ЕК очаква България да вземе мерки за визите за руснаци

Предвижда се отмяна на облекчаването за издаване на руски визи
6 сеп 2022 18:43, Йоана Цонева
149
ЕК очаква България да вземе мерки за визите за руснаци
Снимка: БГНЕС

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази очакване България да се присъедини към предложените днес от Европейската комисия мерки за пълна отмяна на облекченото издаване на визи за руснаци.

"Предложението засяга визите за Шенгенското пространство", отбеляза Йохансон в отговор на въпрос дали се предвижда България също да прилага новите мерки, предаде БТА.

"Убедена съм, че държавите в ЕС, които още не са част от Шенген, ще приложат предлаганите промени", добави тя.

Още по темата
Йохансон изрази очакване в понеделник следващата седмица предложението да бъде подкрепено от Съвета на ЕС. Тя добави, че до края на седмицата се очаква подкрепа и за второто предложение - за задължително непризнаване на руските паспорти, издадени на граждани на завзети от Русия области в Украйна. По нейните думи ЕС пристъпва за първи път към подобна мярка.

Еврокомисарят допълни, че повече няма място за доверие между ЕС и Русия, затова издаването на визи занапред следва да бъде затруднено. Тя посочи, че заради отзоваването от Русия на много дипломатически и консулски представители на държави от ЕС, разглеждането на молбите за визи от руски граждани трябва да бъде преразгледано и предимство да получават хората, търсещи виза по хуманитарни съображения, а не за туризъм. Според нея новите правила ще дадат право на държавите от ЕС да преразгледат издадените вече визи на руски граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
4
 
! Отговори
Аз пак НЕ разбрах преди 1 година
А Рускини можем ли да си вземаме , защото Англичанките са грозни и не стават , а другите скоро няма да можем да ги храним , когато забраните месото ?!
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Да, но - Понеже се вижда , че се нуждаеш от помощ , веднага ще се включа - Нали вчера цял ден говорим за "обединение" : "орден" и " Order " драги са СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ НЕЩА !!
112
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само едно не разбрхте другари ***/многоумници, че САЩ ни таковат отвсякъде...с кинти разбира се....
111
7
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
какви промени?финансирате зависими от путин от десетилетия,превзели съдебна система,медии...чак ме е срам от вашата найвност и глупост...или и вие сте зависими?финансирате руската пропаганда,финансирате мафията на путин...и очаквате...какво очаквате?
110
8
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименвизите за САЩ?когато измрат и последните комунисти финансиращи тръмп и рушащи Света ни,децата им благоденстват с ограбеното от Народите им там...с офшорни...не работещи милионери,докато Народите им бедстват,САЩ не толерират грабежи и несправедливости,ЕС се превръща все повече в несправедлив,слаб и зависим съюз обслужващ путин и китай...това е проблем...за ЕС,приятели от десетилетия САЩ ги предупреждаваха...е с зависомости и непочтенност до къде?
109
1
 
1
 
! Отговори
Да, но… преди 1 година
Не и преди първият орден (First Order) да престане да двуличничи и да купува от лошия руски газ.
108
5
 
8
 
! Отговори
до 114 преди 1 година
Означвава само едно: ФАЩ е хегемон над света и всеки, който не им играе по свирката, го д-ха яко, дори и ЕС.
107
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кога ще отпаднат визите за Сащ за българи и румънци, европейска овца такава? Кога?Нали има принцип на реципрочност приет от еврокомисията? Въведете визи за американците, както искат за българи и ще се замислим за руснаците!!! Ама май не ви изнася нещо? Май го замитате вече този проблем от 10 години...Май и шенген ни заобикаля така от 10 години...Май, май отиваме към закриване на тоя евроатлантически цирк, че за едни така ама за други по така....
106
6
 
1
 
! Отговори
И какво преди 1 година
Значение, колко евро е долар?
105
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай честито, 1 долар вече не е = 1 Евро, а повече. ЕС е най-наггъззеният и богат васал на САЩ...
104
5
 
2
 
! Отговори
До 111 преди 1 година
Коя е червената армия?
103
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радетели за Шенген, поинтересувайте се и прочетете повече! Мисля че миналата година прочетох някъде, че готвят нови правила за Шенген. Да не стане после така, че това дето ви привлича е много по-малко от това дето ще ви отблъсне? Новите правила неминуемо ще са свързани с новата подредба на света. Просто аз не запомних подробностите по готвените промени.
102
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво и да правите ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ЩЕ ПОБЕДИ.
101
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
може... що да не ,ако утре влезем в Шенген
100
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз очаквам ЕК да си намерят по едно здраво въже и да направят каквото трябва. Съсипаха Европа тия некадърници, че и нагли.
99
7
 
30
 
! Отговори
Разумен преди 1 година
Глупостта няма край! Тези малоу. мници в ЕС столиците поне да заставят зеления клоун от Киев да не стреля по Запорожката АЕЦ, че ще стане някоя огремна трагедия... егах ти и престъпниците....
98
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми какво очаква тая изкукуригала комисия тя не е европейска а американска и работи за унищожението на ЕС
97
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия не взеха ли нещо много да очакват? Един път трябваше да ни подкрепят, но не го направиха. Вместо това, тогава пък очакваха ние да отстъпим пред РСМ. Могат да си останат в очакване. Следващото правителство няма да е на ПП, че да кляка на всяка глупост.
96
4
 
25
 
! Отговори
Хикса преди 1 година
Свещи и чували си пригответе скапани фашаги.ЕС засмука тинята.ОСВОБОЖДЕНИЕ СКОРО.....
95
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сто сто сто годин ви върна назад Путин.Скапани фашаги,такива си останахте.