Живеем правилно на 20, здрави сме на 40

За по-дълъг живот е важно да се движим и храним здравословно
8 мар 2012 10:30,
4
Живеем правилно на 20, здрави сме на 40
източник: Reuters
Здравословният и балансиран начин на хранене, както и осигуряването на достатъчно физическа активност в млада възраст допринасят за удължаване продължителността на живота, разкриват не за първи път учени.    
 
Проучване показва, че освен движението и поддържането на нормално тегло, за намаляване на риска от развитие на заболяване по-късно в живота от значение е и избягването на алкохола и тютюнопушенето.  
 
Голяма част от хората на средна възраст се хранят нездравословно, обездвижването също е сериозен проблем сред младото поколение. Подобен начин на живот води до високо кръвно налягане и холестерол, риск от развитие на диабет и сърдечносъдови заболявания, обяснява проф. Кианг Лиу от Училището по медицина към северозападния университет Файнберг, САЩ.
 
В проучването участват 3 000 души. Изследователите анализират данни за здравословното им състояние, включително ниво на кръвно налягане, холестерол, кръвна захар, индекс на телесната маса, употреба на алкохол, цигари, хранене и физическа активност. 
 
Според резултатите здравословният начин на живот намалява риска от сърдечносъдово заболяване дори при хора, които са предразположени към подобни здравословни проблеми. Това подкрепя теорията, че начинът на живот може да играе по-значима роля, отколкото генетиката, смята проф. Кианг Лиу. 

Още новини за здравето можете да прочетете в Puls.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
к. станев - ст.з. преди 12 години
тая ябълка е сорт КУПЪР4
2
0
 
4
 
! Отговори
Дянкофъ преди 12 години
За да сте здрави не яжте само работете за данъци и преди да се пенсионирате може да си облечете дървен костюм.
1
0
 
2
 
! Отговори
Hell преди 12 години
Dobre...