Украйна порази руски склад за ракети и боеприпаси

Той се намирал на територията на окупираната Нова Каховка
12 юли 2022 11:37, Йоана Цонева
106
Украйна порази руски склад за ракети и боеприпаси
Снимка: БГНЕС

Украинската армия е поразила тази нощ склад за боеприпаси на руснаците в окупираната Нова Каховка в Херсонска област, съобщи „Суспилне“.

На кадрите в публикуваното видео се виждат масирани вторични експлозии след попадението на украинска ракета в склада. Труха твърди, че в складовете са съхранявани ракети за мобилни ракетни системи на руската армия.

РИА потвърждава за ударите с акцент, че при украинската атака са засегнати жилищни сгради и склад за хуманитарни помощи в района на местната ВЕЦ. Самата електроцентрала не е пострадала.


Въоръжените сили на Украйна нанесоха удар по окупирания от Русия Нова Каховка, съобщи съветникът на ръководителя на лоялната към Киев Херсонска областна администрация Сергей Хлан. Повечето украински медии цитират говорителя на Одеската областна администрация Сергей Братчук, който твърди, че по време на атаката са унищожени складове с боеприпаси.

Още по темата
Първата експлозия, според потребители на социалните мрежи в района, е усетена в 22:28 в понеделник, когато е обявена и въздушна тревога. В 22.54 мястото на взривовете е идентифицирано като склад за боеприпаси.

Руските ТАСС и РИА Новости от своя страна казват, че взривовете са станали в склад за селитра. До този момент в нито един източник на открита информация не могат да бъдат открити данни, че в Нова Каховка някога е имало складове със селитра. Градът попадна в руска окупация още в първия ден на необявената война на 24 февруари.

През последните няколко денонощия Нова Каховка е подложена на интензивен ракетен обстрел от руска страна, а украински и западни анализатори считат, че пътят към освобождаване на южните територии на Украйна минава през установяване на контрол над града. Въпреки нестихващите атаки на руската армия срещу цивилни обекти в Украйна РИА Новости описва как ВСУ са ударили централния площад на Нова Каховка на 8 юли, без да се съобразят, че това е Ден на любовта, семейството и верността.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русише Швайне.
97
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Блъскайте по скапаните русняци!
96
6
 
3
 
! Отговори
toti преди 1 година
УКРАЙНА Е ВЪВ ВОЙНА,А САМО СЕ ОТБРАНЯВА И ВОДИ ВОЙНАТА САМО В НЕЙНА ТЕРИТОРИЯ...АМИ АКО ВОДИ НАПАДЕНИЕ ,НЯМА ЛИ ДА ВЛЕЗЕ И ЗАВЗЕМЕ РУСИЯ,,,ТОВА НЕ Е ЛИ ВЪЗМОЖНО...
95
6
 
11
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Това е началото на края на руската армия в Украйна. И това е резултата от само четири ракетни установки HIMARS. Американците имат 950 такива. Окупационните части в Херсон вече започват да се оглеждат за изхода. Дерзай.
94
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че русия си държи всичките боеприпаси по складовете. Тези удари няма да допринесат към укро победа, най много накрая руснаците да се ядосат и да извадят големите бомби. Русия има много капацитет да ескалира, за сега укропа е видял сравнително цивилна война
93
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия складове така или иначе имат боеприпаси 2-5 дни, тъй че не е особена загуба
92
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 95 - даже не какви да е гъски и ***, а от онези от биолабораториите. Нинджа-гъски камикадзета, които летят и се спускат да избиват горките невинни рашисти.
91
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За удобство на русофилчетата, нека бъде склад за гъски и *** които след удара са вдигнали голяма олелия!
90
3
 
10
 
! Отговори
От ада преди 1 година
Тук се е събрала огромна руска войска. Чакат Путин да им каже какво да правят...
89
16
 
6
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Да, да, да. Склада за оръжия и боеприпаси, от който евакуираха медицински сестри и болни хора. Браво, Украйна. Малко болници останаха цели в страната "ви".
88
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом Русия стигна до там да проси оръжия от Китай и Иран, ясна работата. Китай вече ги отрязаха, Иран май ще им даде.
87
5
 
18
 
! Отговори
До Чебурашка преди 1 година
Ами заради атомното оръжие, Украйна не отива на руска земя, но изпрати 35000 руснаци в ада.
86
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оказа се че прехвалени те C300 и C400 не са ефективни срещу HIMRAS. Идва голямото *** за руската армия.
85
23
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 1 година
Четейки западно-джедърските медии , човек добива представа , че украйнската армия е обсадила напълно Москва и всеки момент ще вземе контрол над руската столица , но поглеждайки картата на военните деиствия разбираш , че е точно обратното .Толкова за днешната прУституция , пардон журналистика
84
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До руски съчинения Най-изкукуригалите в Европа, са Полша, а още повече Украйна, които налагат русофобия и сеят омраза, поради натиск и страх да не ги убият или изтезават господарите им. Това не е естествена русофобия и от сърце, а налагана насила русофобия и пропаганда от въшни сили над тези държави хора.
83
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро и Москва.
82
6
 
28
 
! Отговори
руски съчинения преди 1 година
Горките руски *** - запънали са се, че това били храни/блок/селитра/цивилни/площад, но не и боеприпаси. Я, мили ми рашистчета, кажете кое от изброените гърми като фойерверки цял час, след като се запали? Сигурно "цивилните" са хапнали по една граната и гърмят сега като пуканки? Или хлябът е с детонатор? Или пък блокът е бил за срутване и има парчета С4 за взривяването, или пък химичните закони са се променили специално за руснаците и селитрата не прави единичен взрив вече?
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен... Тези ,които сте ми натиснали минуси, ви пожелавам да попаднете във войната в Украйна на първа линия, защото истината явно не ви харесва, та да видите със собствените си очи какво е воюващи и оръжия.
80
1
 
19
 
! Отговори
Германец преди 1 година
И това само с няколко хаймерса. А идват още. И още. И още :) Не е лесно да си рашист, никога не е било :)
79
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименИ то склад за храна за тяхното собствено население са взривили, населението им да стои гладно, взривяването на храна от укрите, не пречи на руснаците, а на местните хора, които ще стоят гладни, но толкова им е ума на укро-нацистите!