Ще успее ли ЕС да измисли алтернатива на руския газ?

Планът е да се построи подводен тръбопровод Турция - Израел
29 мар 2022 22:45, Йоана Цонева
105
Ще успее ли ЕС да измисли алтернатива на руския газ?
Снимка: БГНЕС

ЕС обмисля алтернатива на руските енергийни доставки и планира изграждането на газопровод Турция - Израел. Според правителствени и представители на индустрията на двете страни ще бъде сложно да се постигне каквато и да е сделка, съобщава Ройтерс.

Още преди пет години имаше идея да се построи подводен тръбопровод от Турция до най-голямото офшорно находище на природен газ в Израел – "Левиатан". Газът ще тече към Турция и към южноевропейските съседи, които искат да диверсифицират доставките си на синьо гориво далеч от Русия, предаде БНР. 
Още по темата
 
Собствениците на газовото находище -  Chevron и израелските фирми NewMed Energy и Ratio Oil, планират да увеличат производството от 12 на 21 милиарда кубически метра годишно, като до момента снабдяват с газ Израел, Египет и Йордания.
 
Според компанията NewMed Energy голяма част от допълнителния добив на газ ще бъде втечнен и изнесен чрез кораби за Европа или за Далечния изток. Главният изпълнителен директор на NewMed заяви миналия месец, че Турция също може да се превърне в дестинация, но трябва да си "заложи кожата" и да се ангажира с изграждането на газопровода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долара и еврото са бита карта. До там ще стигнем като се водим по акъла на един бай с деменция. Американците напълниха България с войски от тях полза нямаме само поддържаме американската икономика.
35
5
 
14
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Да измисли още санкции срещу самата нея няма проблем за Русия. На здраве за вас Идоти.
34
6
 
18
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Нямам против минете и на дърва - стъкмете си огън в хола на кокошарниците в Манастирски Ливади щом можете. Тъкмо ще си пропомните как баба ви е пекла хляб на дърва едно време след като заради липсата на руски уран АЕЦ Козлодуй спре работа също.
33
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще намери на баба ви галошите
32
6
 
21
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
За 5-10 години време цялата икономика ще загине докато чакаме да се докара газ от луната от компанията на Мъск за да замести руския. 5 години енергийна криза ще докарат страната до национална катастрофа по-тежка от загубата на всички войни на 20-ти век просто защото жертвите на енергийната война убити от глад и студ ще са повече от убитите войници на фронта.
31
5
 
14
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
А докато се построи какво правим - в следващите 10 години? Или си купуваме по-дебели пуловери или се греем на огън в хола?
30
3
 
24
 
! Отговори
до 39 от славянин преди 2 години
Та казваш понеже газа от израел също може да се втечняма затова мислят за подводен газопровод!? И каква е цената на сгъстения и след това пак разреден газ в сравнение с тръбопроводния!? Ти знаеш ли какви количества руски газ ползва европа годишно!? До 200 милиарда кубометра! В статията пише, че собствениците на газовото находище можели да увеличат добива от 12 на 21 милиарда кубометра годишно! Как ти се струва това на фона на 200-те милиарда ползван руски газ годишно!? Ти д.бил ли си или да!?
29
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин. Миризлив руснак, чети хубаво. Газът от Израел може също да се втечнява и да се доставя с кораби. Или *** смята да ги бомбардира, а?
28
29
 
7
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
ЕС ще намери решение. Защото са единни, разумни и цивилизовани. И ще забият як шут в *** на психопата в Кремъл.
27
4
 
25
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Подводен газопровод от израел до турция колко оптимистично и ''икономически изгодно''! Атлантичетата как досега не се сетиха да направят един трансатлантически подводен газопровод от г.ведария до европа!?
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важно е и то бързо .
25
2
 
9
 
! Отговори
абе преди 2 години
измислянето ще го измислят, но бива да се огледат откъде и как ще го купят.
24
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС има пари, когато парите играят доставчиците на газ се бият помежду си на кой да му го купят, най-хубавото е, че има един изритан в ъгъла който евро и долари няма да види.
23
4
 
27
 
! Отговори
Петрорубла преди 2 години
Утре ще се разменя 75 за долар, а от 1 април нещата стават лавинообразни. Петроград сътвори първата руска революция, петрорублата ще предизвика втората.
22
3
 
40
 
! Отговори
Jovich преди 2 години
А не трябваше ли ЕС първо да измисли алтернатива и след това да се прави на важен пред Русия?
21
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западна Европа като по богата да си внася втечнен газ , а изтога като по-беден ще ползва руски, така ще се доближат малко стандартите на живот.
20
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яснооо... ще се купуват рубли в скоро време.
19
2
 
23
 
! Отговори
Окупирани сме преди 2 години
Има Сащ и *** проблем,няма Сащ няма проблеми за Европа, това е жестоката истина,хора.
18
2
 
13
 
! Отговори
### преди 2 години
Аз имам идея. Специални *** които улавят газовете и ги затваря в специални буркани. От там ги изнася е към Германия. Адолф ще е много доволен. Dieses Benzin ist gut. Иках да кажа щерка му Меркел офф Вон дер лейър.
17
6
 
40
 
! Отговори
Лошо преди 2 години
В ЕС има тотална цензура и гонение на истината,Европа се връща в най мрачните времена.