10 доказани стратегии за отказване на цигарите

Помощ в първите и най-тежки дни от начинанието
8 май 2012 21:55,
12
10 доказани стратегии за отказване на цигарите
източник: Reuters

Според данни от национално представително проучване броят на българите, които пушат цигари, е намалял с близо 3%, а други 10% възнамеряват да спрат цигарите в следващите 2-3 месеца. 

Ако сте сред тях, вероятно имате нужда от няколко съвета за успешно отказване от вредния навик.
 
Според експерти отпиването на глътки студена вода, например, може да помогне в заменянето на акта на дърпане от цигарата. 
 
Ново изследване показа, че отпивайки студена вода със сламка води до отделянето на хормона допамин, което благоприятства облекчаването на негативните настроения.
 
Консумацията на малки порции храна също помага срещу нуждата от пушене. Избирайте пълноценни и здравословни храни, за да се избегне всякакво възможно наддаване на тегло. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Пушач преди 12 години
Благодаря на бившите колеги пушачи за насърченията и опита.Ще трябва да опитаме.Заради ценовият и другият геноцит поне, дето ни подложиха.Да видим това ще оправи ли държавицата ни.
11
0
 
3
 
! Отговори
ala bala преди 12 години
Има има пиленце,нарича се никотин.Това е наркотик ,предизвикващ 99,99 % зависимост с други думи робство.На който му е интересно кой е робовладелеца и Кой освобождава от робството да чете Библията.Аз лично от 10 месеца не пуша и съм много щастлив от това.Без зор,без напъване и разни воли моли стават, работите стига да се смили Господ над тебе.Помага и книгата на Алън Кар" Не пуша вече".
10
1
 
2
 
! Отговори
В тютюна няма преди 12 години
вещества , предизвикващи зависимост . Всичко е въпрос на навик . Ако човек намери какво да прави с ръцете си , той вече се е отказал да пуши . Преди 100 години , това са го постигали с БРОЕНИЦА .
9
1
 
6
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Аз пък ги отказах преди шест месеца , и колкото и да не ви се вярва свалих осем килограма.Намалих малко порционна и спортувам.Пушех по две кутии на ден...Начина за спиране е много лесен и той е един единствен- ДА ИСКАШ ДА ГИ СПРЕШ"
8
1
 
2
 
! Отговори
papi преди 12 години
Препоръчвам на тези които наистина искат да откажат цигарите, книгата "Не пуша вече". Може да ви звучи смахнато, но тази книга + малко мотивация прави чудеса. Аз пушех почти по 3 кутии на ден - отказах ги преди година и половина. И не са ми липсвали.
7
0
 
4
 
! Отговори
Труженичка преди 12 години
Бате, бате кога ще минеш да ни видиш?
6
1
 
5
 
! Отговори
Уорлик преди 12 години
Добре де - цигарите ще ги откажа! Но проститутките - никога!
5
1
 
7
 
! Отговори
Жо до № 2 преди 12 години
ПРОДЪЛЖАВАЙ И ЩЕ ЗАБРАВИШ цигарите! Аз пушех по 2 кутии на ден до 1986 година. От тогава не съм хващал цигара. Това е най-голямата глупост, измислена от човеците. Както се казваше в една песничка "Хем си плащаш, хем си кашляш..."
4
3
 
11
 
! Отговори
Пушач преди 12 години
Не им вярвам, че цигарите са вредни.Ако бяха вредни нямаше да гласуват в републиканския бюджет 5 млн лв за дотации в тютюна.Щяха да затворят Булгартабак и цигарените фабрики.Чудя се защо радетелите за непушене в ресторантите не вдигат вой срещу отглеждането на тютюна, това е все едно да гледаш канабис.Всичко е лъжа и измама, да може Дянков да ти праща проверки и събира глоби.Ще повярвам когато закрият БУЛГАРТАБАК
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Edinstvenata strategiq e volqta , ni6to drugo
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Между другото аз от 2 месеца съм чист от към тютюнев дим и се надявам да е вечно! Нямаше никаква стратегия - разболях се и няколко дни изкарах без цигари. След това просто удължавах срока! Преди това съм правил многобройни опити за спиране на цигарите с какви ли не методи - НЕ ПОМАГА! Може би всичко е до силна воля! Пари обаче не се пестят! Преди харчих 12лв на ден за цигари сега давам по 20 за ядене! Докато пушех 2 пъти годишно ядох сладко сега всеки ден! надявам се да не почна да се търкалям!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vseki akal dava,pari nikoi ne dava