Украинците са готови да умрат за европейската перспектива

Всичко е в ръцете на Украйна, каза Фон дер Лайен
17 юни 2022 17:22, Нели Христова
103
Украинците са готови да умрат за европейската перспектива
Снимка: БГНЕС

Украйна тръгва по пътя към ЕС от "ниско ниво", но скоростта, с която ще изпълни условията за членство, ще определи времето за присъединяване, всичко е в нейните ръце, заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още по темата

Днес Европейската комисия препоръча на Европейския съвет да предостави на Украйна и Молдова статут на страни-кандидатки за членство в ЕС, като постави редица условия. Грузия все още не получава препоръка за такъв статут и Тбилиси трябва да изпълни някои предварителни условия, след което ЕС отново ще оцени готовността на страната.

"Бързината на присъединяването зависи от страната-кандидатка и от изпълнението на условията... Да, Украйна тръгва от ниско ниво, но всичко е в нейните ръце", заяви ръководителят на Европейската комисия.

Фон дер Лайен заяви, че украинците са готови да умрат, за да задълбочат връзките си с Европейския съюз.

"Всички знаем, че украинците са готови да умрат за европейската перспектива. Искаме те да живеят с нас за европейската мечта", каза Фон дер Лайен пред репортери, докато обявяваше препоръката на комисията Киев да получи статут на кандидат за членство.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски приветства подкрепата на ЕС като "историческа стъпка по пътя към присъединяване към блока“.

"Това е първата стъпка по пътя към членството в ЕС, която със сигурност ще доближи нашата победа", написа Зеленски в социалните мрежи и добави, че е "благодарен" на ръководителя на ЕС Урсула фон дер Лайен и "на всеки член на ЕК за историческото решение".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие сте убийци, убивате славянските народи и извършвате геноцид, убивахте украинци, руснаци, дори българи от Украйна, убихте дори казаци, дори деца,жени,старци, а сега и поляците пращате на смърт там, само защото се държите като колониален агресор и искате да заграбите Украйна, а Русия защитава Украйна и украинците от вашата агресия,насилие и убийства, ФАКТ! Взимайте си партакешите от Украйна и оставете славяните на мира, нямате работа там, тази държава не е ваша, нацисти!
87
0
 
12
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
Е те ще си иУМРАТ, нали затова им давате оръжия!
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взимайте си партакешите и оставете украинците и руснаците на мира, извършихте и извършвате геноцид над славянското население и друго население в Украйна, нямате работа там, това не е ваша държава, нито на ЕС, а е руска територия и украинците също са руснаци по произход!
85
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключително цинично изказване!
84
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"Фон дер Лайен заяви, че украинците са готови да умрат, за да задълбочат връзките си с Европейския съюз."...Голем майтап!...В превод тая МАНТРА гласи :-"ЕС са готови всички украинци да умрат,заради "каузата" на ЕС"...."О,темпора,о морис!"...
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урсуло, затова ли убивате украинците и убиват украинци, които не искат да воюват срещу руснаците, вие сте престъпници и убийци за съд в Хага заедно с палячото Зеленски! Дори убитите не изпращате на роднините им,а ги заравяте в общо гробове и лъжете, че са изчезнали или избягали! Украинците не искат да воюват срещу братята си руснаци, не ги насилвайте и убивайте!
82
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те украинците по принцип са готови да умрат. Най-вече за евреите, които ги управляват. Не съм вярвал, че са толкова глупав народ.
81
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са готови а принудени. Който се предава го разстрелват в гръб.
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урсуло, не ни трябва война , разходи за оръжия и смърт, трябва ни добре развита и координирана икономика в цяла(!!!) Европа, трябва ни и Русия и добрите взаимоотношения с Русия, тя е по-важна от Украйна и фактически Украйна и украинския народ е част от Русия! Искате да сте маса бедни и няколко богати робовладелци в Европа или искате народа да е задоволен, образован, щастлив и се развиват?
79
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинци, будали, използват ви, убиват ви, изтезават ви, ограбват ви, убиват и братята ви руснаци с цел да заграбят държавата ви и ви превърнат в роби, връщайте се при братята си руснаци, ако искате да сте живи и имате достоен и добър живот!
78
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урсоло, дай пример и *** на фронта да умираш за ЕС, борейки се срещу своите във братоубийствена война, за да видиш как е и как се чувстват украинците в тази братоубийствена война, Украйна трябва да се върне в Русия, където са техните братя руснаци, за да бъдат уважавани и не биват убивани повече, вие сте им чужди и ги убивате, ограбвате,изтезавате, нямате работа там!
77
0
 
6
 
! Отговори
Боже боже преди 1 година
Колко зле хора има по земята
76
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За нищо и за никой не се мре хора. Животът е само един.
75
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Римска империя също никога не е имало на Балканите, това една измислица от късните векове и мога да го го докажа на 100%, използвана и от нацистите, които пък са произвеждали фалшификати заедно с измислиците си,уж като "доказателства" , но историята е доста дълга за разказване и не ми се пише!
74
0
 
9
 
! Отговори
Асан преди 1 година
М рат ама на Съни бийч :)))
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много украинци умират да умрът за скапаната европа
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДИВАН ЧЕ ПРАЗАНяма такава история, просто европейците създават фалшива и измислена история с цел грабеж , да не говорим, че самите гърци се преселват от Азия в Европа през късните векове около 17 и 18 и най-вече през 19 век и за първи път правят държава през 18 век на Пелопонес, дори фанариотството не е точно гръцко,което налазва Балканите около 16 век, а е създадено извън Балканите, когато различните църкви са се борили помежду си за власт.
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати името - урсула.
70
0
 
7
 
! Отговори
Фон дер лайнен преди 1 година
Чак пък да са готови, не са. Обаче ще им се наложи.
69
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
*** ама на Съни бийч :)))