Ново попълнение към афродизиаците – сминдухът

Според учените тайната се крие в семената му
Обновена: 20 юни 2011 16:33 | 20 юни 2011 16:33,
25
Ново попълнение към афродизиаците – сминдухът
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сминдухът, който се добавя в кърито и се използва като подправка в много ястия, е мощен афродизиак, съобщи в. "Дейли мейл". На това му необичайно свойство обърнаха внимание сътрудници на Центъра за интегративна клинична и молекулярна медицина в Бризбейн, Австралия.

Според учените сминдухът може да увеличи сексуалната активност на мъжете най-малко с 25 на сто. Това е било доказано с експеримент с доброволци.

Изследователите са сформирали група от здрави мъже на възраст от 25 до 52 години. На тях по два пъти на ден в продължение на 6 седмици е бил даван екстракт от сминдух. Нивата на либидото им след това били измерени с помощта на точкова система, за да се установят промени след три и шест седмици.

За шест седмици резултатите им се увеличили средно от 16,1 на 20,6. Тоест налице е било увеличение с 28 на сто.
При контролната група, приемала плацебо, не само не е имало увеличение, а дори намаление на показателя.

Според учените тайната се крие в семената на сминдуха. В тях се съдържа съединението сапонини, което които стимулират производството на мъжки полови хормони, сред които и тестостерон. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: афродизиаксминдух
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Е човека на снимката не е с плешива обръсната глава, с бузесто кръгло лице и тридневна набола брада, с космат мазен тумбак, тлъсти огромни бицепси, къс врат, къси криви обръснати крака и "обсипан" с татуировки на скорпиони, тигри., питбули и т.н. комплексарщини. Типичния български ***, гледащ страшно и сричащ номера на колата си.
22
0
 
10
 
! Отговори
CS преди 12 години
Идва едно време,когато и сминдух не помага.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сминздухал се е тоя от паради !!!
20
1
 
16
 
! Отговори
Бг маце преди 12 години
Като го гледам този на снимката, много сминдух ще му е нужен :)А нашите деди са си консумирали сминдух като подправка, та още си личи, когато потомците им правят любов!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе що лъжете хората, търговското наименование на семето от сминдух е чимен. И двете неща се използват като съвсем различна подправка, има и разлика във вкуса.
18
1
 
4
 
! Отговори
САПОНИНИ?!? преди 12 години
Общо взето, пак ни пратиха за зелен ***, пардон, хайвер от Днес.бг...
17
1
 
1
 
! Отговори
САПОНИНИ?!? преди 12 години
В чист вид са некристални, бели, като повечето от тях са лесно разтворими във вода. Имат кисела или неутрална реакция. Под действието на разредени киселини се разпадат на захарна част и агликон, наречен сапогенин, който спада към групата на на холана или на политерпените.Сапонините притежават свойства да хемолизират кръвта. Хемолизата се обяснява с това, че външният слой на червените кръвни клетки при допир със сапонина се разкъсва, преминавайки в кръвния серум, в резултат на което кръвта става прозрачно червена. Поради това им свойство сапонините не се прилагат венозно. При поемане през устата те се безвредни, което се дължи вероятно на хидролизирането им при всмукването им от червата.Сапонините са отровни за студенокръвните животни и рибите.Изолират се трудно поради придружаващите ги органични и неорганични вещества. При вдишване дразнят гърлото и носа и предизвикват кихане, а вътрешно дразнят лигавицата, като действат отхрачващо.Сапонините помагат за резорбцията на мазнините, въглехидратите и други вещества в организъма.Някои сапонини имат свойството да намаляват кръвното налягане или да влияят върху обмяната на веществата и да действат укрепващо на човешкия организъм.
16
1
 
1
 
! Отговори
САПОНИНИ?!? преди 12 години
Сапонинот Уикипедия, свободната енциклопедияНаправо към: навигация, търсенеСапонините са сложно устроени глюкозиди. Срещат се в растенията, заедно със смолите, мазнините, етеричните масла и рядко с алкалоидите.Сапонините не съдържат азот, нито сяра в молекулите си.Значението им за растителния организъм не е изяснено. Предполага се, че служат като резервни вещества и като защита срещу тревопасните животни. С водата образуват пяна като сапуните, откъдето произлиза и името им.
15
0
 
4
 
! Отговори
САПОНИНИ?!? преди 12 години
Тия пак сгазиха лука. Сапонините са раздел от съединения, а името идва от ***.Не е съединение. Пак ще ми махнат коментара...
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ново попълнение към афродизиаците сминдухът"---Е сега ще си довърша коментара, само да ида да си поръся една филия с шарена сол... :D
13
0
 
5
 
! Отговори
!?!?! преди 12 години
сминдухът - афродизиак .... за сиромаси :))))))))))))))нали знаете, че му казват "габровска луканка" :))))
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този на снимката е всичко друго но не и мъж.
11
2
 
3
 
! Отговори
уау преди 12 години
сминдух - СВЕТИ ДУХХХХ.../да ме прости църквата.../
10
3
 
9
 
! Отговори
жена преди 12 години
аз му харесвам тялото, но не и лицето
9
2
 
7
 
! Отговори
жена преди 12 години
....Освен това и в лице съм сигурен, че жените не биха имали някакви забележки :) .Това лице ли е ???Мъжко ???Айде, не се занасяй...
8
9
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Голяма завист ви тресе, комплексарчета! :)Мъжа е страхотен, с прилична мускулатура и нисък процент поджкожни мазнини. Освен това и в лице съм сигурен, че жените не биха имали някакви забележки :)
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tajnata winagi se krie w semenata :D:D:D
6
1
 
4
 
! Отговори
Томас преди 12 години
аз постоянно ям сминдух - само се чудят какви глупости да пишат
5
0
 
18
 
! Отговори
:) преди 12 години
Хайде на сминдуха)))
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи затова старците могат - ядат сух хляб с шарена сол, а в нея сминдухът е задължителен