Великден ситуацията ще е като около Коледа"
19 мар 2021 13:02, Ния Христова
40
Германски вирусолог: Очаква ни "драстично по-трудна" ситуация с COVID-19
Снимка: Pixabay
Германският вирусолог Кристиан Дростен прогнозира не толкова добро развитие на коронавирусната пандемия през следващите 2-3 седмици. 
 
В своя подкаст ученият заяви: "Малко след Великден (4 април) ще имаме ситуация както около Коледа". Това съвпада с прогнозите за сериозен ръст на инфекциите, които германският институт Роберт Кох (RKI) публикува наскоро.
 
Според Дорстен ситуацията ще стане "драстично по-трудна" най-вече заради появата и разпространяването на нови щамове. "Тази гледна точка не е фантазия на отделни експерти, а по-скоро е официалната визия за това, което ни очаква през следващите седмици", каза той.
 
Според Дростен около 75% от новите инфекции в Германия се дължат на британския щам, който е много по-заразен. По думите му най-много ще пострадат пациентите около и над 50 г., които все още не са имунизирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нали стоите затворени защо се увеличава статистиката ви.
33
1
 
6
 
! Отговори
КонСпиратор преди 3 години
Нещо не ни се казва. Май тази гад заразява няколко пъти докато те убие. Програмата за намаляне на световното население работи.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовПредставяш ли си да пробваш да напишеш в гуглъ името му, и примерно "липсваща дисертация", и тн, и то на английски? И изведнъж линкове, линкове...
31
1
 
3
 
! Отговори
икономист преди 3 години
До 30Доколкото си спомням британският щам циркулираше още преди масовите ваксинации на острова. Мисля, че беше привнесен от Африка, където уж по-малко се спазват мерките. Но щом по-леките мерки правят вируса по-опасен за нас, каква ли мутация би осъществил вируса на прага на своето оцеляване? Първият нигерийски вариант беше много по-лек, за разлика от втория, открит в Италия. Така, че моята теория, че по-тежките мерки, могат да го променят към по-лошо, имат своята логика.
30
1
 
7
 
! Отговори
Question Everything преди 3 години
До Анонимен"Ваксинацията била причинила британския щам..".Всички станаха вирусолози, ами за южно-африканския щам, нигерийския и всички други които има, и там ли се ваксинират масово хората?
29
2
 
5
 
! Отговори
Нотариус преди 3 години
Яко ще се мре. Пишете завещания и си подсигурете гробно място. Проблем са
28
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
Единственият начин да познаеш бъдещето е да го създадеш
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Мутациите започнаха след като започнаха ваксинациите. Това никой ли от големите глави не го разбра."...........Чудесно го разбират големите глави. Ако не го, значи са и гумени глави. Лошото е, че точно те ни държат на каишка. И им е кеф. Така че - дали го разбират или не, няма особено значение.Само за протокола - във Великобритания започна първата и най-активна ваксинационна кампания, от Виликобритания съвсем малко след това тръгно така страховито описваната мутация - т.н. британски щам.
26
1
 
7
 
! Отговори
икономист преди 3 години
И все си мисля, че при азиатците има някаква генетична особеност, която пречи на разпространението на вируса, сред народите на континента. Доброто справяне с пандемията, не може да се дължи само на по-дисциплинираното население там. Повечето държави в Азия, са с много висока гъстота на населението и каквито и мерки да спазват, трудно биха се опазили. Но явно голяма част от техните популации, са се срещали някога с много близки родственици на този коронавирус. Индийците са по-дисцип. от америк. ?
25
3
 
3
 
! Отговори
A преди 3 години
До икономистА ти си много ***
24
3
 
15
 
! Отговори
Bili преди 3 години
Тактично е пропуснал да спомене че всички училища в Германия започвас ежеседмични тестове ...С тези тестове дето дават положителна проба на машинно масло...Сега паниката за деца почва...и после ваксинки...некои ше умрат от ваксини...ама си струва....
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То е ясно, че положението с Ковид ще става само по-сериозно. Политиците няма доброволно да дадат властта, която заграбиха.
22
3
 
16
 
! Отговори
икономист преди 3 години
Това, което правим в момента може да се окаже много опасно за нас... За първи път в историята се прави такава мащабна ваксинационна кампания, а ние не знаем как ще реагира вирусът на такава агресия спрямо него. Ние все още не знаем достатъчно за неговото поведение. Това ми напомня на първите космически мисииКолко много провалени мисии е имало, включително с човешки жертви. Но сега е различно, защото в експеримента участва цялото човечество...
21
4
 
13
 
! Отговори
Г Е Р Б е Р а Ст преди 3 години
Имало идно време един измъчен народ и една брутална мафия. Мафията си имала партия ГЕРБ и се оплитали като свински черва. Народа бил още по измъчен и отвратен от фетиша на тези ивратени изчадия
20
2
 
10
 
! Отговори
икономист преди 3 години
До 19Да, но здравият разум казва още, че вирусът ще се опита да оцелее, а ние в момента се опитваме всячески да му пречим. Това не би ли подтикнало вируса към промяна? Ако го оставим свободно да циркулира, той ще мутира повече, но мутациите му най-вероятно ще са в посока по-леко заболяване при нас, защото той няма интерес да ни убива или да изкарваме тежко причиненото от него заболяване. Това спира разпрострнението му. А сега с тези драстични мерки по целия свят, само стимулираме негативните м
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
90% от хората нямат никакви или почти никакви симптоми. Не знам от къде ги извадиха тези очаквания за влошаване на ситуацията.
18
1
 
6
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Не знам какви са научните познания за вирусите, но здравият разум това казва: повече вируси - повече мутации, по-малко вируси - по-малко мутации.
17
2
 
4
 
! Отговори
икономист преди 3 години
До 17Дано си прав, но понеже този вирус досега многократно опроверга научните ни познания относно вирусите, защо да не го направи и в този случай?
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-голямо разпространение на вируса, означава повече възможности за мутации. Като носим маски и го ограничаваме, ограничаваме и възможността на вируса да мутира.
15
6
 
8
 
! Отговори
икономист преди 3 години
До 6Мутациите на вируса, може и да идват като отговор на прилаганите мерки срещу неговото разпространение. Ние му пречим да се разпространява свободно, като се изолираме и носим маски, а той си изработва механизъм да заразява въпреки нашите мерки.